×

Τα στέκια

Από τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς μέχρι τα μεγάλα φανταχτερά στο κέντρο της πόλης, τα στέκια ξορκίζουν εκτός από την πείνα ή την δίψα όταν μιλάμε για ποτό και τη μοναξιά.

Τα δικά μου αγαπημένα στέκια δεν ξεχωρίζουν μόνο για τις γεύσεις τους αλλά για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω τους, έτοιμοι πάντα να ικανοποιήσουν από τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με το φαγητό τους μέχρι και την πιο πεινασμένη ψυχή με τον καλό τους λόγο. Αυτά ακριβώς θα σας δείξω στο σημερινό ποστ… γεύσεις από τα στέκια μου! Τα Starbucks στον πεζόδρομο της Κοραή είναι το καταφύγιό μου όταν έχω τις μαύρες μου ή όταν θέλω να δουλέψω εκτός γραφείου. Ένα cappuccino venti στους 50 βαθμούς παρέα με ένα κρουασάν σοκολάτας αν είναι πρωί ή ένα κρουασάν με τυρί και ζαμπόν αν η ώρα είναι περασμένη. Στα αφτιά τα ακουστικά με τις αγαπημένες μου μουσικές και γράψιμο, ατελείωτο γράψιμο… μέχρι να βαρεθώ. Plus: οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί με τα όμορφα χαμόγελα!
 

Το Hard Rock Athens στον πεζόδρομο της Αδριανού (πίσω από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι), είναι ίσως η πρώτη μου επιλογή για καφέ και φαγητό. Μπορεί να μην είμαι της ροκ μουσικής αλλά το περιβάλλον στο συγκεκριμένο μαγαζί μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Ο ελληνικός καφές, τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και φυσικά τα γευστικά και ιδιαίτερα χορταστικά burger, ανήκουν στις πρώτες επιλογές μου… βέβαια όταν πηγαίνω με τη μητέρα μου λέμε ναι στις σαλάτες. Όσο αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, το χαμόγελο τους και η πραγματική τους ευγένεια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
 
Το Εναλλάξ Μεζεδοπωλείο (Ιλίσια) είναι η καλύτερη πρόταση στο φαγητό εκτός σπιτιού! Πεντανόστιμο φαγητό (τα χοιρινά μπριζολάκια και η χωριάτικη σαλάτα, είναι τα αγαπημένα μου) σε πολύ προσιτές τιμές, άψογο σέρβις και μουσική που χαϊδεύει τα αφτιά. Μπορείς να πας από το πρωί να πιεις τον καφέ σου και μετά να τσιμπήσεις κάτι… έτσι για τη λιγούρα!
 

Η Καυτή Πατάτα στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 37) πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
 

Το Oven Sesame στον πεζόδρομο της Αιόλου είναι η μοντέρνα, υγιεινή και νόστιμη εκδοχή του παραδοσιακού κουλουριού.
 

Το Zuccerino στη Μητροπόλεως (λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι) είναι η γλυκιά λύση αν η όρεξή σου τραβάει γλυκό. Ο γνωστός “μπαμπάς” είναι η δικιά μου γλυκιά αδυναμία…