Συμβουλές για το ξύρισμα στην περιοχή του μπικίνι

by - 12.9.18

Σε όλες έχει συμβεί αμέσως μετά την αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι να αντικρίζουμε τα ενοχλητικά σπυράκια. Το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή τις περισσότερες φορές δημιουργεί ερεθισμούς· ειδικά αν έχεις ευαίσθητο ή λεπτό δέρμα είναι πιο εύκολο να σου συμβεί… τα πράγμα χειροτερεύουν αν κάποια τρίχα γυρίσει μέσα στο δέρμα μας (γι’ αυτό και πρέπει να τις βγάλεις έξω ώστε να μην σου κάνουν ζημία) και έτσι δημιουργούνται τα αντιαισθητικά κόκκινα σπυράκια. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;


Δοκιμάστε να κάνετε μια "ελαφριά" απολέπιση με το ίδιο προϊόν (καλό θα είναι να περιέχει αλόη ή μέλι) που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο, ώστε να διατηρηθούν οι πόροι ανοιχτοί και καθαροί.

Φροντίστε να μην ξυρίζεστε παρά πολύ συχνά ώστε να αποφεύγετε πιθανόν ερεθισμούς.

Το ξύρισμα να γίνεται κατά τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και όχι κόντρα σε αυτές, βάζοντας πάντα κάποιο προϊόν όπως αφρό ξυρίσματος ή σαπούνι, ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες.

Και κάτι πολύ σημαντικό, το ξύρισμα πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ σε καθαρό δέρμα, με καθαρό ξυραφάκι και όχι πολυχρησιμοποιημένο.

Εναλλακτικά δοκιμάστε μια αποτριχωτική κρέμα. Θα απομακρύνει την τρίχα από την επιφάνεια της επιδερμίδας αλλά όχι από τη ρίζα. Το θετικό της κρέμας είναι ότι αποτρέπει τον εγκλωβισμό της τρίχας εσωτερικά. Και τέλος χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή ένα λάδι για μετά το ξύρισμα.

Προσοχή: να αποφύγετε την αποτρίχωση πριν πάτε για μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα.

Αν οι παραπάνω συμβουλές δε λύσουν το πρόβλημά σας, καλό θα είναι να επισκεφθείτε δερματολόγο.

You May Also Like

0 Comments