×

Η Embryolisse κλείνει τα 70 χρόνια και το γιορτάζει με ένα επετειακό σετ

Η Embryolisse είναι από τα πρώτα beauty brand που έμαθα στο πρώτο μου ταξίδι στη Γαλλία. Δεν ήξερα πόσο διάσημη ήταν, μέχρι που σε ένα σεμινάριο μακιγιάζ ο make-up artist μιλούσε με διθυραμβικά σχόλια για τη Lait-Creme Concentre.

Φέτος, η Embryolisse γιορτάζει 70 χρόνια και συνεχίζει να παραμένει σταθερή στις βασικές της αξίες: ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Σας παρουσιάζουμε μια γρήγορη αναδρομή στην απίστευτη ιστορία αυτής της γαλλικής, ανεξάρτητης, οικογενειακής επιχείρησης, η οποία επιδιώκει πάντα να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα στη Γαλλία, που συμβάλλουν στο well-being των γυναικών.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΑ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Όλα ξεκίνησαν το 1950 στο Νοσοκομείο Saint-Louis, όταν ένας δερματολόγος που ονομαζόταν Dr Tricot ανέπτυξε ένα απλό προϊόν, γενικής χρήσης, θέλοντας να χαρίσει στο δέρμα υγεία και ομορφιά: Το Lait-Crème Concentré είχε γεννηθεί! Τα προϊόντα Embryolisse γρήγορα αγκαλιάστηκαν από τους δερματολόγους, oι οποίοι τα συνταγογραφούσαν στους ασθενείς τους, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους. Στη συνέχεια, το brand απέκτησε διεθνή φήμη, χάρη στον Καθηγητή Aron-Brunetière, έναν διακεκριμένο δερματολόγο από το Νοσοκομείο Saint-Louis, ο οποίος έγινε ο πρεσβευτής του brand στα διεθνή συνέδρια Δερματολογίας.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ BACKSTAGE

Ο Dr Aron-Brunetière ανέλαβε επικεφαλής στο τμήμα Δερματολογίας του Ιδρύματος Rothschild. Συνταγογραφούσε το LCC στις βαρώνες Rothschild και στις celebrities της εποχής, οι οποίες με τη σειρά τους μιλούσαν γι’ αυτό στους μακιγιέρ τους. Για δεκαετίες, το Lait-Crème Concentré ήταν ο σύμμαχος και το μυστικό ομορφιάς των make-up artists και των celebrities. Πολυχρηστικό και προσιτό, είναι ένα προϊόν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην προετοιμασία και τον καθαρισμό τής καταπονημένης επιδερμίδας των μοντέλων και των ηθοποιών σε όλο τον κόσμο.

«Δεν γνωρίζωούτε έναν make-up artist που να μην χρησιμοποιεί το Lait-Crème Concentré. Είναι ανεκτό,ακόμακι από επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται με την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή και αφαίρεση του μέικαπ στη διάρκεια των fashion shows και στα γυρίσματα ταινιών». OLIVIER TISSOT, EMBRYOLISSE MAKE-UP & SKINCARE EXPERT.

ΟΙ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ

Οι φόρμουλες της Embryolisse, οι οποίες αναπτύσσονται κάτω από φαρμακευτικό έλεγχο και είναι δερματολογικά ελεγμένες, δίνουν προτεραιότητα στα συστατικά φυσικής προέλευσης χρησιμοποιώντας άνθη και καρπούς: βούτυρο Καριτέ, αλόη ή σόγια μαζί με μελισσοκέρι, υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με δερματολογικά δραστικά συστατικά, τα ευεργετικά αποτελέσματα των οποίων έχουν εδώ και καιρό αναγνωριστεί τόσο μέσω ιατρικών όσο και μέσω κοσμητικών χρήσεων, παρέχουν στην επιδερμίδα τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που χρειάζεται.

BACK TO BASICS

Αντιμέτωπη με την υγειονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας, η Embryolisse παρουσίασε την ενέργεια "Creams for our caregivers" τον Απρίλιο του 2020. 20,000 σωληνάρια της Filaderme Emulsion μοιράστηκαν σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε όλη τη Γαλλία για να καταπραΰνουν τα χέρια και το πρόσωπό τους, που έπασχε από τη συνεχή χρήση μάσκας.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν στα τμήματα covid, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό γηροκομείων, παιδιατρικών, ψυχιατρικών και ογκολογικών μονάδων, όπως και σε ιδιωτικά ιατρεία.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Όλα τα προϊόντα αναπτύσσονται και παρασκευάζονται στη Γαλλία, σε εργοστάσια που διαθέτουν βιώσιμη αναπτυξιακή προσέγγιση.

Το 99% των συσκευασιών παράγεται στην Ευρώπη, εκ των οποίων, οι περισσότερες από τις μισές παράγονται στη Γαλλία. Επιδίωξή μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των συνθέσεων και των συσκευασιών μας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών μας και του περιβάλλοντος. Τα τελευταία προϊόντα μας έχουν οικολογικό σχεδιασμό: στοχεύουμε σε minimum 95% περιεκτικότητα σε συστατικά φυσικής προέλευσης (εξαιρούνται τα προϊόντα Artist Secret, για τα οποία επιδιώκουμε minimum 85% συστατικά φυσικής προέλευσης).

Επόμενος στόχος: όλα τα προϊόντα να περιέχονται σε οικολογικά σχεδιασμένες συσκευασίες μέχρι το 2022. Εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθούμε να μειώσουμε τις συσκευασίες όπου είναι εφικτό: έχουμε καταργήσει τα μη αναγκαία κουτιά και, όσο η παραγωγή προχωρά, αφαιρούμε το φυλλάδιο οδηγιών, όπως και τις σπάτουλες και τα προστατευτικά καπάκια στα βαζάκια. Αντικαθιστούμε το πλαστικό με υλικά που έχουν το μικρότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως το γυαλί και το αλουμίνιο, τα οποία μπορούν να ανακυκλώνονται απεριόριστα.

Η best-seller μας, η Lait-Crème Concentré είναι συσκευασμένη σε αλουμινένιο σωληνάριο από τη δημιουργία της, το 1950. Παρά τα σχόλια καταναλωτών σχετικά με το ότι το αλουμίνιο μοιάζει «παλιομοδίτικο» υλικό, δεν ενδώσαμε στην πίεση να αλλάξουμε τη συσκευασία μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε ευτυχείς που πήραμε αυτήν την απόφαση και παραμείναμε πιστοί στις αξίες μας.


To επετειακό σετ για τα 70 χρόνια Embryolisse θα το βρεις εδώ


Η Embryolisse δεν είναι πια ένα μυστικό που περνάει από μητέρα σε κόρη, από δερματολόγο σε ασθενή ή από μακιγιέρ σε μοντέλο. Από τώρα και στο εξής, το brand μπορεί να γίνει “shared”, "tweeted”, “instagrammed” και “liked” και να φτάσει σε αμέτρητους ανθρώπους!