×

12 ελληνικά beauty brand που πρέπει να δοκιμάσεις!


Ο κόσμος της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια βιώνει μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Η βιωσιμότητα και η ηθική αποτελούν πλέον βασικές προϋποθέσεις στο το τι θα επιλέξουμε για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας. Θέλουμε δηλαδή καλλυντικά που όχι μόνο θα αγαπήσουμε και θα χρησιμοποιούμε αλλά θα είναι φιλικά τόσο προς τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Αξίζει λοιπόν να ρίξεις μία ματιά στις ελληνικές εταιρείες ομορφιάς, που συνδυάζουν ποιότητα αλλά και αισθητική χάρη στις "ντιζαϊνάτες" συσκευασίες τους. Για να σε βοηθήσω, επέλεξα να σου παρουσιάσω μερικά από τα δικά μου αγαπημένα αγαπημένα beauty brands. 


Στην Eleusis Cosmetics θα βρεις προϊόντα περιποίησης με μίνιμαλ συσκευασίες, φυσικά συστατικά και μελετημένες συνθέσεις που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ τα καθιστούν  κατάλληλα για άντρες και γυναίκες. Plus: Είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό brand, που έχει βιταμίνη C σκόνη.


Η συνταγή των καλλυντικών προϊόντων Bioselect βασίζετai σε αγνές φυτικές πρώτες ύλες με κύριο συστατικό το dictamelia -τον ευεργετικό συνδυασμό του δίκταμου και του extra παρθένου ελαιόλαδου βιολογικής καλλιέργειας Κρήτης. 

Στη λίστα σου βάλε τα body scrub και τα body mist. Θα τα λατρέψεις!

Η βάση των προϊόντων της Kalyka Cosmetics είναι ο σεβασμός των υλικών και η διαφορετικότητα των καταναλωτών, καθώς όλα τα προϊόντα είναι αναγνωρίσιμα από την όσφρηση, χάρη στο χαρακτηριστικό άρωμα που έχει κάθε προϊόν και την αφή, αφού σε κάθε συσκευασία αναγράφονται με ανάγλυφο Braille (το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών) το όνομα του προϊόντος.

Δοκίμασε οπωσδήποτε το νέο Cocoa Lip Balm.


Η Aegli Premium Organics πρεσβεύει μια ευρύτερη αλλαγή στον τρόπο ζωής και είναι συμβατή με τη σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση της ομορφιάς αλλά και της υγείας και αναπτύσσει οργανικά καλλυντικά με πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά από τις πιο αειφόρες περιοχές του πλανήτη.

Επιβάλλεται να βάλεις στη λίστα σου το Mama & Baby oil, είτε είσαι μαμά είτε όχι. Σου λέω θα με θυμηθείς.


Αν και έγινε ευρύτερα γνωστή για τα body mist και τα body butter, η μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο, ρόδι και δαφνέλαιο, είναι εξαιρετική για τα μαλλιά σου! Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα Messinian Spa προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα, παγκοσμίως γνωστό λόγω της προέλευσής του και για την αντιοξειδωτική και θρεπτική του δράση, συνδυασμένο με συστατικά εμπνευσμένα από τη βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη, όπως σύκο, ρόδι, πορτοκάλι, σταφύλι, μέλι, χαμομήλι, σιτάρι, ιπποφαές, δίκταμο, φραγκόσυκο.

Στη λίστα σου βάλε τα body butter, τα ξηρά λάδια και τα mist! Έχουν μοναδικές υφές. 

H Little Secrets Natural Cosmetics εξειδικεύεται στα φυσικά προϊόντα. Συνταγές αναμεμιγμένες προσεκτικά με εκλεπτυσμένα ελαία, βελούδινες υφές, μαγευτικά αρώματα, παραμυθένιες συσκευασίες και φυτικά συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες.

Δοκίμασε οπβσδήποτε τα body lotion και τα κεριά.


Πρόκειται για ένα beauty brand που έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει προϊόντα περιποίησης που φροντίζουν αποτελεσματικά το δέρμα και μας φτιάχνουν τη διάθεση, χάρη στα ζωντανά χρώματα και τα ιδιαίτερα αρώματα. Είναι πιστοποιημένα Vegan από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό V-Label.

Αν και το καλοκαίρι έφυγε, έχουν ίσως το πιο δροσερό after sun. Τσέκαρέ το για του χρόνου!


Η Ariadne Athens προσφέρει μια σειρά προϊόντων περιποίησης, βάσει σταθερών οικολογικών αξιών που ορίζουν την εξασφάλιση εγχώριων πρώτων υλών από Έλληνες αγρότες και παραγωγούς, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Για την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας συστατικών όπως αλεύρι βελανιδιάς, μέλι, βασιλικό πολτό, μαστίχα Χίου, ηφαιστειακή άργιλο, κουμκουάτ, πρωτεΐνες σιταριού, πούδρα μαργαριταριών, πολύτιμους λίθους, κ.α., ανατρέχουμε στη φυσική κληρονομιά της ελληνικής Γης. Θεμελιώδης αξία της εταιρίας είναι να διατηρούμε, σε όλα τα επίπεδα, ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Ξεκίνα τις δοκιμές με το Miracle Skin Reinventing Gel.


Φυτικά & αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων, καμία απολύτως χρήση χημικών συστατικών, προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά και προσιτές τιμές, είναι τα συστατικά που έχουν συμβάλλει στην επιτυχία της brand.

Θα λατρέψεις όλα τα shower gel. Το άρωμά τους μένει για πολλές ώρε στο δέρμα σου.


Η Bee factor παρασκευάζει φυσικά καλλυντικά με βάση τα μελισσοκομικά παράγωγα όπως: κερί μέλισσας, βασιλικός πολτός, πρόπολη, μέλι κ.λ.π., σε ένα σύγχρονο εργαστήριο.

Στη λίστα σου βάλτε τα mist, τα ξηρά λαδιά και τα αρώματα του brand.


Το ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο (olive oil enriched with active oxygen), είναι αυτό που διαφοροποιεί το brand από όλα τα αντίστοιχα προϊόντα στον χώρο της κοσμητολογίας. Είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό υλικό για το οποίο η εταιρία μας διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Προκύπτει έπειτα από πολύωρη επεξεργασία του αγνού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ιατρικό οξυγόνο. Μέσα από αυτή την διαδικασία το τελικό προϊόν είναι ένα λάδι το οποίο διατηρεί όλες τις βιταμίνες του ελαιολάδου αλλά έχει θυλακισμένες και τις ιδιότητες του ενεργού οξυγόνου. 

Αν είσαι λάτρης του skincare, εκτός από τα λάδια δοκίμασε τις αμπούλες περιποίησης.

Η Crocus Collector προσφέρει απλόχερα εξειδικευμένη φροντίδα σε κάθε μια από εμάς, χάρη στο αποκλειστικό σύμπλεγμα Crocus Complex. Για πρώτη φορά, θρεπτικά στοιχεία συνδυάζονται με πρωτοπόρα βιοτεχνολογικά δραστικά, φυτικά βλαστοκύτταρα και οργανικά φυσικά συστατικά σε ένα καινοτόμο σύμπλεγμα πολλαπλών δράσεων ικανό να καλύπτει ολοκληρωμένα όλο το φάσμα αναγκών της επιδερμίδας. 

Οι κρέμες προσώπου "κοντράρουν" στα ίσια, αντίστοιχες luxury εταιρειών.