×

Είμαι όσο φαίνομαι και θέλω, εσύ; #face_routine

Το πρόσωπό είναι ο εκφραστής των συναισθημάτων καθώς ακτινοβολεί την εσωτερική μας εικόνα... Γι' αυτό και έχουμε την υποχρέωση να το περιποιούμαστε και να το προστατεύουμε από εξωγενής παράγοντες, για να είμαστε αλλά και να φαινόμαστε  φρέσκες και υγιείς.


Στα 35 +1 και 1,5 μήνα η επιδερμίδα μου αν και περίεργα μικτή (ξηρό Τ και μια ανεπαίσθητη λιπαρότητα στα μαγουλάκια), φαίνεται φρέσκια και λαμπερή. Αυτό δεν γίνεται μαγικά, τηρώ ευλαβικά κάποια απλά πράγματα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μου να παραμένει υγιής και λαμπερή. Επιπλέον, αν δεν δουλεύω αν δεν έχω κάποιο επαγγελματικό ραντεβού ή κάποιο event, σπάνια θα με δεις μακιγιαρισμέμη. 

Τα πράγματα που κάνω για να παραμένει η επιδερμίδα μου νεανική φρέσκια και λαμπερή είναι:

1) Δεν κοιμάμαι ποτέ βαμμένη. Ακόμα και όταν βαριέμαι να κάνω ένα κανονικό ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιώ μαντηλάκια και μετά οπωσδήποτε λοσιόν. Η λοσιόν απομακρύνει ότι "δεν πήρε καλά" το μαντηλάκι και ετοιμάζει καλύτερα την επιδερμίδα για τη skin care ρουτίνα μου.

2) Δεν ξεχνάω ποτέ το αντιηλιακό μου ή φροντίζω να φοράω προϊόντα που έχουν δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 τις μουντές ημέρες.

3) Κατά τη διάρκεια της ημέρας ενυδατώνω την επιδερμίδα μου με ένα face mist. Μπορεί να σου φαίνεται περιττό αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα boost ενυδάτωσης όπως ο οργανισμός σου περισσότερα ποτήρια νερό.

4) Δεν ξεχνάω τη βραδινή κρέμα προσώπου και ματιών (μεταξύ μας η περισσότερη δουλίτσα γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας).

5) Όταν αρχίζει να κρυώνει ο καιρός προσθέτω στη ρουτίνα μου ένα λαδάκι προσώπουΤα έλαια λειτουργούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα (ενυδάτωση και θρέψη) από ότι μια απλή κρέμα όταν η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη.

6) Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα χείλη σου. Χρησιμοποίησε πριν κοιμηθείς ένα ενυδατικό lip balm 

7) Μην ξεχνάς να φροντίζεις το λαιμό και το ντεκολτέ σου. Σε αυτές τις περιοχές φαίνονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

Plus: Πίνω πολύ νερό, δεν καπνίζω και πίνω ελάχιστο αλκοόλ (συνήθως 1 με 2 ποτήρια κρασί σε κάποια νυχτερινή έξοδο).

Και τέλος, ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ!

Note: Μπορεί να έχω δυο τρεις ρυτίδες έκφρασης (δεν φαίνονται πολύ) από τους μορφασμούς και τα καραγκιοζιλίκια που κάνω, αλλά δεν με πειράζει καθόλου. Είναι τα σημάδια της χαράς και της λύπης που αποτυπώθηκαν στο πρόσωπό μου!