×

"Καθαρή Ομορφιά" από την CATRICE

Οι καταναλωτές σήμερα δεν αποζητούν απλώς τη μέγιστη προϊοντική εμπειρία και την καλύτερη απόδοση, αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν και τι ακριβώς περιέχουν τα προϊόντα και με ποιον τρόπο αυτά παράγονται. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι Καθαρή Ομορφιά και αποτελεί ήδη μια νέα κατηγορία στον χώρο της ομορφιάς που ήρθε για να μείνει!

Στην CATRICE έχουμε μία ολιστική προσέγγιση για την Καθαρή Ομορφιά, γιατί στο τέλος της ημέρας και το περιβάλλον και οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν υγιείς. Με vegan και φυσικά καλλυντικά, σκοπεύουμε να προστατέψουμε την υγεία μας και τους πόρους του πλανήτη μας, μένοντας πιστοί στο μότο μας: Proudly People & Planet Friendly”.

Θέλουμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον και το οικοσύστημα στο οποίο ζούμε υγιές. Γι’ αυτόν τον λόγο, από την ημέρα που ιδρύθηκε η εταιρεία, είμαστε κατά των δοκιμών σε ζώα και συνεχώς κάνουμε την επιλογή των πρώτων υλών όλο και πιο βιώσιμη. Σήμερα, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη δική τους καταναλωτική συμπεριφορά και αυτό έχει αντίκτυπο στη διατροφή τους, στη ρουτίνα ομορφιάς τους και γενικά στις αγορές τους. Πλέον οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων: σύμφωνα με online έρευνα που έγινε για λογαριασμό της CATRICE από την Ipsos (σε 500 γυναίκες ηλικίας 16-45, στη Γερμανία), το 44% προτιμάει καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν λίγα συστατικά. Μάλιστα, για το ηλικιακό γκρουπ των 16-29, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 50%.

Η Καθαρή Ομορφιά εστιάζει στον μινιμαλισμό, δηλαδή σε όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά, αλλά όχι απαραίτητα σε φυσικά συστατικά. Τα φυσικά καλλυντικά δεν είναι πάντα καλύτερα επειδή απλώς δεν χρησιμοποιούν συνθετικά συστατικά. Αυτό που είναι φυσικό, δεν είναι αυτόματα καλό και υγιές: δεν είναι όλα τα φυσικά συστατικά βιώσιμα και μη τοξικά, όπως και όλες οι συνθετικές ουσίες δεν είναι επιβλαβείς.

Συνεπώς, στην CATRICE συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε συνθετικά συστατικά αρκεί να είναι αποδεδειγμένα καλά και ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας κοινός ορισμός για την Καθαρή Ομορφιά, οπότε η κάθε μάρκα θέτει τα δικά της κριτήρια, με βάση φυσικά και τις προδιαγραφές της κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Τι είναι λοιπόν Καθαρή Ομορφιά για την cosnova και το brand CATRICE;

Όλα τα προϊόντα μας με την ετικέτα Clean Beauty:

  • περιέχουν εντελώς ακίνδυνα συστατικά (μεταξύ άλλων δεν περιέχουν PEGs, parabens, ρευστές σιλικόνες, μικροπλαστικά σωματίδια και ορισμένες βαφές)

  • αποφεύγουν τα ζωικά συστατικά όσο το δυνατόν περισσότερο

  • έχουν υψηλό ποσοστό φυσικών ουσιών, με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά και υποστηρίζουν τη βιώσιμη καλλιέργεια του φοινικέλαιουκαι των παράγωγων προϊόντων του (εάν περιλαμβάνεται φοινικέλαιο)




Ταυτόχρονα, είμαστε ακόμη πιο αυστηροί με τα προϊόντα που πληρούν τα κριτήρια Clean Beauty PLUS, όπως η συλλογή Clean ID:

  • είναι 100% vegan

  • περιέχουν τουλάχιστον 75% φυσικά συστατικά

  • περιέχουν ακόμη πιο λίγα συστατικά

  • εκτός από τις ουσίες που απαγορεύονται στα προϊόντα με τη σήμανση Clean Beauty, τα Clean Beauty PLUS δεν περιέχουν επίσης σιλικόνες οποιουδήποτε είδους, ορυκτέλαιο ή ουσίες με βάση το ορυκτέλαιο, πρώτες ύλες εξωτικής προέλευσης, αρώματα που πρέπει να δηλώνονται, ακρυλικά πολυμερή και άλλα μη αποικοδομήσιμα πολυμερή.




Στη σειρά Clean ID, χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά, όπως καστορέλαιο, βούτυρο καριτέ, έλαιο από σπόρους καρπουζιού, κερί από βατόμουρο και άνθη λουλουδιών, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα και απόδοση των προϊόντων CATRICE.

«Στις συσκευασίες των προϊόντων μας χρησιμοποιούμε τόσο πλαστικό όσο πραγματικά χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την καθαρότητα και την ασφάλεια των προϊόντων», λέει η Daniela Soukup, Senior Manager Corporate Responsibility της cosnova.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζουμε τη συσκευασία των προϊόντων μας – και ειδικά των συλλογών Clean Beauty and Clean Beauty PLUS – όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε μόνο την ελάχιστη απαραίτητη ποσότητα νέου πλαστικού στη συσκευασία και όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό. Τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν είναι όμως ακόμη διαθέσιμα για όλους τους τύπους πλαστικού, στον βαθμό ασφάλειας και καθαρότητας που χρειαζόμαστε για τα προϊόντα καλλυντικών.

Ωστόσο, έχουμε ήδη πετύχει μια πρώτη επιτυχία με τις πολύ δημοφιλείς μάσκαρα Glam & Doll: Τέσσερις εκδοχές της CATRICE GLAM & DOLL MASCARA θα είναι διαθέσιμες από το φθινόπωρο του 2020 με εξωτερική συσκευασία φτιαγμένη από 80% ανακυκλωμένα υλικά - η καθαρότητα και η ασφάλεια είναι φυσικά απολύτως εγγυημένες εδώ. Το υπόλοιπο 20% είναι σκόπιμα κατασκευασμένο από νέο πλαστικό, καθώς το ανακυκλωμένο πλαστικό που απαιτείται δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην απαιτούμενη καθαρότητα για να μπορεί να έρθει σε επαφή με το προϊόν.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Plastics For Change στην Ινδία. Μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε δύο κέντρα συλλογής πλαστικών απορριμμάτων από τους ωκεανούς. Στόχος της συνεργασίας είναι να μετατρέψει το πλαστικό σε ένα πολύτιμο υλικό στον κύκλο ανακύκλωσης και ταυτόχρονα να δημιουργήσει βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης για τους Ινδούς εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε στο να μην καταλήξουν τα απορριπτόμενα πλαστικά στους ωκεανούς και υποστηρίζουμε την επαναχρησιμοποίησή τους σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εγκατάσταση για τη συλλογή, διαλογή και επιστροφή των ανακυκλώσιμων υλικών.



Πολλά από τα προϊόντα Clean Beauty έχουν ελαφριά, ενυδατική σύνθεση και δίνουν έμφαση στην φυσική εμφάνιση, με φρέσκους nude τόνους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα του μακιγιάζ σας, ακόμη και με τα «καθαρά» προϊόντα: μπορείτε να πετύχετε ένα δραματικό στιλ eyeliner και χείλη με βαθύ κόκκινο χρώμα με τα προϊόντα της σειράς Clean Beauty.

Όπως και άλλες εταιρείες καλλυντικών, αναπτύσσουμε τα καινοτόμα προϊόντα μας στην έδρα μας στη Γερμανία και στη συνέχεια οργανώνουμε την παραγωγή αυτών των προϊόντων σε συνεργασία με προμηθευτές, σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 90% της παραγωγής μας πραγματοποιείται στην Ευρώπη.

Στην cosnova, έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους για να έχουν μία θετική συνεισφορά στην προστασία του πλανήτη και των κατοίκων του. Και προκειμένου να μας προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα και ασφαλή προϊόντα, έχουν θέσει τον εξής στόχο: μέχρι το 2025 να χρησιμοποιούν 30% λιγότερα υλικά συσκευασίας, έως και 75% των συσκευασιών να είναι ανακυκλώσιμες καθώς και να παράγουν τουλάχιστον το 50% των συσκευασιών από ανακυκλωμένα υλικά. Με βιώσιμα προϊόντα και κοινωνική δέσμευση, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο κάθε μέρα.