×

Το κομμωτήριο ή το nail bar δεν είναι απλά χώρος ομορφιάς.


Το έχω πει πολλές φορές, οι γυναίκες χρειαζόμαστε την απόδραση στο κομμωτήριο, όχι μόνο για να "σουλουπωθούμε" όπως λέω αστειευόμενη και να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας, αλλά γιατί είναι η ψυχοθεραπεία μας.

Ναι δεν είναι απλά ένας χώρος ομορφιάς, όπως ίσως φαντάζεται κανείς, αλλά ο χώρος που μπορούμε να ξεφύγουμε για λίγο από την πραγματικότητα της καθημερινής μας ρουτίνας. Να αφιερώσουμε μερικές ώρες στον εαυτό μας, χωρίς να έχουμε την έννοια του παιδιού ή του φαγητού στο φούρνο, τα ραντεβού ή τα mail που εκκρεμούν. Όπως και η κομμώτρια -ο κομμωτής και η μανικιουρίστ δεν είναι ποτέ μόνο οι επαγγελματίες που περιποιούνται τα μαλλιά και τα νύχια μας, αλλά γίνονται ψυχολόγοι και παρηγορητές -ανάλογα την περίπτωση.

Προσωπικά, όταν πηγαίνω στο κομμωτήριο ή να φτιάξω τα νύχια μου πίνω τον καφέ μου, γελάω, συζητάω και γενικά επικοινωνώ. Με απλά λόγια, περνάω καλά! Σε αυτό βέβαια συμβάλει το γεγονός ότι έχω επιλέξει να επισκέπτομαι δύο χώρους που είναι μοντέρνοι, ζεστοί και με κάνουν να νιώθω άνετα και οικεία, αλλά πάνω απ' όλα με εξαιρετικούς επαγγελματίες και ανθρώπους.

Άρα, λοιπόν, το κομμωτήριο ή το nail bar δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ για εμάς τις γυναίκες απλά ένας χώρος ομορφιάς.