×

Η ανανεωμένη #skincare ρουτίνα μου

Ήθελα από καιρό να σας δείξω τα καινούρια προϊόντα που έχω εντάξει στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου. Δυστυχώς τα δυσάρεστα γεγονότα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο και καθυστέρησα πολύ. Στο σημερινό ποστ, θα σας δείξω τα καινούρια προϊόντα που έβαλα στην καθημερινή ρουτίνα της επιδερμίδας μου αλλά θα σας πω και τη σωστή σειρά εφαρμογής… δηλαδή με ποιο ξεκινάμε και με ποιο τελειώνουμε (εάν δε χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, απλά παραλείψτε το και πηγαίνετε στο επόμενο). Καθαριστικό Προσώπου: Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Επίσης ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται το μακιγιάζ αλλά και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Καινούριο αγαπημένο είναι το Micellar Cleansing Water από τη σειρά Elixir Jeunesse της Yves Roche. Μπήκε στη ρουτίνα μου με το σπαθί του μιας και συναγωνίζεται επάξια το λατρεμένο Bioderma. Να σημειώσω ότι δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, δεν τραβάει και δεν προκαλεί κανενός είδους ερεθισμό.
  • Το Essential Makeup Remover της Derma-E το χρησιμοποιώ όταν είμαι βαμμένη. Αφαιρεί αποτελεσματικά τις πολλές (τις πάρα πολλές) στρώσεις μάσκαρα χωρίς να ξηραίνει -ερεθίζει την περιοχή των ματιών. Είναι κατάλληλο ακόμα και αν φοράς φακούς επαφής και για όλους τους τύπους δέρματος. Επίσης καινούριο αγαπημένο!!!
Toner: Είναι το προϊόν που συμπληρώνει το καθαριστικό και αφαιρεί ακόμα και το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε serum, φροντίστε η επιδερμίδα να είναι στεγνή, διαφορετικά αφήστε την υγρασία στο πρόσωπό σας.
  • Το Beauty Elixir της Caudalie το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια αντί για το κλασικό toner. Δεν ενυδατώνει απλά την επιδερμίδα, της δίνει ένα πιο ολοκληρωμένο boost για να δεχτεί πιο εύκολα τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.
Κρέμα Ματιών: Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επιλέξτε με βάση τον τύπο του δέρματος σας.
  • Η Anti-Wrinkle της Derma-E είναι μια αντιρυτιδική κρέμα ματιών με βιταμίνη A & Ε, και λάδι αβοκάντο. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων, τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης Ε υπερασπίζονται το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, ενώ το αβοκάντο ενυδατώνει βαθιά. Είναι 100% vegan, cruelty-free, paraben-free, sulfate-free, mineral oil-free, lanolin-free, gluten free και GMO-free.
Ορός/Serum/Λάδι: Σκεφτείτε το ως εξειδικευμένη θεραπεία για συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος σας, καθώς βοηθούν κατά της ξηρότητας, της θαμπάδας ή και της ακμής. Extra Tip: Τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με ρετινόλη για να βοηθήσετε το δέρμα να αναγεννηθεί καθώς κοιμάστε.
  • Το Premier Cru The serum της Caudalie, είναι ένας πολυτελής ορός που μοιάζει με gel, αναζωογονεί το δέρμα και διορθώνει άμεσα τα σημάδια της γήρανσης. Η εξαιρετικά συμπυκνωμένη φόρμουλα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της κρέμας αναδεικνύοντας μια νεότερη, πιο λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.
  • Το Intensive Care Oils – Youth Recapture της Seventeen είναι ένα έλαιο για αντιρυτιδική δράση και λάμψη με έλαιο από οργανική ελιά, πασιφλώρα, σόγια, βερίκοκο, plukenetia volubilis, πράσινο καφέ και βιταμίνη Ε. Ενυδατώνει, τονώνει την κουρασμένη επιδερμίδα, ηρεμεί το δέρμα από τυχόν κοκκινίλες και ενισχύει τη δράση της κρέμας βελτιώνοντας τη συνολική υφή της επιδερμίδας. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, ενώ είναι parabens και gluten Free.
Ενυδατική Κρέμα: Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας η οποία δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα, επιπλέον σφραγίζει και τα συστατικά των προϊόντων που έχουν προηγηθεί.
  • Η Hydrabio Perfecteur Spf30 της Bioderma είναι μια κρέμα νέα γενιάς με βελούδινη υφή που δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ σαν δεύτερο δέρμα. Χάρη στα ενεργά συστατικά της ενεργοποιείται η ενυδάτωση και ενισχύεται η κυκλοφορία νερού στα επιδερμικά κύτταρα. Απαλύνει άμεσα την υφή του δέρματος, φωτίζει τον τόνο της επιδερμίδας και ενισχύει τη φυσική της λάμψη. Ιδανική για αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα.
  • Η Nirvanesque Light Emulsion Lissante της Nuxe είναι μια κρέμα με λεπτόρευστη υφή, κατάλληλη για μεικτά δέρματα, η οποία μειώνει την επιφάνεια, το μήκος και τον αριθμό των πρώτων ρυτίδων. Περιέχει Σπόρο Μπλε Λωτού, Παπαρουνόσπορο και Ρίζα Αλθέας για να μειώσει μικρο-εντάσεις του δέρματος. Εμπλουτισμένη με Έλαιο Τριαντάφυλλου γνωστό για τις ενυδατικές και τις αντιρυτιδικές της ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει πούδρα ρυζιού, που εξασφαλίζει ματ αποτέλεσμα διαρκείας στην επιδερμίδα. Χωρίς Paraben, Μη φαγεσωρογόνα.
Αντηλιακή Κρέμα (θα σας προέτρεπα να φοράτε χειμώνα καλοκαίρι): Ένα προϊόν που πολλές γυναίκες παραλείπουν -ενώ δεν θα έπρεπε- το χειμώνα. Θα πρέπει να το θεωρήσετε απαραίτητο το πρωί -και το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσετε από τις UV βλάβες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος. Φυσικά όλα τα παραπάνω κάποιες φορές  βαριέσαι να τα κάνεις… αν όμως το βάλεις πείσμα, να αποκτήσεις δηλαδή μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, θα το κάνεις!