×

Το no makeup μακιγιάζ του καλοκαιριού

Το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο είναι γεγονός και μαζί με εσένα κι εγώ, αναρωτιέμαι πώς θα καταφέρω να δείχνω φρέσκια και λαμπερή ακόμα και στην παραλία. Με μια πρόχειρη σκέψη, η λύση είναι το no makeup makeup! Μία τάση που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολύ λίγα προϊόντα και σε μικρή ποσότητα. 

Σκέψου ότι ο ήλιος το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, αλλοιώνουν το μακιγιάζ με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι του δέρματος και αντί για φρέσκιες και λαμπερές να μοιάζουμε με σταφίδα.

Στο δικό μου φυσικό μακιγιάζ έχουν θέση ένα αντηλιακό με χρώμα, bronzer, μάσκαρα όταν δεν βαριέμαι και ένα lip gloss.


Αντί για foundation, πες ναι σε ένα αντηλιακό με χρώμα για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το νέο Bioderma Photoderm NUDE Touch είναι ένα νέας γενιάς αντηλιακό µε SPF50 για πραγματικό φυσικό αποτέλεσµα και πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία UVA/UVB με 100% φυσικά φίλτρα. Χάρη στη µοναδική υφή του liquid-to-powder επιτρέπει τέλεια εφαρµογή,  προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας μας μέσα σε 30" και μεταμορφώνεται σε ματ αποτέλεσμα πούδρας. Έχει λεπτόρευστη υφή, ανάλαφρη ασθηση στην επιδερµίδα και ελέγχει τη λιπαρότητα για 8 ώρες. Είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο, υποαλλεργικό, μη φαγεσωρογόνο και δεν έχει άρωμα. Είναι κατάλληλο για μεικτές-λιπαρές επιδερμίδες.

Το καλοκαίρι, αντί για ρουζ, προτιμώ να χρησιμοποιώ μία απόχρωση bronzer που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδα μου, όπως το αγαπημένο μου της NYX αυτή την περίοδο California Beamin’ Face & Body Bronzer. Είναι ένα τεράστιο bronzer με κρεμωποδρένια υφή που εφαρμόζεται σε πρόσωπο & σώμα και χαρίζει μια ζεστή λάμψη με σαγηνευτικό μεταξένιο αλλά ταυτόχρονα και φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν σκιά. Plus: το συγκεκριμένο bronzer βγαίνει σε 6 αποχρώσεις για να βρεις την ιδανική.

Μπορεί να μην αποχωρίζομαι ούτε το καλοκαίρι την αγαπημένη μου Radiant Twist Extreme Curl & Volume Mascara αλλά η καλύτερη επιλογή στο καλοκαιρινό no makeup είναι η αδιάβροχη μάσκαρα, γιατί δίνει χρώμα στις βλεφαρίδες και δεν μουτζουρωνόμαστε μετά την πρώτη βουτιά. Βάλε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ αδιάβροχη μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες για να τονίσεις διακριτικά το βλέμμα σου.

Τέλος, στα χείλη χρειαζόμαστε ένα προϊόν με δείκτη αντηλιακής προστασίας ή ένα πολύ ενυδατικό προϊόν, όπως το διαχρονικά αγαπημένο μου τζελ χειλιών Clarins Instant Light Natural Lip Perfector με απαλή υφή, υπέροχα γλυκιά μυρωδιά και λάμψη. Περιέχει βούτυρο karite που επανορθώνει και θρέφει τα χείλη, χαρίζει απαλότητα και άνεση. Στα συν βάλε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μόνο του ή πάνω από οποιοδήποτε κραγιόν.

Καλές βουτιές!