×

Πλύνε σωστά τα ρούχα σου #AEG

Το πλυντήριο ρούχων παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρημάτων, τόσο λόγω της ενεργειακής του απόδοσης όσο και με την ποικιλία των προγραμμάτων και ρυθμίσεών του. Και μιλώντας για πλυντήριο… Αν αναλογιστούμε ότι πριν από μερικές δεκαετίες οι γιαγιάδες μας και οι γονείς μας έπλεναν τα ρούχα στο χέρι, καλύτερα να σπεύσουμε να αγκαλιάσουμε το πλυντήριό μας! Ωστόσο, όλα τα πλυντήρια δεν είναι φτιαγμένα ίδια. 
 

Η AEG με τη νέα αναβαθμισμένη σειρά πλύσης ρούχων, προσφέρει συνδυασμούς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων που δουλεύουν τέλεια παράλληλα και υπόσχονται να διατηρήσουν τα χρώματα, τις υφές και να προστατεύσουν τις ίνες όπως ποτέ πριν. Μεταξύ άλλων λύσεων, η σειρά περιλαμβάνει μια παγκόσμια καινοτομία, την τεχνολογία SoftWater, που μαλακώνει το νερό πριν την πλύση για απαράμιλλα αποτελέσματα καθαριότητας στους 30ºC.

Χάρη στην τεχνολογία SoftWater, μπορεί κανείς να απολαύσει όλα τα οφέλη καθαρισμού ενός πλυσίματος στους 60ºC πλένοντας μόνο στους 30ºC, ενώ επίσης επωφελείται από τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ως αποτέλεσμα του πλυσίματος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το πλύσιμο στους 30ºC μειώνει δραματικά τη φθορά σε ίνες και το θάμπωμα των χρωμάτων – ακόμα και μετά από μεγάλο αριθμό πλύσεων. Η Procter and Gamble (δημιουργοί του Ariel και Lenor) συμφωνούν ότι οι τεχνολογίες μας προωθούν την ενεργοποίηση των απορρυπαντικών σε πιο γρήγορους και χαμηλής θερμοκρασίας κύκλους και βελτιώνουν την κατανομή του μαλακτικού σε όλα τα ρούχα.


Όσον αφορά το πλύσιμο και στέγνωμα των ευαίσθητων ρούχων, η εταιρεία Woolmark έχει πιστοποιήσει τους κύκλους μας πλύσης μάλλινων με την υψηλότερη βαθμολογία, αφού μπορούν να πλυθούν και μάλλινα που κανονικά πλένονται μόνο στο χέρι. Αποστολή ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ. Τα τελευταία χρόνια επέτρεψα στον εαυτό μου την πολυτέλεια ενός στεγνωτηρίου ρούχων. Παρ’ όλα αυτά αποφεύγω την χρήση του τις ηλιόλουστες μέρες. Και ο λόγος, χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος. Μέχρι που γνώρισα ένα στεγνωτήριο AEG... γιατί όχι μόνο δεν ζαρώνει τα ρούχα, αλλά μειώνεις κατά πολύ το σιδέρωμα (ναιιιιιιι) και φυσικά εξοικονομείς χρήματα από το λογαριασμό του ρεύματος!!!

Τα προγράμματα χάρη στο AbsoluteCare® ελέγχουν με ακρίβεια την κίνηση και τη θερμοκρασία του κάδου στεγνώματος. Τα μάλλινα εφάπτονται στο τοίχωμα του κάδου, όπως στο στέγνωμα σε επίπεδη επιφάνεια. Τα ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων λαμβάνουν την ιδανική ποσότητα θερμότητας ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα της αδιάβροχης μεμβράνης τους. Το κάθε ύφασμα λαμβάνει την κατάλληλη κίνηση και θερμοκρασία ώστε να στεγνώσει εντελώς, ενώ διατηρείται η ποιότητα, η όψη και η αίσθηση του. Περισσότερα για τη νέα αναβαθμισμένη σειρά πλύσης ρούχων και στεγνωτηρίων της AEG διάβασε εδώ.




Και επειδή τα tips δεν πάνε ποτέ χαμένα, παρακάτω συγκέντρωσα μερικά πολύ χρήσιμα για να έχουν τα ρούχα σου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να μοιάζουν σαν καινούρια!

  • Κούμπωσε τα φερμουάρ, κ.λπ. για να μην αρχίσουν να καταστρέφουν άλλα ρούχα κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
  • Γύρισε τυχόν γυρισμένα μανίκια ή μπατζάκια.
  • Αν πλένεις τα σουτιέν σου στο πλυντήριο, χρησιμοποιήσε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα στο πλυντήριο και φρόντισε να είναι κουμπωμένα μέσα στον κάδο ή σε θήκες πλυσίματος.
  • Γύρισε το μέσα-έξω στα ευαίσθητα ή ρούχα που χνουδιάζουν για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.
  • Για να μην να ξεβάψουν τα σκούρα ρούχα, γύρισε τα ανάποδα και πλύνε σε κρύο νερό.
  • Μην βάζεις μαλακτικό στις πετσέτες. Το μαλακτικό μειώνει την απορροφητικότητα τους.
  • Η μεγαλύτερη ποσότητα είτε απορρυπαντικού είτε μαλακτικού, από τη μία παραμένει πάνω στα ρούχα και από την άλλη κάνει κακό στο πλυντήριο, στις σωληνώσεις και στην τσέπη.
  • Το λευκαντικό σε υπερβολική ποσότητα έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τη σύνθεση των ρούχων, κάνοντάς τα σταδιακά λιγότερο ανθεκτικά.
  • Οποιοδήποτε ρούχο είναι από υλικά όπως spandex ή elastane (μαγιό, αθλητικά σλιπς, κ.α.) δεν μπαίνει στο πλυντήριο.
  • Είναι λογικό να θες να εξοικονομήσεις ρεύμα, μειώνοντας τις πλύσεις, αλλά η συνεχής υπερφόρτωσης του κάδου, σύντομα θα σου καταστρέψει το πλυντήριο.
  • Δε χρειάζεται να πλύνεις αν δεν έχει μαζευτεί η σωστή ποσότητα ρούχων. Αν χρειάζεται να πλύνεις, τα περισσότερα πλυντήρια έχουν σύντομο πρόγραμμα (π.χ. υπάρχουν προγράμματα μειωμένου φορτίου που χρησιμοποιούν τη μισή ποσότητα νερού).
  • Εκμεταλλεύσου το νυχτερινό ρεύμα και πλύνε κατά τη διάρκεια αυτού του ωραρίου.
Και επειδή εκτός από εξοικονόμηση ρεύματος, καλό είναι θα είναι προσέχουμε και την ποιότητα των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούμε. Εκτός από αυτά που μπορείς να βρεις στα σούπερ μάρκετ, σου προτείνω:

  • Το Dapple Naturally Clean Baby Laundry Detergent είναι το ιδανικό απορρυπαντικό που χρειάζονται τα ρούχα του μωρού ή του παιδιού σου, γιατί δεν περιέχει: Fragrance-free, Hypoallergenic, Free of parabens, phthalates, SLS, SLES, fragrance, and dyes.
  • Και αν δεν τα πας καλά με τις σκόνες πλυντηρίου, δώσε μια ευκαιρία στο υγρό J R Watkins Laundry Detergent. Δεν περιέχει: Phosphate Free, SLS Free, Bleach Free, Animal Testing Free, Ammonia Free, and Dye Free.