×

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους Reusable Δίσκους ντεμακιγιάζ


Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό γύρω από τους επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ.

Επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή από μία βραδινή έξοδο, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις είναι να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου. Και μπορεί να πράττεις ορθώς για την υγεία του δέρματος σου, οι δίσκοι ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς μπορεί να βλάπτουν χωρίς να το γνωρίζεις το πειβάλλον αλλά και το πρόσωπό σου.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Από βιολογικό βαμβάκι, μπαμπού, μπαμπού & οργανικό βαμβάκι, ίνες ξύλου & ίνες βαμβακιού. Από αυτά τα υλικά, μοιάζουν συνήθως σαν αυτούς στην από κάτω φωτογραφία.
Διάρκεια ζωής: Με καθημερινή χρήση, 5-6 μήνες.
Τιμή: Από 4 ευρώ ανάλογα τα τεμάχια.

Το βιολογικά καλλιεργούμενο βαμβάκι καλλιεργείται σε ειδικές εκτάσεις, από καλλιεργητές που χρησιμοποιούν τεχνικές με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από ό,τι το συμβατικά καλλιεργούμενο βαμβάκι. Δεν χρησιμοποιούνται τοξικές χημικές ουσίες (συνθετικά λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και φυτοφαρμακα) και δεν βλάπτει το έδαφος. Έχει μικρότερη επίδραση στον αέρα, στο έδαφος και στα μέσα διαβίωσης των αγροτών. Επίσης, γίνεται τακτικός έλεγχος της ποιότητας του νερού (χρησιμοποιείται 88% λιγότερο νερό) και προωθούνται οι αρχές της εξοικονόμησης ενέργειας (καταναλώνεται 62% λιγότερη ενέργεια), της βιοποικιλότητας και του υγιούς εδάφους. 

Τα pads από βιολογικό ή οργανικό βαμβάκι είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Το ύφασμα μπαμπού είναι ένα είδος ίνας κυτταρίνης που παράγεται χρησιμοποιώντας φυσικά αναπτυσσόμενο μπαμπού ως πρώτη ύλη, μετά από ειδική επεξεργασία υψηλής τεχνολογίας. Οι ίνες μπαμπού έχουν καλή διαπερατότητα (αναπνέουν), άμεση απορρόφηση νερού, αντοχή, φυσική αντιβακτηριακή βακτηριοστασία (ιδιότητες που δεν καταστρέφονται κατά τη διαδικασία παραγωγής). 

Τα pads από μπαμπού είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Από οργανικό βαμβάκι αιγυπτιακό
Διάρκεια ζωής: 12-14 μήνες.
Τιμή: Από 9 ευρώ το σετ των δύο.

Το αιγυπτιακό βαμβάκι καλλιεργείται στην ξηρά και καυτή κοιλάδα του ποταμού Νείλου στην Αίγυπτο. Οι ίνες του είναι μακρύτερες από εκείνες του συμβατικού βαμβακιού, με αποτέλεσμα ένα ανθεκτικό πολυτελές, λείο ύφασμα που αντιστέκεται στο σχίσιμο, το τσαλάκωμα, το ξεθώριασμα και το χτύπημα. 

Τα pads από αιγυπτιακό βαμβάκι είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Από μικροΐνες* (microfiber)
Διάρκεια ζωής
: Θέλουν αλλαγή στους 3-4 μήνες.
Τιμή: Από 1 ευρώ ανάλογα τα τεμάχια.

Το microfiber είναι ένα καθαρά συνθετικό και ανθεκτικό υλικό που αποτελείται από νάιλον και πολυεστέρα. Τα makeup remover pads μπορούν να πλυθούν και να στεγνώσουν με τα συνηθισμένα πλυντήρια αλλά και σε στεγνωτήριο όπως οποιαδήποτε αλλά ρούχα.

Τα pads από μικροΐνες είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: να προσέχετε να μην περιέχουν Bisphenol (BPA) και Cmit. Eίναι αλλεργιογόνα και ευθύνονται για την ευαισθητοποίηση του δέρματος.

Μην ξεχάσεις ότι εδώ μπορείς να δεις πως μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ.

Οι πληροφορίες για το ύφασμα μπαμπού είναι από το ntthbamboo.com , για το αιγυπτιακό βαμβάκι είναι από το bettercotton.org και για το οργανικό βαμβάκι είναι από το alpamayopro.gr .