×

It's all about the Eyebrows

Τα καλοσχηματισμένα και γεμάτα φρύδια, αναμφίβολα τονίζουν ωραία τα μάτια καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Όλες μας έχουμε κάνει πειράματα (αν πέρασες κι εσύ εφηβεία στα 90's σήκωσε το χέρι) με τα φρύδια μας που μετά τα μετανιώσαμε γιατί οι τρίχες δεν βγαίνουν εύκολα και θέλει υπομονή μέχρι να αρχίσουν να ξαναβγαίνουν -χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνος μέχρι να επανέλθουν.

Το σωστό σχήμα




Αν χωρίσεις στα τρία το φρύδι, το τμήμα στην εσωτερική γωνία του ματιού θα πρέπει να ξεκινά από την άκρη μιας νοητής κάθετης γραμμής που καταλήγει στα πτερύγια της μύτης. Το τόξο (η καμπύλη του φρυδιού) θα πρέπει να είναι στο μέσο και η λεπτή του άκρη θα πρέπει να εξέχει ελάχιστα από την εξωτερική γωνία του ματιού.

Τα κατάλληλα προϊόντα


Σαν beauty editor έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα. Δεν μπορώ όμως να σας πω πιο να επιλέξετε, γιατί αυτό εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε και φυσικά τις σας βολεύει.

  • Μολύβι κλασικό ή μηχανικό: Βοηθάει στο σχεδιασμό με ακρίβεια του σχήματος των φρυδιών.

  • Μάσκαρα: Γεμίζει τα κενά με πιο φυσικό τρόπο, κάνει την τρίχα του φρυδιού να μοιάζει πιο υγιής και πιο γεμάτη.

  • Σκιά: Οι σκιές για τα φρύδια είναι εξαιρετική επιλογή για να γεμίσετε τα κενά και δώσετε ένταση.

  • Gel ή κερί: Διαρκούν περισσότερο και τιθασεύουν τις τρίχες ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.

  • Πομάδα: Έχει κρεμώδη υφή και με το κατάλληλο πινελάκι μπορεί να εφαρμοστεί με ακρίβεια χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

  • Ημιμόνιμο tattoo:  Είναι το προϊόν που για 3 μέρες σε απαλλάσσει από το μακιγιάζ των φρυδιών.


Βέβαια υπάρχουν και πιο μόνιμες λύσεις όπως το τατουάζ, η εμφύτευση φρυδιών και φυσικά το microblading.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι στα brow bar της Benefit στα καταστήματα Sephora εξειδικευμένες αισθητικοί μπορούν να διορθώσουν ή να αλλάξουν το σχήμα των φρυδιών σου.

Plus: Υπάρχουν στην αγορά ειδικά προϊόντα που θρέφουν τα φρύδια όπως το Benefit Browvo! Conditioning Primer. Πρόκειται για ένα διάφανο gel, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία για πιο γεμάτα και υγιέστερα φρύδια. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο του ή πριν το μολύβι, τη μάσκαρα κλπ.

Eyebrow trick: Βάλε μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σου highlighter στο κόκκαλο του φρυδιού, αν θέλεις τα φρύδια σου να φαίνονται "πιο ανασηκωμένα" και να αναδείξεις το σχήμα τους.