×

Bitter than better

Αν και σήμερα είναι νιώθω σαν να είναι η πιο μελαγχολική καλοκαιρινή Πέμπτη, ένα ντους είναι αυτό που χρειάζομαι για να ξορκίσω τη σημερινή ημέρα. Χλιαρό πως ζεστό νερό, αφρόλουτρο με άρωμα βανίλια και μετά body cream που μυρίζει σοκολάτα... Το αποτέλεσμα είναι να μυρίζω σαν brownies! Κάπου εδώ σκέφτομαι, αχ αυτή η σοκολάτα…


Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει βιταμίνες, Α, Β1, Β2, Ε, D, και είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φώσφορο, φθόριο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο (από 100-180 gr ανά 1οοgr). Άσε που είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, καθώς έχει παρατηρηθεί πως καταφέρνει αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας, καθημερινά και για διάστημα 2 εβδομάδων βοηθάει αποδεδειγμένα στη βελτίωση της διάθεσης.

Θυμάμαι όταν έδινα εξετάσεις η μητέρα μου επέμενε να τρώω ένα κομμάτι πριν τις εξετάσεις Μεγαλώνοντας, η σοκολάτα και συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα, έγινε σύμμαχός μου, φίλη μου θα έλεγα καλύτερα, όταν ήμουν θλιμμένη στρεσαρισμένη και στεναχωρημένη. Όταν έμενα ακόμα Θεσσαλονίκη και είχα "τις μαύρες μου", μια κρέπα με μαύρη σοκολάτα από το monjo ήταν ότι καλύτερο. Τώρα πια τις φτιάχνω η ίδια, με μαύρη σοκολάτα φυσικά, και τις απολαμβάνω σε κάθε ευκαιρία και περίσταση. Καλημέρα, καλησπέρα και καλή βραδιά!