×

Καθαρισμός και απολέπιση με «μικρο-πούδρα»

Η απολέπιση (scrub ή peeling) είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας που πρέπει να ακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση για την καλή εικόνα της επιδερμίδας μας.

Tο δέρμα μας καθημερινά επιβαρύνεται από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, ανεξάρτητα αν φοράμε ή όχι μακιγιάζ, με αποτέλεσμα να φράζουν οι τους πόροι, να δημιουργούνται μαύρα στίγματα και το δέρμα να χάνει τη λάμψη του και να φαίνεται θαμπό. Και μπορεί ο καθημερινός καθαρισμός να αφαιρεί του ρύπους και το μακιγιάζ, αλλά αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα για να φύγουν τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα είναι η απολέπιση.

Χρησιμοποιείτε μία με δύο φορές την εβδομάδα (ανάλογα με τον τύπο τους δέρματός σου) σε καθαρό πρόσωπο, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου και να καθαρίζουν σε βάθος οι πόροι. Μετά δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε την ενυδατική μας, ώστε να κλειδώσουμε την υγρασία στο δέρμα και να διατηρήσει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του.

Τον τελευταίο χρόνο εκτός από τα κλασικά προϊόντα απολέπισης με κόκκους, επιλέγω πούδρα απολέπισης!
Η πούδρα απολέπισης έχει της ρίζες της στην Ασία, όπου επί αιώνες ο καθαρισμός και η απολέπιση γινόταν με κόκκους ρυζιού.
Η πούδρα απολέπισης είναι για σένα που η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή, έχει ανομοιόμορφη υφή και φραγμένους πόρους. Από την πρώτη εφαρμογή η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και απίστευτα απαλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι βάλει μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σου, να την αναμίξεις με νερό και μετά να την εφαρμόσεις στο πρόσωπο με τα δάχτυλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Ο λόγος όμως που την αγάπησα είναι η δουλειά που κάνει στους πόρους. Οι πόροι δεν είναι τόσο ορατοί και η όψη είναι ομοιόμορφη, χωρίς γυαλάδες.



Η δική μου αγαπημένη είναι η daily microfoliant της Dermalogica για καθημερινή χρήση με βάση το ρύζι. Ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό και απελευθερώνει Παπαΐνη, Σαλικυλικό Οξύ και ένζυμα Ρυζιού που μικροαπολεπίζουν τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα απαλότερο και πιο φωτεινό. Χάρη στη λευκαντική της σύνθεση εξισορροπεί τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος ενώ ένα ιδιαίτερα καταπραϋντικό μείγμα από Πράσινο Τσάι, Ginkgo και Κολλοειδή Βρώμη βοηθάει το δέρμα να είναι ήρεμο, απίστευτα καθαρό και αναζωογονημένο. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.