×

Η περιποίηση της ευαίσθητης και ξηρής επιδερμίδας μου αυτή την περίοδο.

 

Έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, όταν γυρίζεις στο σπίτι θέλεις να βάλεις άνετα ρούχα και να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, να βάλεις τις κρέμες σου και να ξεκουραστείς. Δεν αρκεί όμως να πλύνεις μόνο με νερό το πρόσωπό σου. Χρειάζεσαι τα κατάλληλα προϊόντα, αυτά που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου που θα απομακρύνουν αποτελεσματικά όσα κόλλησαν στο πρόσωπό σου (καυσαέριο, σκόνη, ιδρώτας, κ.α.) κατά τη διάρκεια της ημέρας και προϊόντα περιποίησης που θα την ενυδατώσουν και θρέψουν.

Αρχικά να σας πως ότι αγαπώ τον διπλό καθαρισμό γιατί έχω ξηρή επιδερμίδα, έντονους πόρους και αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και εμφανίζει ερυθρότητα και αφυδάτωση. Έτσι θέλω η επιδερμίδα μου να είναι όσο γίνεται περισσότερο καθαρή ώστε να να μην φράζουν οι πόροι, να μην γεμίζω σπυράκια και να δρουν σωστά τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιώ.

Για τον Καθαρισμό χρησιμοποιώ το Eleusis Cosmetics Micellar Water (διάβασε περισσότερα εδώ) για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου και στη συνέχεια το CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser μαζί με τη συσκευή καθαρισμού Luna3 της Foreo για πραγματικά βαθύ καθαρισμό. 

Για την Περιποίηση της επιδερμίδας μου το πρώτο βήμα είναι το σέρουμ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. 

Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το Uriage Bariéderm Cica Daily Serum (ενισχύει, προστατεύει, επανορθώνει και ενυδατώνει βαθιά το ευαισθητοποιημένο δέρμα και χάρη στα διπεπτίδια που περιέχει, βοηθά στην ενεργοποίηση της ανάπλασης του δέρματος και την πρόληψη σημαδιών γήρανσης) μαζί με τη συσκευή περιποίησης Xiaomi Inface ώστε να εισχωρεί καλύτερα στην επιδερμίδα μου για περισσότερη ενυδάτωση.

Στη συνέχεια περνάω στην Κρέμα ματιών

Χρησιμοποιώ την αντιγηραντική Uriage Depiderm Contour Des Yeux που μειώνει τις ρυτίδες, το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και είναι εξαιρετική με τα ευαίσθητα μάτια. Βοηθάει στην αποσυμφόρηση του πρήξιμου και στο φωτισμό των μαύρων κύκλων, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Επόμενο βήμα η Κρέμα προσώπου.

α) Το πρωί χρησιμοποιώ την Uriage Age Protect Fluide Multi Action που προλαμβάνει και διορθώνει τα σημάδια γήρανσης, μειώνει το μέγεθος των πόρων, βελτιώνει την υφή του δέρματος αφήνοντάς το απόλυτα λείο και καταπολεμά την απώλεια της σφριγηλότητας και της χαλάρωση. Επιπλέον χάρη στο BLB, το δέρμα προστατεύεται ενάντια στη ρύπανση και τις βλαβερές επιπτώσεις του μπλε φωτός.

β) Το βράδυ χρησιμοποιώ Frezyderm Hydrating & Restructuring Moisturizing Plus 30+ Cream για το πρόσωπο και το λαιμό, που προσφέρει δυναμική και σε βάθος ενυδάτωση στα 3 επίπεδα της επιδερμίδας, χάρη στο σύμπλεγμα 3 τύπων υαλουρονικού οξέος διαφορετικού βάρους κα

Και τέλος η Αντηλιακή προστασία αν είναι πρωί. Από το καλοκαίρι, χρησιμοποιώ αντί για αντηλιακό, την Uriage Roseliane CC Cream SPF50+ μία ενυδατική κρέμα κατά της ερυθρότητας με χρώμα και πολύ υψηλή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA & UVB. Χαρίζει ομοιόμορφο τόνο, ενυδατώνει, προσθέτει λάμψη στην επιδερμίδα, κ.α. Ακριβώς ότι χρειάζομαι για ένα no makeup makeup που ξέρετε πόσο αγαπώ.

Σημείωση: όλα τα παραπάνω τα χρησιμοποιώ με τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου μου.