×

Μια ψαροταβέρνα χωρίς τηγανιτές πατάτες

Ένα ζεστό σαββατόβραδο στις αρχές του Σεπτέμβρη μαζί με τον καλό μου, πήγαμε για ψαράκι στα «Άργουρα» στο μαγαζί του chef Νίκου Μιχαήλ· που όπως έμαθα... ονόμασε το μαγαζί του «Άργουρα» από την αρχαία ονομασία του χωριού του στην Εύβοια, το οποίο σήμερα λέγεται Αργυρό. 


Με το που μπαίνεις μέσα σου κάνει εντύπωση η ανεπιτήδευτη και πολύ σπιτική διακόσμηση με τα vintage έπιπλα που έχουν το δικό τους στυλ και χαρακτήρα. 

Στα «Άργουρα» θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από όστρακα που μυρίζουν θάλασσα, ζυμαρικά, κ.α. Ενώ αν είστε λάτρεις των τηγανητών (σσ. τηγανητές πατάτες) θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν σερβίρουν, καθώς ο κύριος Μιχαήλ προτιμάει άλλους τρόπους μαγειρέματος όπως το μαρινάρισμα ή συνταγές αχνιστές.


Όταν καθίσετε στο τραπέζι σας, θα σας σερβίρουν μια συγκλονιστική ψαρόσουπα σε κούπα με χειροποίητο ψωμί. Μην την αρνηθείτε, γιατί εσείς θα χάσετε. Από τα must του καταστήματος είναι η ταραμοσαλάτα με γλυκοπατάτα σεβίτσε και καρπάτσιο μαριναρισμένων ψαριών µε θαυµάσια οξύτητα, ενώ ένα γευστικό ρίγος θα κατακλύσει τον ουρανίσκο σας με το καπνιστό χέλι με μελιτζάνα! θα ηρεμήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες με τη δροσερή σαλάτα και θα μείνετε άφωνοι με το αρωματικότατο κριθαρότο (γιουβέτσι) με όστρακα.


Δείπνο χωρίς επιδόρπιο δεν νοείτε... οπότε μετά από το θαλασσινό επιβάλλεται κι ένα γλυκάκι. 
Λεμονόπιτα για εκείνον και προφιτερόλ για εμένα.


Το προσωπικό φιλικότατο και όταν σου φέρνουν το κάθε πιάτο σου εξηγούν τα πάντα. 
Ήταν όλα πολύ νόστιμα και έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Άργουρα»
Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές
Τηλέφωνο: 217-7173200


Κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε καλύτερα.