×

Κρέμες ματιών: όλα οσα πρέπει να ξέρετε

Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει μια βασική αρχή για την αναγέννηση της επιδερμίδας: ότι προκαλεί η ημέρα το επιδιορθώνει η νύχτα. Έτσι το βράδυ όταν οι φυσιολογικοί ρυθμοί του οργανισμού μειώνονται έπειτα από μια εξαντλητική μέρα, η επιδιόρθωση ξεκινάει.

Κατά τη διάρκειά της νύχτας το δέρμα, όπως και ο υπόλοιπος οργανισμός, αναπαύεται προκειμένου να ανανεωθεί και να επανορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί και να ανανεωθεί δημιουργώντας νέα κύτταρα. Επιπλέον, στις μεγαλύτερες ηλικίες, βελτιώνουν το χρωματικό τόνο και την υφή του δέρματος εμφανίζοντας λιγότερες δυσχρωμίες και ρυτίδες.


Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις κρέμες νυκτός:

1. Ποια είναι η δράση τους: Οι κρέμες νυκτός είναι σχεδιασμένες για να αναπλάσουν, να θρέψουν, να αποκαταστήσουν εσωτερικά και να βελτιώσουν εξωτερικά την εμφάνιση της επιδερμίδας, είναι πλουσιοπάροχα εφοδιασμένες με ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά. 

Τα κυριότερα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες νυκτός είναι: Η ρετινόλη, τα υδροξυοξέα, οι βιταμίνες C και Ε, τα εκχυλίσματα από άνθη νυχτολούλουδου και τέλος τα πεπτίδια και τα κεραμίδια. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε υψηλή περιεκτικότητα και προσδίδουν στις κρέμες νυκτός την κάπως πιο παχιά και βαριά υφή τους. Παρ' όλα αυτά, επειδή η επιδερμίδα ανανεώνεται γρηγορότερα τη νύχτα, μπορεί να απορροφήσει τα στοιχεία των προϊόντων περιποίησης καλύτερα, χωρίς να μένουν ίχνη λιπαρότητας.

2. Πότε πρέπει να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε: Γύρω στα 30, τότε που εμφανίζονται τα πρώ­τα σημάδια γήρανσης, μπορείτε να εντάξετε την κρέμα νυκτός στην καθημερινή ρουτίνα σας.

3. Ποια ταιριάζει στο δέρμα σας: Οι ξηρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, για τις ευαίσθητες συνιστώνται κρέμες υποαλλεργικές με αντιφλεγμονώδη δράση, οι λιπαρές χρειάζονται μια κρέμα με πιο ελαφριά σύνθεση που θα έχει την ένδειξη μη φαγεσωρογόνο (non comedogenic), για να μη φράξει τους πόρους και προκαλέσει μαύρα στίγματα.

4. Πώς θα την εφαρμόσετε σωστά: Καμιά κρέμα δεν θα ωφελήσει την επιδερμίδα σας, αν το δέρμα σας δεν να είναι τελείως καθαρό, ώστε να μπορεί να απορρο­φήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Πριν την κρέμα σας, καθαρίστε την επιδερμίδα σας με γαλάκτωμα και κατόπιν χρησιμοποιήστε λοσιόν. Έπειτα, απλώστε την κρέμα σας με τις άκρες των δαχτύλων και με απαλές κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Παρακάτω, συγκέντρωσα πέντε δοκιμασμένες κρέμες ματιών για όλες τις τσέπες που αξίζει να δοκιμάσετε.




Η Caudalie Premier Cru Eye είναι μια ισχυρή και ολοκληρωμένη φροντίδα αντιγήρανσης για την περιοχή των ματιών, η οποία μεταμορφώνει και φωτίζει άμεσα το βλέμα. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, ενώ οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα υποχωρούν και το δέρμα γίνεται λείο και σφιχτό. Ιδανική και για το περίγραμμα των χειλιών

Must have κρέμα αν είσαι 35 και άνω...

H Lierac Dioptifatiguee είναι μία ζελ κρέμα, βασισμένη στην αισθητική τεχνική της μεσοθεραπείας προσφέρει τριπλή δράση για την καταπολέμηση των τριών τύπων της κούρασης πρησμένα μάτια, πτυχώσεις στα μάτια & κύκλοι κάτω από τα μάτια. Η σύνθεση της είναι εμπλουτισμένη με πεπτίδια κατά του μπλε φωτός για προστασία από τις κυτταρικές βλάβες στην περιοφθαλμική περιοχή και για ενισχυμένη δράση διόρθωσης. Αμέσως, η αίσθηση της κούρασης μειώνεται. Μετά τις 7 ημέρες, το δέρμα γύρω από τα μάτια λειαίνεται. Με την επανειλημμένη χρήση, αυτά τα αποτελέσματα ενισχύονται, ώστε το δέρμα να είναι πιο ανθεκτικό στα σημάδια της κούρασης μετά τις 28 ημέρες. 

Must have κρέμα αν περνάς πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού σας. 

H Nivea Cellular Anti-Age Eye Care είναι ειδικά σχεδιασμένη για να μειώνει τις ρυτίδες της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. Με υαλουρονικό οξύ βραχείας αλυσίδας, εκχύλισμα μανόλιας και κρεατίνη, επιταχύνει την ανάπλαση της ίδιας της επιδερμίδας, ένας δείκτης κυτταρικής ζωτικότητας και νεανικής επιδερμίδας.

H Nuxe Nuxellence Anti-Age Yeux είναι μία αντιγηραντική  φροντίδα λάμψης για όλες τις ηλικίες Η απολαυστική υφή της, με φυσικές χρωστικές, σε συνδυασμό με το απλικατέρ μασάζ συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, της ερυθρότητας και των μαύρων κύκλων στην περιοχή.

Must have κρέμα αν είσαι πρωινός τύπος, χάρη στο απλικατέρ θα ξεκουράσει το βλέμμα σου και θα βοηθήσει στη μείωση των λεπτών γραμμών.

H Seventeen Eye Area Restoring Cream είναι μία επανορθωτική κρέμα ματιών με oργανικό λάδι ελιάς, εσκίνη και εκχυλίσματα Ιεροβότανου, albizia julibrissin & κόκκινου γρασιδιού. H προηγμένη σύνθεση της με εκχυλίσματα albizia julibrissin & Ιεροβότανου επαναφέρουν τον τόνο στο άνω βλέφαρο, μειώνουν τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους, επιτυγχάνοντας φυσικό λίφτινγκ.

Must have κρέμα αν είσαι μεταξύ 25-35 ή δεν έχεις ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Και να θυμάστε: Εάν θέλετε λαμπερό δέρμα, υγιή μαλλιά και γερά νύχια, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά.