×

Amelie-Handmade Beauty: μια gourmet μαγείρισσα της ομορφιάς


Αν θυμάμαι καλά, δεν ήμουν ποτέ οπαδός των καλλυντικών που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας. Μεγαλώνοντας, διαβάζοντας και κάνοντας αυτή τη δουλειά που περνάνε από τα χέρια μου ένα σωρό προϊόντα.. συνειδητοποίησα πως όσο κι αν η επιστήμη προχωράει και αλλάζει συστατικά που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν γνωρίζαμε πόσο κακό κάνουν στην υγεία μας, τα καλλυντικά που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας θα είναι πάντα μια επιλογή που θα μας βγάζει ασπροπρόσωπες!

Το Σαββατοκύραικο που μας πέρασε, παρέα με άλλες blogger και τη συνοδεία ζεστού καφέ και ένα υπέροχο πράσινο τσάι, βρέθηκα σε ένα workshop με οικοδέσποινα την Amelie-Handmade Beauty. Όχι, δεν είναι άλλη μία που δημιουργεί φυσικά καλλυντικά· είναι μια gourmet μαγείρισσα της ομορφιάς που μαγειρεύει στη μαγική της κουζίνα μυρωδάτες ιστορίες και λαχταριστές συνταγές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Amelie aka Ευσταθία είναι Αγάπη, σφιχτές αγκαλιές, θετική ενέργεια και νοιάξιμο. Μόνο όταν τη γνωρίσεις θα το καταλάβεις. 

Στο workshop λοιπόν, μάθαμε πως με απλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας (μέλι, λάδι, γιαούρτι, φρούτα, κ.α.) μπορούμε να κάνουμε καλό στην επιδερμίδα μας. 


Kατά τη διάρκεια του workshop και ενώ έβλεπα την Amelie να ανακατεύει το μέλι, να παίζει με το γινωμένο αβοκάντο, να τρίβει στον παιχνιδιάρικό τρόφτη της το πορτοκάλι, να κόβει τη μπανάνα και να ρίχνει μερικές σταγόνες λεμονιού σε μία από τις συνταγές της, μου ήρθε στο μυαλό η Ευθαλία από τις Μάγισσες της Σμύρνης που έλεγε: “Ποτέ μη βάλεις στη μούρη σου κάτι, που δεν μπορείς να το φας”. Πόσο δίκιο είχε, αν το καλοσκεφτείς...

Δεν θα σας κουράσω άλλο με τις σκέψεις μου. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια μικρή ιδέα από τα παραμυθένια βαζάκια με τις συνταγές της Amelie. Επίσης στο instagram του @mairigram θα μαρτυρήσω όσες συνταγές δοκιμάζω και μου αρέσουν (τις πολύ πολύ εύκολες), όπως χτες τη μπανάνα κάτω από τα μάτια.





Η Amelie-Handmade Beauty σερβίρει φρεσκομαγειρεμένες συνταγές στη Χαλκίδα, Αντιόπης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2221-311757. Μην ξεχάσεις να τη βρεις στο Facebook και στο Instagram.