×

Ας μιλήσουμε για βιταμίνη C by PIXI skintreats Vitamic-C

Από μικρή ηλικία θυμάμαι τη μητέρα μου να μου λέει πόσο καλό κάνουν τα πορτοκάλια και πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη C για τον οργανισμό, αφού είναι ένα φυσιολογικό αντιοξειδωτικό και έχει φανεί ότι βοηθάει στην αναγέννηση και άλλων αντιοξειδωτικών στοιχείων μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε. Είναι επίσης απαραίτητη για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου, της L-καρνιτίνης, και ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Ωστόσο οι επιδερμίδες με ακμή πρέπει να ρωτάνε το γιατρό τους πριν εφαρμόσουν οποιοδήποτε προϊόν.

Επιπλέον, η βιταμίνη C περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών μέσω της αντιοξειδωτικής της δραστηριότητας και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή να καθυστερήσει την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων ασθενειών στις οποίες το οξειδωτικό στρες παίζει σημαντικό ρόλο. Εκτός όμως από τις βιοσυνθετικές και αντιοξειδωτικές λειτουργίες της, η βιταμίνη C βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την απορρόφηση του σιδήρου.

Κάποια σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη βιταμίνη C:

- Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των ούλων, των οστών, των δοντιών και των αγγείων, όπως επίσης βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου.
- Βρίσκεται κυρίως στα εσπεριδοειδή και τα λαχανικά, ενδεικτικά: τομάτες, πατάτες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, πορτοκάλια, ακτινίδια, μπρόκολο, φράουλες, κ.α.
- Τα συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης C είναι η εμφάνιση της ασθένειας σκορβούτο. Επίσης η ανεπάρκεια της βιταμίνης C εξελίσσεται, μειώνοντας την σύνθεση κολλαγόνου. Ενώ η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης C προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές.
- Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει τη βιταμίνη C.
- Η βιταμίνη C καταστρέφεται στη θερμότητα, το οξυγόνο, το ηλιακό φως και τη μακρόχρονη συντήρηση. Γι' αυτό και οι διατροφικές πηγές της (φρούτα και λαχανικά), καλό θα είναι να καταναλώνονται ωμές.


Vitamin-C skintreats by Pixi

Βήμα 1: Vitamin-C Juice Cleanser
Το καθαριστικό αυτό νερό λάμψης με σταθερή βιταμίνη C δημιουργεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα, αφήνοντας το δέρμα φωτεινό και καθαρό. Η σύνθεσή του με νερό άνθους πορτοκαλιού, βιταμίνη C και φερουλικό οξύ απαλύνει, αναζωογονεί και φωτίζει το δέρμα, ενώ βελτιώνει τη λάμψη. Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά με ένα βαμβάκι για να καθαρίσεις το δέρμα σου. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Βήμα 2: Vitamin-C Tonic
Αυτή η λοσιόν περιέχει βιταμίνη C, πλούσια σε αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την τόνωση της φωτεινότητας του δέρματος. Τα προβιοτικά που περιέχονται ενισχύουν το φυσικό φραγμό του δέρματος ενώ ο φλοιός ιτιάς και τα εκχυλίσματα φρούτων απολεπίζουν ήπια όλους τους τύπους δέρματος.

Βήμα 3: Vitamin-C Serum
Ο ορός αυτός ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης που χαρίζει λάμψη περιέχει βιταμίνη C και φερουλικό οξύ που ενισχύουν άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα τη λάμψη του δέρματος. Μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες των ελευθέρων ριζών, ενώ προσφέρει απαλότερη επιδερμίδα και βοηθά στη βελτίωση του δερματικού τόνου. Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά μετά το καθαριστικό προϊόν και το toner σου. Εφάρμοσε 2-3 σταγόνες σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Βήμα 4: Vitamin-C Lotion
Αυτή η λοσιόν περιέχει βιταμίνη C, πλούσια σε αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την τόνωση της φωτεινότητας του δέρματος. Η ελαφριά υφή της παρέχει έντονη αίσθηση ενυδάτωσης. Εφάρμοσε το στο δέρμα σου αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ κι αφού χρησιμοποιήσεις τονωτική λοσιόν, κάποιο απόσταγμα ή ορό. Χρησιμοποίησε το καθημερινά εάν απαιτείται. 

Βήμα 5: Vitamin-C Caviar Balm
Αυτή η ελαφριά και μεταξένια απαλή μάσκα είναι ένα βάλσαμο χαβιαριού πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φυσικά έλεια και αμινοξέα, το οποίο θα χαρίσει απαλότητα, βελτίωση και τόνωση στην επιδερμίδα σου. Η ενθυλακωμένη βιταμίνη C που περιέχει προάγει την υγιή σύνθεση κολλαγόνου και βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης της επιδερμίδας για άμεση και μεγάλης διάρκειας λάμψη.

Σημαντικό: Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που είναι ευαίσθητο στο φως. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού προσώπου.

Τα προϊόντα Pixi Beauty θα τα βρεις στα καταστήματα Sephora & στο Sephora.gr