×

H daily routine μιας ανειδίκευτης expert


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενώ δεν έχουν ιδέα από το χώρο της ομορφιάς, οι γνώσεις τους λόγω προσωπικής πείρας τους έχουν αναγάγει σε ανειδίκευτους experts, like myself. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τις επιλογές όσον αφορά τη skinacare roυtine που ακολουθούμε. Προσωπικά, έχω συμβουλευτεί αρκετούς δερματολόγους και έχω κάνει και κάποιες θεραπείες ώστε να φροντίσω σωστά το λιπαρό δέρμα μου.

της Πένυς Κανάκη

"Το λιπαρό δέρμα δημιουργείται γιατί υπάρχει μεγάλη ποσότητα σμήγματος και βακτηρίων, που πρέπει να απομακρύνετε από αυτό."

Σήμερα λοιπόν, θα σας πάρω μαζί μου στη daily routine μου και να σας μιλήσω για το λιπαρό δέρμα.

Το πρωί λοιπόν, αφού σηκωθώ με βαριά καρδιά, θα καθαρίσω το πρόσωπό μου με ένα cleansing gel για λιπαρά δέρματα (χρησιμοποιώ το Effaclar της La Roche Posay) και αφού βάλω μια τονωτική λοσιόν, βάζω την κρέμα ματιών και μετά την οil-free ενυδατική μου. Το επόμενο βήμα είναι το αντηλιακό (ντρέπομαι που το λέω αλλά μέχρι πρότινος δεν χρησιμοποιούσα αντηλιακό) και πλέον δεν το ξεχνάω με τίποτα!

Το μεσημέρι όταν γυρίζω από βόλτα ή από δουλειά, θα καθαρίσω το πρόσωπό μου με ένα νεράκι micellar και μετά θα βάλω κρέμα ώστε να ρυθμίσω τη λιπαρότητα.

Το βράδυ είναι η πιο σημαντική ρουτίνα που δεν πρέπει για κανένα λόγο να ξεχνάς. Ξεκινάω με διπλό καθαρισμό, ειδικά εάν έχω κάνει φουλ make up, μετά toner και μετά η απόλυτη του layering! Χρησιμοποιώ δύο serum, ένα pore minimizer και ένα για την λιπαρότητα. Και τα δύο είναι εξίσου αποτελεσματικά και κάνουν υπέροχη δουλειά στο δέρμα μου. Τέλος, κρέμα ματιών, ενυδατική και όνειρα γλυκά!

Σημείωση: Εάν το δέρμα σου είναι ακνεϊκό, χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή tea-tree oil και μία φορά την εβδομάδα να κάνεις μία clay mask που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου..