×

Τα λάθη που κάνεις στην περιποίηση του προσώπου σου

Μπορεί να γεμίζεις το νεσεσέρ και τα ντουλαπάκια του μπάνιου σου με τα πιο αποτελεσματικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τηρείς μερικούς βασικούς κανόνες στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, ώστε να είναι πάντα λαμπερή και αψεγάδιαστη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που επισκιάζουν το αποτέλεσμα και θα πρέπει να τα σταματήσεις άμεσα.


1. Δεν καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου

Ειδικά, τις μέρες που είσαι πολύ κουρασμένη, πέφτεις για ύπνο φορώντας το make up σου. Αυτό ίσως αυξήσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου και την εμφάνιση σμήγματος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού, αφρό ή gel, που θα περιποιείται όπως πρέπει την επιδερμίδα του προσώπου σου.

2. Δεν εφαρμόζεις πρωί και βράδυ την ενυδατική σου

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι η τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου κι έτσι θα πρέπει να την εφαρμόζεις αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Μπορείς επίσης να τη συνδυάσεις με μία τονωτική lotion, που θα αφαιρεί και το παραμικρό υπόλειμμα μακιγιάζ και θα ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Φρόντισε να εφαρμόζεις την ενυδατική σου και το βράδυ.

3. Δεν κάνεις συχνά απολέπιση

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τα υπολείμματα του μακιγιάζ σου, ο ιδρώτας ή η σκόνη. Μπορείς να επιλέξεις ένα αποτελεσματικό προϊόν που θα εφαρμόζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα.

4. Δεν εφαρμόζεις μάσκα λάμψης ή τόνωσης

Οι μάσκες ομορφιάς διατηρούν την επιδερμίδα σου λαμπερή και ενυδατωμένη, ενώ την αναζωογονούν τις φορές που δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για το πρόσωπό σου.

5. Χρησιμοποιείς καλλυντικά με σύνθεση που επιβαρύνει την επιδερμίδα σου

Αυτό σίγουρα, θα πρέπει να το αποφεύγεις κι έτσι καλό είναι να κάνεις μία σωστή έρευνα αγοράς ή να ζητήσεις συμβουλές από τον/τη δερματολόγο σου, ώστε να επενδύσεις στα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου.