×

Hair Tips που πρέπει να ακολουθείς αν είσαι ξανθιά

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι ξανθιά! Έχω κάνει κάποιες “καστανές” προδοσίες αλλά σε γενικές γραμμές παραμένω πιστή στις αποχρώσεις του ξανθού. Η τελευταία είναι μπεζ και ίσως αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον τόνο της επιδερμίδας μου.. αλλά θέλει περισσότερη περιποίηση σε σχέση με τις κίτρινες χρυσές αποχρώσεις. Αν έχεις και εσύ μια τέτοια απόχρωση, τότε ακολούθησε τα παρακάτω και θα έχεις πάντα τα τέλεια ξανθά μαλλιά!  


#1. Βάλε φίλτρο στην κεφαλή του ντους, έτσι ώστε να μην φτάνουν στα μαλλιά σου τα μεταλλικά στοιχεία που προέρχονται από το νερό βρύσης και καταστρέφουν το χρώμα των μαλλιών σου.  

#2. Μάσκα μαλλιών, αυτή η μάστιγα! Ξέρω ότι βαριέσαι αλλά πίστεψέ με είναι το α και το ω για να διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση τα ξανθά σου μαλλιά. Κάνε 1 με 2 φορές την εβδομάδα μια μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Η Banana Hair Food mask της Fructis 3 σε 1, εμπλουτισμένη με εκχύλισμα μπανάνας από την Κόστα Ρίκα, αποτελεί την ιδανική μάσκα για ξηρά μαλλιά. Έχει ανάλαφρη, βελούδινη υφή και εφαρμόζεται εύκολα. Αποτέλεσμα: τρεις φορές πιο αποτελεσματική θρέψη ως μάσκα που ξεβγάζεται & τέσσερις φορές πιο αποτελεσματική θρέψη ως κρέμα χωρίς ξέβγαλμα.

#3. Silver shampoo, το όπλο ενάντια στην κιτρινίλα! Χρησιμοποίησε κάθε 15 μέρες ένα silver shampoo αποφεύγοντας τις πορτοκαλοκίτρινες αποχρώσεις που συχνά προκύπτουν από μια ξανθιά βαφή. Δώσε μια ευκαιρία στο Kativa Blue Therapy Silver Shampoo. Πρόκειται για ένα σαμπουάν που χρησιμοποιεί μια φόρμουλα από μπλε και μωβ διορθωτικές χρωστικές της επόμενης γενιάς. Τα μικροσωματίδια που χρησιμοποιεί διεισδύουν στην ίνα της τρίχας, εξουδετερώνοντας τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ενυδάτωση και λαμπερά και υγιή μαλλιά! Δεν περιέχει αλάτι, θειικά άλατα, parabens και γλουτένη.
#4. Όχι στον ήλιο. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο με ένα spray conditioner με δείκτη προστασίας. Το Sun Moisturising Protective Milky Oil της Nuxe είναι ένα γαλάκτωμα για τα μαλλιά με πολλαπλή προστασία από την ακτινοβολία UV, το αλάτι, και το χλώριο. Επανορθώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά, προστατεύει το χρώμα τους και ενισχύει τη φυσική τους λάμψη. Λίγοι ψεκασμοί αρκούν για να προστατέψουν τα μαλλιά και να διατηρήσουν το χρώμα τους.

#5. Εργαλεία styling. Άσε τα μαλλιά να ανασάνουν από την επαφή με τις υψηλές θερμοκρασίες. Απέφυγε το ίσιωμα και τις μπούκλες όταν δεν έχει κάποια σημαντική δουλειά ή κάποιο ραντεβού. Το My Pro Steam B28 100 της Imetec Bellissima είναι η καλύτερη λύση αν ισιώνεις τα μαλλιά σου αρκετά συχνά. 

Κλείνοντας, πρέπει να σου ότι ωραίες οι ψυχρές μπεζ αποχρώσεις αλλά καλό θα είναι να κάνεις ένα break από το ντεκαπάζ κάθε δύο μήνες (ή και παραπάνω αν μπορείς). Επίσης, στο ραντεβού με τον κομμωτή σου για ντεκαπάζ κλπ, μην αμελείς να καθαρίζεις τις άκρες σου (τουλάχιστον ανά 2 μήνες).