×

Η Acqua di Parma παρουσιάζει το limited edition Bergamotto di Calabria La Spugnatura

Το περγαμόντο, το κατεξοχήν Χρυσό Φρούτο συλλέγεται σε έναν οπωρώνα πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου. Τρίβοντας ευγενικά τη λαμπερή φλούδα του, η έντονη και πολύπλευρη ευωδιά του μαγεύει τις αισθήσεις. Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura της Acqua di Parma περιστρέφεται γύρω από την τέχνη του χειροποίητου, το ανθρώπινο άγγιγμα και την αφθονία της φύσης. Μια συλλεκτική έκδοση που γεννήθηκε χάρη σε ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο, το οποίο εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής, που κάνει τον κόσμο των αρωμάτων Blu Mediterraneo ακόμα πιο ξεχωριστό.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΜΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ

Πρόκειται για ένα project με το οποίο ασχολείται εδώ και καιρό ο Οίκος, ο οποίος ανέκαθεν έδειχνε την αγάπη του στο «χειροποίητο», διαφυλάσσοντας τις πιο παραδοσιακές και πολύτιμες τεχνικές των ιταλικών περιοχών. Η προέλευση αυτού του νέου αρώματος έχει τις ρίζες της βαθιά στους οπωρώνες περγαμόντων της Καλαβρίας, όπου πολύ λίγοι τεχνίτες στον κόσμο εξακολουθούν να ασχολούνται με την παραδοσιακή τεχνική εκχύλισης με σφουγγάρι. Μια συναρπαστική διαδικασία, όπου η εκχύλιση της εσάνς του περγαμόντου γίνεται εξ ’ολοκλήρου με το χέρι.

Μια πραγματική τέχνη που απαιτεί χρόνο και αριστοτεχνικές και λεπτές κινήσεις ακριβείας. Ο τεχνίτης κόβει κάθε φρούτο στη μέση, σε δύο ίσα μέρη, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σε σχήμα κουταλιού που ονομάζεται «cavatore», διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα. Αμέσως μετά, οι φλούδες του περγαμόντου τρίβονται με το χέρι πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια, τα οποία απορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση, ο τεχνίτης πιέζει τα γεμάτα από αιθέρια έλαια σφουγγάρια με κινήσεις ακριβείας μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, προκειμένου να συλλέξει το πολύτιμο αρωματικό υγρό.

Η περιορισμένη ποσότητα και, επομένως, η σπανιότητα της εσάνς εξαρτώνται από τους ρυθμούς της ανθρώπινης παραγωγής. Δύο τεχνίτες μπορούν να επεξεργαστούν από 75 μέχρι 100 κιλά φρούτου ανά ώρα και χρειάζονται τουλάχιστον 200 κιλά φρούτου για να πάρουμε ένα κιλό αιθέριου ελαίου. Μέσα σε μια μέρα σκληρής δουλειάς, παράγονται περίπου 4 κιλά αιθέριου ελαίου, όμως το αποτέλεσμα είναι απαράμιλλο. Το σφουγγάρι, εύπλαστο και μαλακό στην επαφή του με τη φλούδα, κρατά ανέπαφες όλες τις οσφρητικές πλευρές του φρούτου και κάνει το Bergamotto di Calabria La Spugnatura να ξεχωρίζει.

Η ΟΣΦΡΗΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

Η Acqua di Parma αποκαλύπτει ένα νέο Eau de Toilette το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τους ρυθμούς της φύσης και του ανθρώπου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε έναν δεντρόκηπο με περγαμόντα, κρατώντας το φρούτο στα τα χέρια σας και τρίβοντάς απαλά τη φλούδα του προκειμένου να βυθιστείτε στη λαμπερή πληρότητα των αρωμάτων του. Γύρω από την καρδιά του αρώματος, κάθε συστατικό αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του περγαμόντου. Οι νότες από μανταρίνι και πορτοκάλι ενισχύουν τους ζουμερούς και φρουτώδεις τόνους του, ενώ το γκρέιπφρουτ τονίζει τις ξινές νότες του. Ο πράσινος χαρακτήρας του γάλβανου αποκαλύπτει νύξεις ορυκτότητας, την ίδια στιγμή που το λουλουδάτο γεράνι αποκαλύπτει μια λανθάνουσα γλύκα. Μια οσφρητική πυραμίδα με αυθεντική δομή που αναγάγει την ένταση του περγαμόντου σε μια απρόσμενη αισθητηριακή εξέλιξη. Ένα πλούσιο άρωμα, λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια, το οποίο αποθεώνει το περγαμόντο σε όλες τις εκφάνσεις του.

ΤΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ Η ICONIC ΚΑΠΕΛΙΕΡΑ

Για πρώτη φορά ο Οίκος δημιουργεί ένα μπουκάλι από το πιο εκλεκτό είδος πορσελάνης. Ένα εξαιρετικό χειροποίητο αντικείμενο που ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα, το οποίο προκύπτει από την προσθήκη κοβάλτιου στο μείγμα. Το μπουκάλι φτιάχνεται στο χέρι με μία διαδικασία, η οποία στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην επαναχρησιμοποίηση του νερού και των απορριμμάτων σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, τα οποία δίνουν ένα μη πορώδες και μη ρυπογόνο υλικό για την ανθρωπότητα και για το περιβάλλον.

Η μακρά διαδικασία ξεκινάει με την παραγωγή του γύψινου εκμαγείου μέσα στο οποίο το μείγμα της πορσελάνης ρίχνεται με το χέρι, ώστε να πάρει τη θρυλική art deco φόρμα. Το εκμαγείο περιστρέφεται αρκετές φορές γύρω από τον εαυτό του, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το μείγμα έχει κολλήσει στις πλευρές και μετά αναποδογυρίζεται για να αφαιρεθεί η περίσσεια μείγματος. Σε αυτό το σημείο, το μπουκάλι αφήνεται να στεγνώσει για 30-40 λεπτά πριν βγει από το εκμαγείο σε στερεή μορφή. Ο τεχνίτης στη συνέχεια ραφινάρει τα μπουκάλια ένα-ένα, αφαιρώντας με ακρίβεια τις μικρές ατέλειες και να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη, λεία και απαλή επιφάνεια. Στη συνέχεια, πάντα με το χέρι, κάθε μπουκάλι βυθίζεται στο σμάλτο και ψήνεται στο φούρνο για 8 ώρες – το μπουκάλι τότε παίρνει ένα πιο βαθύ μπλε τόνο, που αναδεικνύεται από το γυαλιστερό φινίρισμα. Τελευταία λεπτομέρεια, η αριστοτεχνική τοποθέτηση της διακόσμησης, η οποία σταθεροποιείται με ένα δεύτερο ψήσιμο του μπουκαλιού. Πάνω στο μπλε φόντο, το θεσπέσιο χρυσό περγαμόντο ξεχωρίζει με λευκές και χρυσές αντανακλάσεις.

Μια αρμονία που ολοκληρώνεται με το καπάκι, πάντα από μπλε πορσελάνη, με την ετικέτα του φτιαγμένη από εξορυκτικά απόβλητα σε μορφή σκόνης, τα οποία προέρχονται από λατομεία μαρμάρου. Σχεδιασμένο αποκλειστικά σε μέγεθος 100ml, το Bergamotto di Calabria La Spugnatura δημιουργείται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η αντλία μπορεί να διαχωριστεί από το μπουκάλι, χάρη στο βιδωτό καπάκι, το οποίο λαμβάνεται μέσω μιας τεχνικής ειδικά σχεδιασμένης για την Acqua di Parma. Αυτή η βιδωτή αντλία επιτρέπει την επαναγέμιση του αρώματος, υπηρεσία αποκλειστικά διαθέσιμη στις μπουτίκ Acqua di Parma ανά τον κόσμο, λόγω της σπανιότητας της εσάνς.

Αριστούργημα χειροτεχνίας, το μπουκάλι είναι ένα τόσο ιδιαίτερο και φίνο, που μετατρέπεται αυτόματα σε ένα υπέροχο διακοσμητικό αντικείμενο για το σπίτι. Το iconic κυλινδρικό κουτί είναι τυλιγμένο με πιστοποιημένο PSC χαρτί σε ειδικό μπλε χρώμα, ώστε να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το μπλε του πορσελάνινου μπουκαλιού. Η ετικέτα παράγεται επίσης από εξορυκτικά απόβλητα σε μορφή σκόνης από λατομεία μαρμάρου. Τέλος, τη μοναδικότητα του αρώματος «υπογραμμίζει» η μικρή χρυσή σφραγίδα που απεικονίζει το περγαμόντο και φέρει χαραγμένες τις λέξεις «Limited Edition- La Spugnatura».

Ένα άρωμα απαράμιλλης γοητείας, που αναδύεται από την ιστορία του ανθρώπου και της φύσης την οποία αφηγείται.

TAG US: @AcquadiParma_official

SPREAD THE NEWS:

#AcquadiParma #BluMediterraneo

#BergamottodiCalabriaLaSpugnatura