×

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη ρετινόλη και τη σειρά RETINOL της PIXI.


Με αφορμή τη σειρά της PIXI  RETINOL αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο με όλα όσα πρέπει να ξέρει για τη ρετινόλη και τη χρήση της.

Τι είναι η ρετινόλη; Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης Α η οποία ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών όπως η ρετιναλδεΰδη και το ρετινοϊκό οξύ. Η ρετινόλη είναι το πιο ολοκληρωμένο και με την υψηλότερη επίδοση αντιγηραντικό συστατικό.

Ποια είναι η δράση της; Είναι απαραίτητη για την ομαλή διαίρεση των κυττάρων της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας και γνωστή για την προστατευτική της δράση, καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται από το φυσικό μεταβολισμό. Ενισχύει τη σύνθεση των γλυκοζαμινογλυκανών και ακόμη και πιο βαθιές ρυτίδες γεμίζουν από μέσα. Ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης και ενισχύει την αναδόμηση του δέρματος. Επιπλέον, έχει κερατολυτική δράση απολεπίζοντας ήπια.

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση της; Σε περίπτωση που γίνει υπερβολική χρήση προκαλείται ξηροδερμία και τερεθισμός του δέρματος. Οι πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν να την αντέξουν. Ακόμη, η χρήση προκαλεί ευαισθησία στην έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο, με αποτέλεσμα να μπορεί να προκληθεί ευκολότερα και πιο γρήγορα έγκαυμα.

Σημαντικό: Όλες οι μορφές ρετινόλης απαγορεύονται κατά την εγκυμοσύνη.

Πώς μπορεί να ενισχυθεί η δράση της; Η γνωστή και αποτελεσματική δράση της ρετινόλης μπορεί να ενισχυθεί από την παρουσία της αδενοσίνης. Πρόκειται για μόριο με δράση παρόμοια της ρετινόλης και ουσιαστικά η συνύπαρξή τους δημιουργεί μια νέας γενιάς ρετινόλη, λόγω της συνεργιστικής δράσης των δήυο συστατικών. Αυτή οδηγεί σε μια αποτελεσματικότητα που ξεκινά άμεσα και όχι 2 μήνες μετά, όπως γίνεται συνήθως με τη χρήση της συνηθισμένης ρετινόλης. Επίσης, συχνά συνδυάζεται με μεταλλικά στοιχεία και αντηλιακά φίλτρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη δράση κατά των ρυτίδων, αλλά και σύσφιγξη, ενυδάτωση και προστασία.

Από πότε μπορώ να ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ; Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία που μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τη ρετινόλη ή κάποιο παράγωγό της. Συνήθως η χρήση της ξεκινάει από τα 20 και μετά, αλλά αν έχεις ήδη ρυτίδες στο πρόσωπό σου μπορείς να την ξεκινήσεις.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα εφαρμογής της ρετινόλης; Τη νύχτα, τότε που κοιμάστε και τα κύτταρά σας ανανεώνονται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς, μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα.


Το PIXI RETINOL JASMINE CLEANSER είναι ένα απαλό και ενυδατικό προϊόν καθαρισμού, εμπλουτισμένο με βιταμίνη A (ρετινόλη), αντιοξειδωτικά και κεραμίδια, για λεία, σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα. Η σύνθεσή του είναι σχεδιασμένη ώστε να απομακρύνει αποτελεσματικά και απαλά όλους τους ρύπους, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και λεία.

Πως το χρησιμοποιούμε: Χρησιμοποιείτε καθημερινά ή ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στην επιδερμίδα και κάνουμε μασάζ. Αφαιρούμε τα υπολείμματα χρησιμοποιώντας μια βρεγμένη πετσέτα ή ξεπλένουμε με νερό.

Το PIXI RETINOL TONIC είναι ένα ισχυρό συντηρητικό τονωτικό που διαθέτει μια μοναδική ρετινόλη για την ανανέωση του δέρματος προσφέροντας φυσική λάμψη. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και τα βότανα ανανεώνουν το δέρμα για πιο ομαλή, μαλακότερη εμφάνιση ενώ χαλαρώνουν το ευαίσθητο δέρμα.

Το PIXI OVERNIGHT RETINOL OIL είναι ένα λειαντικό έλαιο νυκτός που συσφίγγει την επιδερμίδα και βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των πόρων. Αυτό το πλούσιο μείγμα ελαίων περιέχει ρετινόλη που χαρίζει ομοιόμορφη όψη και υφή στην επιδερμίδα, καθώς και κεραμίδια που ενυδατώνουν σε βάθος και συγκρατούν την υγρασία, λειαίνοντας την επιδερμίδα.

Πως το χρησιμοποιούμε: Χρησιμοποιείτε το βράδυ σε καθαρό πρόσωπο, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Ζεσταίνουμε μερικές σταγόνες στις παλάμες μας και απλώνουμε στην επιδερμίδα με απαλές ταμποναριστές κινήσεις. 

Η PIXI RETINOL JASMINE LOTION είναι μία λοσιόν πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που θρέφει, ενυδατώνει και συσφίγγει σε βάθος, χαρίζοντας λεία και ελαστική επιδερμίδα. Η σύνθεσή της περιέχει ρετινόλη και πεπτίδια που χαρίζουν ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα και είναι εμπλουτισμένη με γιασεμί και μούρα, για επιδερμίδα με μακροπρόθεσμα πιο υγιή όψη.

Πως την χρησιμοποιούμε: καθημερινά ή ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, μετά το προϊόν καθαρισμού, την τονωτική λοσιόν και το αιθέριο έλαιο ή τον ορό.

Η PIXI RETINOL EYE CREAM είναι μία εξαιρετικά θρεπτική κρέμα είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την προστατεύει. Η σύνθεσή της, που περιέχει ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και αδενοσίνη, είναι αρκετά ισχυρή ώστε να σβήνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αλλά και αρκετά απαλή ώστε να επιτρέπει τη συχνή χρήση.

Πως την χρησιμοποιούμε: Εφαρμόζουμε γύρω από τα μάτια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Συμβουλή: Μπορείτε να την εφαρμόσετε και γύρω από τα χείλη για να σβήσετε τις λεπτές γραμμές, να λειάνετε και να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως μετά την εφαρμογή των προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

♦♦♦

Τα προϊόντα της PIXI θα τα βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα sephora και στο sephora.gr