×

Σαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά, ταχίνι και Κρητική Γραβιέρα Light

Να μια καθόλου βαρετή σαλάτα που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Σε απλά ελληνικά ένας απίθανος συνδυασμός με μαριναρισμένα λαχανικά ταχίνι και κρητική γραβιέρα Καλογεράκη που δημιουργεί καινούριες γευστικές εμπειρίες.


Για την σαλάτα:
150 g κόκκινο λάχανο
50 g μπρόκολο
50 g κουνουπίδι
50 g φοινόκιο
1 καρότο
2 μανιτάρια
1 κολοκυθάκι
κ.σ. μάραθο
¼ κ.γ. θυμάρι
150 g Κρητική Γραβιέρα Light Καλογεράκη
Μαύρο σουσάμι

Για το ντρέσινγκ:
80 g ταχίνι
30 g μέλι
40 ml ελαιόλαδο
30 ml ζεστό νερό
30 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
1 κ.σ. μουστάρδα
Πιπέρι

Εκτέλεση:

▪ Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι, το καρότο, τα μανιτάρια και το φοινόκιο. Επίσης, σε μικρές φουντίτσες κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

▪ Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο όλα τα παραπάνω λαχανικά και προσθέτουμε, κομμένη σε κύβους, τη Γραβιέρα Light.

▪ Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέβουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

▪ Κρατάμε λίγη ποσότητα για το σερβίρισμα και με το υπόλοιπο περιχύνουμε τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πάρουν τα αρώματα του μείγματος.

▪ Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Από πάνω προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά με τη Γραβιέρα Light και το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαύρο σουσάμι, το ψιλοκομμένο μάραθο και σερβίρουμε.

Συνταγή από το Funky Cook