×

5 tips για να διατηρήσεις το ξανθό σου


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι ξανθιά! Έχω κάνει κάποιες καστανές και τζίντζερ "προδοσίες" αλλά σε γενικές γραμμές παραμένω πιστή στις αποχρώσεις του ξανθού. Η τελευταία πριν αποφασίσω να τα αφήσω να γκριζάρουν, ήταν αρκετά ψυχρή και ίσως αυτή που ταίριασε (και ταιριάζει) περισσότερο στην απόχρωση της επιδερμίδας μου. Θέλει όμως περισσότερη περιποίηση σε σχέση με τις κίτρινες αποχρώσεις.

Αν λοιπόν, έχεις και εσύ μια ψυχρή απόχρωση, τότε ακολούθησε τα παρακάτω και θα έχεις πάντα τα τέλεια ξανθά μαλλιά!

#1. Βάλε φίλτρο στην κεφαλή του ντους, έτσι ώστε να μην φτάνουν στα μαλλιά σου τα μεταλλικά στοιχεία που προέρχονται από το νερό βρύσης και καταστρέφουν το χρώμα των μαλλιών σου.

#2. Μάσκα μαλλιών, η κολλητή! Ξέρω ότι βαριέσαι αλλά πίστεψέ με είναι το α και το ω για να διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση τα ξανθά σου μαλλιά. Κάνε 1 με 2 φορές την εβδομάδα μια μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Υπάρχει και το θαύμα 1ος λεπτού της Pantene Pro-v (Αμπούλες Επανόρθωσης) που θέλει μόνο ένα λεπτό για να κάνει τα μαλλιά σου πολύ απαλά και ευκολοχτένιστα. Δες το αναλυτικό review μου.

#3. Silver shampoo, το όπλο σου ενάντια στην κιτρινίλα! Χρησιμοποίησε κάθε 10 με 15 μέρες ένα silver shampoo για να διώξεις τις ανεπιθύμητες πορτοκαλοκίτρινες αποχρώσεις που συχνά προκύπτουν από μια ξανθιά βαφή. Δώσε την ευκαιρία στην νέα σειρά LuxeBlond της System Professional να εξουδετερώσει τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσει, θα ενυδατώσει τα μαλλιά σου.

#4. Όχι στον ήλιο. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο με ένα spray conditioner με δείκτη προστασίας SPF.

Το Phyto Phytoplage Huile Protectrice είναι ένα πλούσιο λάδι που προστατεύει τα μαλλιά από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, της θάλασσας και της πισίνας. Λίγοι ψεκασμοί αρκούν για να προστατέψουν τα μαλλιά και να διατηρήσουν το χρώμα τους.

#5. Εργαλεία styling. Άσε τα μαλλιά να ανασάνουν από την επαφή με τις υψηλές θερμοκρασίες. Aπέφυγε το ίσιωμα και τις μπούκλες όταν δεν έχει κάποια σημαντική δουλειά ή κάποιο ραντεβού.

Αν και δεν είναι οικονομικό (αλλά θα κάνεις γρήγορα απόσβεση των χρημάτων σου), το SteamPod της L'Oreal Professionnel είναι η καλύτερη λύση αν ισιώνεις τα μαλλιά σου αρκετά συχνά. Η Πόπη από το BeautyMyLife.gr δεν το αλλάζει με τίποτα από την ημέρα που το πήρε στα χέρια της. Εδώ θα διαβάσεις το γιατί.

Κλείνοντας, πρέπει να σου ότι ωραίες οι ψυχρές αποχρώσεις αλλά καλό θα είναι να κάνεις ένα break από το ντεκαπάζ κάθε δύο μήνες (ή και παραπάνω αν μπορείς). Επίσης, στο ραντεβού με την κομμώτρια για ντεκαπάζ κ.λπ., μην αμελείς να καθαρίζεις τις άκρες σου (τουλάχιστον ανά 2 μήνες).