×

Θεραπεία κερατίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!


Η κερατίνη είναι η θεραπεία που άλλαξε τη ζωή μας και μας χαρίζει μεταξένια, λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και κυστίνη, ένα αμινοξύ που την καθιστά ανθεκτική, ελαστική και αδιάλυτη. Ως υλικό, η κερατίνη έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις ανάγκες κάθε γυναίκας, αλλά και την τεχνική που ακολουθεί ο κάθε τεχνίτης. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται σωστά.

Η κερατίνη συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στην επιδερμίδα και το στέλεχος της τρίχας και στη συνέχεια επιτυγχάνεται στεγανοποίηση με ένα επίπεδο σίδερο υψηλής θερμότητας.

Η κερατίνη αναμιγνύεται απαλά με τα μαλλιά στο κεφάλι , τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους, και προσδίδει στα μαλλιά συστατικά που έλειπαν εξαρχής ή έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα μικρότερα μόρια κερατίνης διεισδύουν στον φλοιό της τρίχας βελτιώνοντας και επιδιορθώνοντας την ποιότητά της εκ των έσω. Τα μεγαλύτερα μόρια κερατίνης επικαλύπτουν την επιδερμίδα του κεφαλιού εξωτερικά και την προστατεύουν από την περιβαλλοντική βλάβη που προκαλείται από παράγοντες, όπως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες, το νέφος και άλλες ρυπαντικές ουσίες.


Τι πρέπει να ξέρω πριν κάνω τι θεραπεία; Πόσο καιρό διαρκεί; Διαρκεί από 3- 6 μήνες και αυτό έχει να κάνει με την απορροφητικότητα της τρίχας και τη συντήρηση.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε βαμμένα μαλλιά; Ναι. Πρώτα θα βάψετε τα μαλλιά σας και αμέσως μετά θα κάνετε τη θεραπεία.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου μετά; Θα περιμένετε τουλάχιστον 2 έως 3 εβδομάδες και καλό είναι να βάψετε μόνο τη ρίζα (όχι τις άκρες) για να μην χαθεί η ένταση της θεραπείας.

Πότε πρέπει να εφαρμόσω πάλι την αγωγή; 
Μετά από 3 μήνες. Ιδανικά πρέπει να γίνεται 2 φορές το χρόνο. Κι αυτό γιατί τα μαλλιά θα πρέπει να ξεκουράζονται και να αναπνέουν, χωρίς να αλλάζει συνέχεια η δομή τους.

Πρέπει να κόψω τα μαλλιά μου πριν την αγωγή; Όχι. Καλό είναι να κόψετε τα μαλλιά σας μετά τη θεραπεία, ώστε να φύγουν οι νεκρές άκρες.

Τι σαμπουάν μπορώ να χρησιμοποιήσω μετά; Χρησιμοποιείστε σαμπουάν που δεν περιέχουν χλωριούχο νάτριο και θειικά άλατα, γιατί διαβρώνουν την τρίχα και αφαιρούν την κερατίνη. Ενδεικτικά:
  • Kérastase Discipline Bain Fluidealiste - Over Processed Hair
  • Schwarzkopf Professional BC Bonacure pH 4.5 Color Freeze Sulfate-Free Micellar Shampoo
  • weDo/ Professional Rich and Repair Shampoo
  • Aveda Botanical Repair Strengthening Shampoo
  • OGX Strength & Length + Keratin Oil Shampoo
  • Lorvenn Sulfate Free Shampoo
  • Herbal Essences Bio Renew Potent Aloe & Bamboo Sulfate Free Strength & Moisture Shampoo
  • Dalon Post Treatment Shampoo No3
  • Qure Keratin Silver Shampoo Sulfate Free
Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης, φροντίστε να έχετε δύο ώρες στη διάθεσή σας. Αξίζει, πιστέψτε με!