×

Φουλ έξτρα: ντεμακιγιάζ και καθαρισμός

Η καθαρή επιδερμίδα είναι πολύ σημαντική, όμως η πραγματικά καθαρή επιδερμίδα είναι ζήτημα σωστού καθαρισμού και ντεμακιγιάζ. Στο σημερινό post θα σου μιλήσω για τα βήματα και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο ώστε η επιδερμίδα μου να είναι απόλυτα καθαρή και υγιής. 

1. Καθάρισε καλά την περιοχή των ματιών. Το συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή, διότι το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από την υπόλοιπη περιοχή του προσώπου, και είναι επιρρεπές στην αφυδάτωση και στα σημάδια κούρασης και γήρανσης. Μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας, αφυδάτωση και μαύροι κύκλοι. Συν ότι εκεί χρησιμοποιούμε συνήθως προϊόντα με αρκετές χρωστικές ουσίες (σκιές, μάσκαρα, eyeliner, κ.α.). Για να κάνεις καλό ντεμακιγιάζ ματιών, χρησιμοποίησε ένα δίσκο καθαρισμού και ένα προϊόν ειδικό γι' αυτή την περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα αρκετά ενυδατικό προϊόν, όπως το Yellow Rose Eye Makeup Remover. Πρόκειται για μία διφασική λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών εμπλουτισμένη με έλαια που προστατεύει τις βλεφαρίδες και το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Plus: Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη και είναι κατάλληλη ακόμα και αν φοράς γυαλιά ή φακούς επαφής. 

2. Αφαίρεσε όλο το κραγιόν. Η περιοχή των χειλιών μπορεί να γίνει πολύ ξηρή από τη συχνή χρήση του κραγιόν, ειδικά των ματ και των ανεξίτηλων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς για μάτια, για να απομακρύνεις όλο το χρώμα και να αφήσεις τα χείλη σου απαλά. Plus: Μην ξεχάσεις μετά να βάλεις το αγαπημένο σου balm για να τα ενυδατώσεις και μαλακώσουν. 

3. Στο πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν ερεθίζουν το δέρμα (ειδικά αν είναι ευαίσθητο) και δεν φράζουν τους πόρους. Ανάλογα το μακιγιάζ και φυσικά την ώρα που θα κάνω ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιώ δύο compo καθαρισμού που βοηθάνε πολύ τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες όπως η δική μου: το λαδάκι ντεμακιγιάζ & καθαρισμού Huile de soin Demaquillante της Caudalie σε συνδυασμό με το Bioderma Sensibio H2O και το γαλάκτωμα Lait Demaquillant Douceur της caudalie σε συνδυασμό με το Bioderma Sensibio H2O. 


Το λαδάκι ντεμακιγιάζ και καθαρισμού Huile de soin Demaquillante της Caudalie αφαιρεί όλους τους τύπους make-up, συμπεριλαμβανομένου και του αδιάβροχου μακιγιάζ. Είναι κατάλληλο ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχει απίστευτα απαλή υφή, αφήνει την επιδερμίδα απόλυτα καθαρή, ανανεωμένη, ενυδατωμένη και απαλή, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Το χρησιμοποιούμε σε στεγνό δέρμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, με τα μάτια κλειστά. Γαλακτωματοποιούμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε με λίγο ακόμα απαλό μασάζ. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό. 

Το γαλάκτωμα Lait Demaquillant Douceur της Caudalie είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικές και καταπραϋντικές ουσίες, αφήνει το δέρμα καθαρό, μαλακό και άνετο και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες. Είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο, μη φαγεσωρογόνο, έχει υποαλλεργική σύνθεση και δεν περιέχεις paraben. 

Όσο για το Bioderma Sensibio H2O το ξέρεις και το αγαπάς. Το χρησιμοποιώ για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου αλλά είναι εξαιρετικό και σαν booster χάρη στα καταπραυντικά ενεργά δραστικά συστατικά που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν τους ερεθισμούς που συχνά προκαλούνται από τον "κλασικό" καθαρισμό. 

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που αν δεν πλύνουν το πρόσωπό τους δεν μπορούν να πουν ότι έχουν καθαρίσει το πρόσωπό τους από το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες που προκαλούνταια πό την ατμόσφαιρα. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι οι περιοχές πλην των ματιών και των χειλιών, είναι συνήθως οι πιο λιπαρές και γι’ αυτό πρέπει να επιμείνεις ιδιαίτερα γύρω από τη μύτη και το πηγούνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαπούνι (κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου). 

5. Μην ξεχνάς την τονωτική λοσιόν! Είναι το τελευταίο βήμα στον καθαρισμό και ίσως το πιο σημαντικό, γιατί τονώνει ενυδατώνει και εξισορροπεί το ph της επιδερμίδας, ώστε να μπορέσουν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μετά, να διεισδύσουν και να δράσουν καλύτερα. Τελευταία χρησιμοποιώ τη Stimulating Lotion της Seventeen -Τονωτική λοσιόν με Οργανικό εκχύλισμα Ελιάς & Υδατικό εκχύλισμα Χαμομηλιού για όλους τους τύπους δέρματος. Απομακρύνει και τα τελευταία υπολείμματα των καθαριστικών προϊόντων, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας. Είναι δερματολογικά ελεγμένη, χωρίς γλουτένη και parabens. Επιπλέον, απορροφάται γρήγορα από τα στρώματα της επιδερμίδας και βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των άλλων προϊόντων περιποίησης (serum, κρέμα, κ.α.).

Επιπλέον όμως είναι σημαντικό, να χρησιμοποιούμε και κάποια έξτρα προϊόντα που καθαρίζουν και ανανεώνουν ακόμα περισσότερο το δέρμα του προσώπου μας. Ένα τέτοιο προϊόν καθημερινής χρήσης είναι το Peeiling νυκτός προσώπου της Vichy ακόμη και για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Κάνει απαλή απολέπιση [Γλυκολικό Οξύ + Hepes] σε συνέργεια με ένα ενεργό σύμπλοκο [Εκχύλισμα Μαύρου τσαγιού + Πολυφαινόλες μύρτιλλου] και το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy. Κατά το πρωινό ξύπνημα, η επιδερμίδα ξαναβρίσκει τη φυσική της λάμψη και γίνεται ομοιόμορφη και βελούδινη στο άγγιγμα. Οι πρώτες ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μειώνονται ορατά. Είναι υποαλλεργικό και δοκιμασμένο κάτω απο δερματολογικό έλεγχο. Το χρησιμοποιούμε το βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα με ένα βαμβάκι, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Το πρωί, χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία με SPF15 ή και παραπάνω. 


Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μάσκες προσώπου. 

Αν έχεις έντονους πόρους και μαύρα στίγματα: η La Roche-Posay Effaclar μάσκα προσώπου με ήπιο άργιλο, καθαρίζέι αποτελασματικά τους πόρους, αφαιρεί το πλεονάζον σμήγμα και τους ρύπους (σκόνη, μικροσωματίδια ρύπανσης, κ.α.)  και ρυθμίζει τη γυαλάδα.

Για φουλ ενυδάτωση: η Nuxe Creme Fraiche de Beaute Masque SOS Hydratant 48h με 94,9% των συστατικών να είναι φυσικής προέλευσης, προσφέρει βαθειά ενυδάτωση στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών. Ξεδιψά άμεσα ακόμα και την πιο ξηρή επιδερμίδα και χαρίζει 48ωρη ενυδάτωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καταπράυνση της επιδερμίδας και την προστατεύει από την ατμοσφαιρική ρύπανση.