×

Bedtime beauty: Εσύ τι κάνεις πριν κοιμηθείς;

Ποια δεν θα ήθελε να ξυπνά φρέσκια και λαμπερή και να κάνει όσο το δυνατόν πιο λίγα πράγματα κάθε πρωί και έπειτα να πιάνουμε την ημέρα από τα μαλλιά. Τη νύχτα όμως, τόσο το σώμα όσο και η επιδερμίδα σου αναζωογονούνται! Έτσι, αν τους δώσεις την κατάλληλη τροφή, θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν και εσύ θα δεις τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί.

Εκτός από την καθιερωμένη σου ρουτίνα ομορφιάς, παρακάτω δες πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις το βράδυ για να ξυπνάς την επόμενη μέρα φρέσκια και αναζωογονημένη.

Μάσκα νυκτός (sleeping mask)

Το ξέρω πως θέλεις να πας το γρηγορότερο για ύπνο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις ενυδατωμένο το πρόσωπό σου. Μία μάσκα ύπνου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι! Εφάρμοσε λοιπόν στην επιδερμίδα σου μία sleeping mask αντί την κλασική ενυδατική κρέμα σου -θα ενεργήσει πολύ καλύτερα ενώ κοιμάσαι, καθώς είναι πιο πλούσια σε υφή αλλά και σε ευεργετικά συστατικά. Το πρωί, η επιδερμίδα σου θα είναι λαμπερή και ενυδατωμένη.

Tαλαιπωρημένα Μαλλιά

Μην το αρνηθείς, κάθε πρωί ξυπνάς λες και βγήκες από καυγά με το κρεβάτι σου. Για να μην συμβαίνει αυτό, χτένισε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και προτίμησε σατέν μαξιλαροθήκες -η επιφάνεια τους επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστρούν και να μην τα ανακατεύουν. Επιπλέον, βοηθάει και την επιδερμίδα σου!

Χείλη

Για να ξυπνάς με ενυδατωμένα και υγιή χείλη το πρωί, λίγο πριν κοιμηθείς να εφαρμόζεις ένα lipbalm.

Μαλακά χέρια

Πριν πέσεις για ύπνο μην ξεχνάς να βάζεις μια ενυδατική κρέμα με Bιταμίνη Ε στα χέρια σου. Θα με ευγνωμονείς μετά.

Ξηρά πόδια

Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κρέμα σώματος (ακόμα και βαζελίνη ή την κλασική nivea) στα ξηρά σημεία και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ. Αυτή η διαδικασία είναι η καλύτερη για την απορρόφηση του προϊόντος και θα βοηθήσει να πεις αντίο στα σκασμένα /ξηρά σημεία.

Άρθρο μου για το Brooklyne.gr στις 2/11/2021