×

Καθημερινή επανόρθωση με τη νέα σειρά περιποίησης Bariéderm CICA DAILY της Uriage

Ξηρό, κανονικό ή μεικτό δέρμα...υπάρχει ένα φαινόμενο το οποίο δείχνει να είναι παγκόσμιο: Ευαισθητοποιημένο δέρμα. Ως πρωτεργάτης, χάρη στην αναγνωρισμένη εξειδίκευσή τους στην επανόρθωση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος τα δερματολογικά εργαστήρια Uriage δουλεύουν για αυτό το θέμα.

ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΒΙΩΤΙΚΑ

Θα πρέπει να ενημερωθούμε για αυτό περισσότερο από ποτέ: Όλοι μας ζούμε σε έντονους ρυθμούς σε ένα όλο και πιο απαιτητικό περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να το πούμε ακόμα και εχθρικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πληθώρα εξωτερικών ζημιo γώνων επιθέσεων στην καθημερινή μας ζωή: ρύπανση, έκθεση στον ήλιο, καπνός τσιγάρου, λεπτά σωματίδια, άγχος κτλ. Αυτές οι ουσίες καταλήγουν στο σώμα και στο δέρμα μας. Αυτό είναι που ονομάζουμε ξενοβιωτικά: ένζυμα που δεν παράγονται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα, όπως πολυχλωριωμένα διφαινύλια ή διοξίνη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση. Το δέρμα μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και από τα πιο περίπλοκα, έχει κύριο ρόλο την προστασία των ανθρώπων. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης και του άγχους, καταλήγει να γίνει εύθραυστο. Τότε η ικανότητα να είναι τόσο διαπερατό όσο και αδιαπέραστο διαταράσσεται, παράγοντας φανερά εξωτερικά σημάδια.

ΘΑΜΠΗ ΟΨΗ, ΛΕΠΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ, Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Η ρύπανση και τα ξενοβιοτικά προκαλούν ενεργοποίηση μηχανισμών που οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων και σημαδιών στο πρόσωπο. Ξεκινά με φυσικά συμπτώματα όπως αίσθηση δυσφορίας, σφίξιμο, μυρμήγκιαμα ή αίσθηση καύσου σε καθημερινή βάση. Μετά οι ορατές πτυχές αυτών των διαταραχών εμφανίζονται ως: θαμπή όψη, σημάδια κούρασης, λεπτές γραμμές, ατέλειες και ελαφρύ κοκκίνισμα. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα εφιστά την προσοχή σε αυτή την ευθραστότητα και σηματοδοτεί την ανάγκη του για ανακούφιση.

ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το μικροβίωμα του δέρματος ή δερματική χλωρίδα έχει μία πολύ σημαντική λειτουργία φραγής που προστατεύει από την εξάπλωση ορισμένων παθογόνων γνωστά ως «κακά βακτήρια» και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ποικιλομορφία του είναι απαραίτητη και μοναδική για κάθε άτομο. Αλλά όταν διαταράσσεται η ισορροπία από μια κακή διατροφή, κακή υγιεινή ή εξωτερικές επιθέσεις, όπως η ρύπανση, η χρήση προστατευτικής μάσκας, οι κλιματικές αλλαγές – το μικροβίωμα καταλήγει να μεταβάλλεται. Η λειτουργία φραγμού μειώνεται δραστικά, γίνεται πιο ευάλωτος και αυτος πλέον δεν είναι σε θέση να προστατευτεί το σώμα. Τα συμπτώματα τότε ποικίλλουν, μια θαμπή και ακανόνιστη όψη ερυθρότητας, αίσθηση δυσφορίας και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η αναγνώριση του τύπου του δέρματος μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολή επειδή το μικτό δέρμα μπορεί να εμφανίσει σημάδια αφυδάτωσης. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με ξενοβιοτικά όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αποδυναμωθούν σε κάποιο σημείο. Εύθραστο δέρμα, με τροποποιημένο το μικροβίωμα και κατεστραμμένο φραγμό, είναι το πιο κοινό δερματικό πρόβλημα των καιρών μας αλλά και το πιο καθολικό. Έτσι η ρύπανση, ο ήλιος, οι ξαφνικές κλιματικές αλλαγές, ο κλιματισμός, οι μάσκες, το ξύρισμα και τα ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα είναι οι κύριοι επιβαρυντικοί παράγοντες.

ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ

Πιο πρόσφατα, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, μια νέα μορφή εξωτερικής επίθεσης είναι ακόμα πιο επιζήμια για την επιδερμίδα. Πράγματι το δέρμα εξελίσσεται τώρα σε ένα τροποποιημένο περιβάλλον και υπόκειται τακτικά σε τριβή λόγω της παρατεμένης χρήσης της μάσκας. Διαρκώς καλυμμένο υποφέρει από υγρασία και εφίδρωση. Αυτές οι νέες εξωτερικές επιθέσεις καταλήγουν να τροποποιήσουν την κατάστασή του και το μικροβίωμα τονίζοντας τις διαταραχές του. Η απόφραξη και η τριβή του μπορούν να προκαλέσουν ερεθιστική δερματίτιδα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις υπάρχουσες συνθήκες όπως την ατοπική δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή ή ακμή. Το δέρμα πρέπει στη συνέχεια να επανορθωθεί και να προστατευθεί σε βαθύτερο επίπεδο.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Για εύθραστο δέρμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του, ενυδάτωση δεν είναι επαρκής: Χρειάζεται ενυδάτωση, επανόρθωση και εξισορρόπηση. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακτήσει τη λάμψη του και θα αποκτήσει υγιή όψη. Τα δερματολογικά εργαστήρια Uriage, ως ειδικοί στην επιδερμίδα, έχουν κάνει τον επιδερμικό φραγμό προτεραιότητά τους για τα προηγούμενα 20 χρόνια, με εξειδίκευση που γεννήθηκε από το ιαματικό νερό. Η επανορθωτική σειρά Bariederm-Cica εμπλουτισμένη με ιαματικό νερό Uriage είναι το τέλειο παράδειγμα. Σήμερα, η Uriage, πηγαίνει παρακάτω συμπεριλαμβάνονταςπρεβιοτικά για την διατήρηση και εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος σε καθημερινή βάση με τα νέα προϊόντα περιιποίησης Bariederm-CICA DAILY.

  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΑ: το σύνολο των μικροοργανισμών του ανθρώπινου σώματος στο δέρμα, βλενογόννες μεμβράνες, σάλιο και εκκρίσεις τωνγεννητικώνοργάνωνστομικροπεριβάλλον τους.

  • ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ: αντιπροσωπεύει τη γενετική ποικιλομορφία μικροοργανισμών στα μικροβιωτικά ειδικά για κάθε άτομο. Όλοι έχουμε μικροβιότα αλλά μικροβίωμα έχει ο καθένας δικό του.

  • ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ: σύνθετα σάκχαρα από φρούτα και λαχανικά που τρέφουν τα προβιοτικά που υπάρχουν στο δέρμα και επιτρέπουν την εξισορρόπηση του μικροβιώματος.

  • ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ: ζωντανοί μικροοργανισμοί που ζουν στα καλά βακτήρια του δέρματος (γαλακτοβάκιλλοι, bifidus κλπ).

  • ΜΕΤΑΒΙΟΤΙΚΑ: διαλυτοί παράγοντες που εκκρίνονται από προβιοτικά βακτήρια.


Με το Bariederm-CICA DAILY, η Uriage προσφέρει μια επανορθωτική, ενυδατική τόνωση με πρεβιοτικά για καθημερινή ανακούφιση του ευαισθητοποιημένου και και εξίσου εξασθενημένου δέρματος, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Η τεχνογνωσία της Uriage στην επανόρθωση του δέρματος οδήγησε σε δύο καινοτομίες: έναν ορό και μια κρέμα τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σύστημα ή ξεχωριστά ως θεραπεία για την τόνωση της επιδιόρθωσης του δέρματος και του μηχανισμού του ή ως μακροπρόθεσμη πρόληψη για την ενίσχυση της επιδερμίδας και να την κάνει πιο ανθεκτική σε εξωτερικές επιθέσεις

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ URIAGE

Για εξισορρόπηση, επανόρθωση και προστασία, δεν υπάρχει τίποτα σαν το ιαματικό νερό Uriage συνδυασμένο με ισχυρά ενεργά συστατικά

ΓΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ


10,5 THERMAL BIOTIC ΣΥΜΠΛΟΚΟ = URIAGE ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ+ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ

ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ URIAGE : Ενυδατώνει, καταπραϋνει και προστατεύει.

Το ιαματικό νερό Uriage είναι τόσο πολύτιμο όσο και μοναδικό. Αγνό, φυσικό και φιλτραρισμένο από τη φύση, αυτό το νερό από τις Alpine Massifs είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η μοναδική του σύνδεση ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό ενώ περιορίζει το οξειδωτικό άγχος που προκαλείται από τα ξενοβιοτικά. Οι καταπραϋντικές και ενδατικές του ιδιότητες είναι επίσης απαραίτητες για την προστασία του αδύναμου δέρματος. Με σύνθεση ιχνοστοιχείων που διεγείρει τα φυσικά αντιοξειδωτικά ένζυμα το DNA και οι κυτταρικές μεμβράνες διατηρούνται, ενώ η επιδερμίδα προστατεύται και ομορφαίνει.

ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ: Εξισορροπούν, διατηρούν και ενισχύουν το μικροβίωμα

Τα πρεβιοτικά είνα ένα υπόστρωμα ικανό να δώσει ενέργεια στα «καλά» βακτήρια που υπάρχουν ήδη στο σώμα για να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους και να διαχωρίσουν την ανάπτυξή τους. Μόνο αυτά τα «καλά» βακτήρια μπορούν να αφομοιώσουν τα πρεβιοτικά, την ινουλίνη που περιέχεται σε αυτή την φόρμουλα, επειδή είναι οι μόνοι που έχουν το ένζυμο που είναι απαραίτητο για την ινουλινάση. Η ινουλίνη εξάγεται από ρίζα κιχωρίου και αγάβης. Συμμετέχει έτσι στην προστασία του δέρματος διασφαλίζοντας τη σωστή ισορροπία.

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ


CENTELLA ASIATICA: Εμπλουτίζει, ενυδατώνει και διεγείρει

Ονομάζεται επίσης Βότανο της τίγρης, το εκχύλισμα της Centella Asiatica πιστοποιημένα φυτικής προέλευσης από φυτά πλούσια σε ασιατικοσίδη και πολυφαινόλες. Γνωστό για αιώνες στην κινέζικη φαρμακοποιία, αυτό το φυτό βελτιώνει το μεταβολισμό των κυττάρων και συμμετέχει στα επιθυμητά θεραπευτικά οφέλη. Φροντίζει την επιδερμίδα επουλώνοντάς την και προστατεύοντάς την.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: Εμπλουτίζει, ενυδατώνει και διεγείρει

Το υαλουρονικό οξύ λαμβάνεται με βιοαπαραγωγή, είναι γραμμικός πολυσακχαρίτης που αποτελείται από τακτική εναλλαγήτουD-γλυκουρονικούοξέωςκαιN-ακετυλογλυκοζαμίνης και χρησιμοποιείται στου υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους φόρμουλα για άμεση ενυδάτωση στο πέρασμα του χρόνου. Βαθιά μέσα στο δέρμα βοηθά επίσης στην τόνωση των ινοβλαστών και της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικότητας, η οποία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

ΠΑΝΘΕΝΟΛΗ: Καταπραΰνει, αναζωογονεί και ενυδατώνει

Προερχόμενη από τη βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), η πανθενόλη έχει σχεδιαστεί για να καταπραύνει και να επιταχύνει την επανόρθωση του δέρματος ενώ ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό.


step #1 : Bariéderm-Cica Daily Serum


ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΑΙΧΜΗΣ

Αυτή η φόρμουλα αποτελείται από 10,5% Thermal-Biotic σύμπλοκο, συμπεριλαμβανομένου του ιαματικού νερού Uriage και των πρεβιοτικών που εξισορροπούν το επιδερμικό φραγμό. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με Centelia Asiatica και υαλουρονικό οξύ υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους για να φτάσει σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας. Η πανθενόλη αποτρέπει και ανακουφίζει από την ερυθρότητα και αίσθηση τσιμπήματος στο δέρμα για ενισχυμένο δέρμα και υγιή όψη. Τέλος η επιδιόρθωση της επιδερμίδας επανενεργοποιείται για την πρόληψη πρόωρων σημαδιών γήρανσης χάρη στα διπεπτίδια.

Το + της φόρμουλας: Διπεπτίδιο Ιδιότητες: Διεγείρει, μειώνει το το ''άγχος'' του δέρματος και καταπραΰνει

Αυτό το πεπτίδιο συνθετικής προέλευσης ενισχύει την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας βελτιώνοντας την κυτταρική διαφοροποίηση και την λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας. Ηρεμεί και χαλαρώνει ορατά το δέρμα.

ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΥΔΑΤΙΝΗ ΥΦΗ

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα «cica» στην αγορά, το Bariéderm-Cica DAILY Serum προσφέρει μια φρέσκια και εξαιρετικά ρευστή υφή. Χωρίς άρωμα και μη κολλώδες, διεισδύει αμέσως στο δέρμα, επιτρέποντας καθημερινή χρήση σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η υψηλή ανοχή του το κάνει κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχει την απόλυτη άνεση για δέρμα που αισθάνεται σφιχτό και άβολο.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Το premium σταγονόμετρο εγγυάται τη διανομή της σωστής δόσης ενώ διατηρεί την φόρμουλα από πιθανή οξείδωση κατά την επαφή με τον αέρα. Τιμή: 30€ - 30 ml

Διαθέσιμα από τον Φεβρουάριου 2021 στα φαρμακεία και e-shop.

Step #2: Bariéderm-CICA DAILY Gel-Cream


ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ

Όπως και το Serum, το Gel-Cream Bariéderm-CICA είναι εμπλουτισμένο με 10,5% Thermal-Biotic σύμπλοκο, φτιαγμένο από ιαματικό νερό Uriage και πρεβιοτικά, για την καλή λειτουργία των επιδερμικών και μικροβιακών φραγμών. Το τρίο, Centella Asiatica, Υαλουρονικό οξύ με υψηλόκαιχαμηλόμοριακόβάροςκαιηπανθενόλησυμβάλλουν στην ενίσχυση των φυσικών ιδιότητων για επανόρθωση.

Το + της φόρμουλας: το δίδυμο χαλκού-ψευδαργύρου

Ιδιότητες: Προστατεύει και καταπραΰνει

Ο γλυκονικός χαλκός (Cu) και ο γλυκονικός ψευδάργυρος (Zn) είναι το τέλειο δίδυμο ορυκτών και ιχνοστοιχείων για τον περιορισμό του πολλαπλασιασμού των βακτηρίων. Mε αυτό τον τρόπο και στη σωστή δόση για καθημερινή χρήση προστατεύει το δέρμα και περιορίζει την εμφάνιση ατελειών.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΟΡΡΕΥΣΤΗ ΜΟΡΦΗ

Η ενυδατική και επανορθωτική φόρμουλα έχει τη μορφή κρέμας - gel και είναι τόσο αναζωογονητική όσο και καταπραϋντική. Χωρίς άρωμα, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα. Η επιδερμίδα καταπραύνεται και επανέρχεται η άνεση στο δέρμα άμεσα και κατά τη διάρκεια της μέρας. Τιμή: 20€ - 40 ml

Διαθέσιμα από τον Φεβρουάριου 2021 στα φαρμακεία και e-shop.