×

H Bioderma ξερει πως να περιποιηθεις σωστα το δερμα με ταση για ακμη


Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες ενήλικες γυναίκες ταλαιπωρούνται από φαγεσωρική ακμή που συνήθως είναι περιστασιακή. Έχει κυριαρχήσει λανθασμένα η πεποίθηση ότι προκαλείται από "βρώμικο δέρμα" (τα άτομα με ακμή συνήθως φροντίζουν σωστά το δέρμα τους), ενώ στην πραγματικότητα ο σμηγματογόνος αδένας παράγει πολύ μεγάλη ποσότητα σμήγματος (σ.σ. υπερσμηγματόρροια), με αποτέλεσμα οι πόροι να κλείνουν, το σμήγμα δεν μπορεί να βγει, εμ αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια και να προκαλούνται εξάρσεις ακμής. 

Ιδιαίτερα πριν την περίοδο ή σε περιόδους στρες, εμφανίζονται μαύρα στίγματα που ενδεχομένως να μετατραπούν σε σπυράκια. Επιπλέον προκύπτουν ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του δέρματος, όπως γυαλάδα, διεσταλμένοι πόροι ή σπυράκια, που αλλοιώνουν την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματος.

Η λύση της Bioderma για το δέρμα με τάση για ακμή είναι η σειρά Sébium και περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας, όπως το Sebium Gel moussant actif και το Sebium Night Peel.

Kαθαρισμός: To Sebium Gel moussant actif είναι ένα τζελ καθαρισμού που σχεδιάστηκε ειδικά για το δέρμα με τάση ακμής, ώστε να δρα στα αίτια αλλά και στις συνέπειες που προκαλούν αυτές οι ατέλειες, από το στάδιο του καθαρισμού. Ο συνδυασμός σαλικυλικού οξέος και γλυκολικού οξέος βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων, μειώνει τα σπυράκια και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας. Περιέχεις επίσης: γλυκονικό ψευδάργυρο που ρυθμίζει τη γυαλάδα, καπρυλύλιο γλυκοζίτης που καθαρίζει το δέρμα ενώ παράλληλα σέβεται την ισορροπία του. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πρωί ή/και βράδυ με βρεγμένα χέρια και να κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου.  

Σημείωση: Αν παρατηρήσεις ελαφριά κοκκινίλα, χρησιμοποίησέ το μόνο μέρα παρά μέρα.

Κρέμα προσώπου: Η Sebium Sensitive Soothinh anti-blemish care είναι μία ενυδατική κρέμα καθημερινής χρήσης που καταπραΰνει και ενυδατώνει ξανά το δέρμα, ενώ παράλληλα αποτρέπει την εμφάνιση σπυριών και μαύρων στιγμάτων. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνη της εάν η ακμή είναι ήπια, ως συμπλήρωμα μίας συνταγογραφημένης ακνεϊκής κρέμας,κατά τη διάρκεια θεραπείας ή μόνη της ως δερματολογική φροντίδα μακράς διάρκειας, αφού ολοκληρωθεί η συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή. Eφάρμοσέ την μετά τον καθαρισμό μία ή δύο φορές την ημέρα και κάνε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Περιποίηση νυκτός: Το Sebium Night Peel είναι μία κρέμα προσώπου για απαλό (ήπιο) peeling στο σπίτι. Δίνει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και μειώνει σημάδια και ατέλειες, λειαίνει και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη λάμψη του δέρματος. Εφάρμοσε το σε καθαρό και στεγνό, μη ερεθισμένο δέρμα, μόνο το βράδυ και ξέπλυνε το πρόσωπό σου το πρωί. 

Σημείωση: Το πρωί, μην ξεχάσεις να βάλεις το αντηλιακό σου.