×

10 χρόνια Caudalie στην Ελλάδα


Για μένα ομορφιά είναι οτιδήποτε μου δίνει αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν είναι προϊόν ομορφιάς. Γιατί η αυτοπεποίθηση και η ομορφιά, πηγάζουν από μέσα μας και καθρεφτίζονται στο πρόσωπό μας. Η Caudalie είναι μια clean beauty μάρκα, που τονώνει την αυτοπεποίθηση και σε βοηθάει να βγάλεις από μέσα σου τον καλύτερο σου εαυτό. Φέτος, γιορτάζει τα 10 χρόνια της στην Ελλάδα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία της μάρκας.

Όλα ξεκίνησαν το 1993 όταν η Mathilde Thomas και ο σύζυγός της Bertrand, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Joseph Vercauteren, κατά τη συγκομιδή στο Château Smith Haut Lafitte, στην καρδιά των αμπελώνων του Μπορντό. Λόγω της συνάντησης αυτής, ανακάλυψαν την ανεξερεύνητη μέχρι τότε δύναμη που βρίσκεται στα κουκούτσια των σταφυλιών, τα οποία περιέχουν μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και έτσι δημιούργησαν τα τρία πρώτα προϊόντα Caudalie. Έκτοτε, γεννήθηκε η Caudalie ένα beauty brand άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση, τα φυσικά συστατικά και το σταφύλι.

Η Caudalie είναι ένα καθαρά vegan beauty brand που αγαπάει τον άνθρωπο, αγαπά τα ζώα και το περιβάλλον και το αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε στάδιο δημιουργίας των προϊόντων της. Πιστεύει στη χρήση συστατικών φυσικής προέλευσης και έχει ως βασική της αποστολή να είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυτικές μάρκες στον παγκόσμιο χάρτη. Έχει κερδίσει 5 σημαντικά παγκόσμια διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, γεγονός που καθιστά δυνατή την καθημερινή έρευνα για το σχεδιασμό των καλλυντικών του μέλλοντος.

Το 2019 μείωσε ριζικά τις πλαστικές συσκευασίες της ενώ μέχρι το 2022 το 100% των συσκευασιών της θα είναι ανακυκλώσιμο. Η αγάπη της για τον πλανήτη δεν σταματά εκεί. Η Caudalie είναι μέλος του “1% for the planet” αποδίδοντας το 1% του παγκόσμιου τζίρου της σε οργανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δενδροφύτευση. Επιπλέον, χάρη στο ειδικό ελαφρύ χαρτί FSC, το αποτύπωμα άνθρακα μειώνεται κατά 40%.

Bon anniversaire Caudalie pou 10 ans