×

Δημιούργησε την τέλεια βάση


Ένα επιτυχημένο μακιγιάζ (είτε καθημερινό είτε βραδινό) προϋποθέτει μια βάση μεγάλης διάρκειας που θα καλύψει κάθε ατέλεια χωρίς να φαίνεται ότι φοράς μάσκα. Όμως το πιο σημαντικό απʼ όλα είναι να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για το τύπο του δέρματος σου. 

Η σωστή απόχρωση foundation. Η σωστή απόχρωση φαίνεται καλά στο φως της ημέρας. Το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις το προϊόν στο σπίτι ζητώντας κάποιο μικρό δείγμα. 

Το ιδανικό concealer. Η απόχρωση του πρέπει να είναι το πολύ δύο τόνους πιο ανοικτή από την απόχρωση του foundation. Αν δεν έχεις έντονους μαύρους κύκλους, χρησιμοποίησε ένα concealer ελαφριάς σύνθεσης για να φωτίσει το βλέμμα σου. 

Η διάφανη πούδρα. Απορροφά τη λιπαρότητα, σταθεροποιεί τα προϊόντα βάσης και δίνει στο αποτέλεσμα την διακριτική λάμψη που χρειάζεται. 

Οι λιπαρές επιδερμίδες θέλουν oil free συνθέσεις για ματ αποτέλεσμα, ενώ οι ξηρές χρειάζονται προϊόντα με ενυδατική σύνθεση.

4 βήματα για την τέλεια βάση


  • Primer: Πριν τοποθετήσεις οποιοδήποτε προϊόν στο πρόσωπό, χρησιμοποίησε ένα primer ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, πχ. λιπαρότητα, έντονοι πόροι, κ.α. 
  • Foundation: Βάλε μία μικρή ποσότητα στο χέρι σου και με ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο, ακόμα και με τα δάχτυλα, τοποθέτησε το στο πρόσωπό σου, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου. Για το πλέον φυσικό τελείωμα, αφαίρεσε το περιττό προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις. 
  • Concealer: Κάλυψε μαύρους κύκλους και σημάδια που δεν έχουν καλυφθεί με το foundation. 
  • Πούδρα: Πέρασε όλο το πρόσωπο αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αλλιώς μόνο στο Τ. Επίσης, τοποθέτησε ελάχιστη ποσότητα και στα μάτια. Αν υπάρχουν ρυτίδες, απέφυγε την πούδρα σε εκείνο το σημείο γιατί θα τις κάνει ακόμα πιο έντονες. 
Τώρα, έχοντας την τέλεια βάση, είσαι έτοιμη να δημιουργήσεις οποιοδήποτε μακιγιάζ σου αρέσει!