×

Frezyderm: Sun Screen Velvet η σειρά που άλλαξε μια για πάντα τον χάρτη της ηλιοπροστασίας

Με τη σειρά Sun Screen Velvet και την τεχνολογία Second Skin, η Frezydern άλλαξε για πάντα τον χάρτη της ηλιοπροστασίας, εισάγοντας για πρώτη φορά την έννοια «διάφανο βελούδινο αντηλιακό» και απέδειξε πως αποτελεσματική ηλιοπροστασία και καλλυντική ευχαρίστηση μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση. 

Η προσεκτικά επιλεγμένη σύνθεση, τα κατάλληλα φίλτρα ηλιοπροστασίας, ειδικά μελετημένη υφή για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, φροντίδα για κάλυψη διευρυμένων αναγκών κάθε επιδερμίδας… από τη φόρμουλα των αντηλιακών ως την εφαρμογή τους στο δέρμα και το after-effect της, τίποτα δεν σχεδιάστηκε τυχαία στη σειρά Sun Screen Velvet. Και είναι όλα αυτά τα πολλαπλά και διαφορετικά πλεονεκτήματά της, που την κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στα αντηλιακά.


Τα λατρεύεις για τη βελούδινη αίσθηση και την ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση (ματ όψη για 6 ώρες) που δεν αφήνει γυαλάδα απορροφώντας το σμήγμα. Εφαρμόζεται σε μόλις 6’’ με ένα απλό άγγιγμα χωρίς τριβή και γίνεται αόρατο ού δεν αφήνει λευκά υπολλείματα. Βοηθάει στην αμεση απάλυνση της όψης των ρυτίδων (μικροπρισματικοί κρύσταλλοι - wrinkle masking effect) και είναι εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ. Επιπλέον είναι εύκολο στην εφαρμογή σε περιοχές με αυξημένη τριχοφυΐα (ιδανικό για άντρες). Έχουν αποτελεσματική ηλιοπροστασία από όλο το εύρος του ηλιακού φάσματος: υπεριώδη Α & Β, ορατή και υπέρυθρη ακτινοβολία, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει (δεν κλείνουν τους πόρους), έχουν μη φαγεσωρογόνος σύνθεση και παραμένουν σταθερά στο νερό και την εφίδρωση. Τα φίλτρα αγκιστρώνονται ισχυρά στο δέρμα και δεν απομακρύνονται στο θαλασσινό νερό εξασφαλίζοντας παρατεταμένη προστασία με σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η σειρά Sun Screen Velvet είναι η ιδανική επιλογή για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος όλο το χρόνο για προστασία από τη φωτογήρανση, λιπαρό δέρμα με τάση ακμής (μη φαγεσωρογόνα) και τους άνδρες που συνήθως δεν προτιμούν λιπαρές υφές.

Η σειρά Sun Screen Velvet περιλαμβάνει:
  • Αντηλιακό προσώπου SUN SCREEN VELVET FACE SPF 30 & SPF 50+
  • Αντηλιακό προσώπου SUN SCREEN COLOR VELVET FACE & SPF 30 SPF 50+
  • Αντηλιακό σώματος SUN SCREEN VELVET BODY LOTION SPF 50+
Αν έχεις φτάσει ως εδώ, παρακάτω απαντάω στις τρεις πιο συχνές ερωτήσεις σας γύρω από από τα αντηλιακά.

Γιατί χρειάζομαι αντηλιακή προστασία στην πόλη;

Ακόμη και τις μέρες χωρίς ήλιος με αντηλιά και βροχή, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα και τα τζάμια όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα να προκληθούν φλεγμονές στο δέρμα και παραγωγή ελεύθερων ριζών. Επιπλέον συνήθειές όπως η απολέπιση ή η λήψη φαρμάκων, προκαλούν φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα, γι’ αυτό και η αντηλιακή προστασία είναι πάντα απαραίτητη.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των φυσικών και των χημικών φίλτρων;

Τα φυσικά φίλτρα προστατεύουν την επιδερμίδα μπλοκάροντας ή αντανακλώντας την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα χημικά την απορροφούν. Τα φυσικά φίλτρα δρουν αμέσως μετά την εφαρμογή, ενώ στην περίπτωση των χημικών πρέπει να περιμένεις 20-30 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο. Εννοείται ότι τα φυσικά είναι προτιμότερα, ωστόσο ακόμη και σήμερα η υφή τους δεν έχει τελειοποιηθεί, δεν απλώνονται εύκολα, αφήνουν σημάδια και δεν ενσωματώνονται στις κρέμες ημέρας. Αντίθετα, τα χημικά φίλτρα έχουν καλύτερη υφή και είναι αυτά που βρίσκουμε συνήθως στις ενυδατικές. Επίσης, κάποιες αντηλιακές κρέμες συνδυάζουν και τα δύο είδη φίλτρων για καλύτερα αποτελέσματα.

Ποιο SPF να επιλέξω;

Ο γενικός κανόνας είναι πως όσο μεγαλύτερος ο SPF τόσο μεγαλύτερη και η προστασία που προσφέρει. Για παράδειγμα, αν δεν κυκλοφορείς όλη μέρα στον ήλιο, μπορείς να αρκεστείς σε μια ενυδατική κρέμα με SPF. Αν όμως κινείσαι περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους, χρειάζεσαι κανονική αντηλιακή κρέμα, με ή χωρίς χρώμα και με SPF 30 ή 50. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξεις να είναι ευρέος φάσματος, να προστατεύει δηλαδή από UVA και UVB αλλά και από την υπέρυθρη ακτινοβολία IR, που κατηγορείται για μέρος της φθοράς του δέρματος.