×

Dance with the new DIPTYQUE candles collection

Η DIPTYQUE το γνωρίζει καλά αυτό, αφού τα τελευταία 60 χρόνια κάνει αντίθετα μεταξύ τους στοιχεία να χορεύουν μαζί: το λευκό με το μαύρο, τον μοντερνισμό με την παράδοση, την ελευθερία με την πειθαρχία…


Τέτοιου είδους αντιθετικά ντουέτα διαμόρφωσαν την αισθητική και το πνεύμα του Οίκου: το σύγχρονο αλλά και διαχρονικό του στιλ, καθώς και την παιγνιώδη του ευφυία, η οποία του επιτρέπει να αναμειγνύει διαφορετικές χρονικές περιόδους και κόσμους, την τέχνη και την πρωτοπορία. Με αφορμή τα 60ά της γενέθλια, η diptyque αντλεί στοιχεία από τη δική της ιστορία, προκειμένου να επανεφεύρει τον εαυτό της και να καταπλήξει τους πάντες για μια ακόμα φορά.

Μια γρήγορη αναδρομή: ήταν το 1961, όταν η Christiane Montadre, ο Desmond Knox-Leet και ο Yves Coueslant, οι τρεις ιδρυτές του Οίκου -πρώην φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών που μοιράζονταν την ίδια καλλιτεχνική ευαισθησία- άνοιξαν την πρώτη μπουτίκ diptyque στο Παρίσι. Παθιασμένοι με τη γραφιστική τέχνη και την υφαντουργία, δημιούργησαν την ίδια χρονιά τα μοτίβα των υφασμάτων Choriambe, Fabliau, Paladin και Légende Basile: σύντομα ακολούθησαν τα Sarayi, Prétorien και Basile. Η γεωμετρική και μινιμαλιστική αισθητική τους φανέρωσε ένα εντυπωσιακό πνεύμα καινοτομίας, όπως ακριβώς συνέβη και με το τολμηρό γραφιστικό τους ταλέντο και την ικανότητά τους να δημιουργούν αμέτρητα οπτικά εφέ. Από το ξεκίνημά της, η diptyque όρισε τους κώδικές της: το οβάλ σχήμα, την επανάληψη των γραμμών και των μοτίβων, την αλληλεπίδραση σχημάτων και χρωμάτων.

Το οβάλ, η πύλη για το σύμπαν της diptyque και ένα σύμβολο της δημιουργικής ελευθερίας του Οικου, ενέπνευσε τα μοτίβα που «υπνωτίζουν». Μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία, για να αντιληφθείτε, αισθανθείτε και βιώσετε. Μια συλλογή κεριών σαν μια πρόσκληση για να ζήσετε την τέχνη των γραφικών της diptyque. Προερχόμενα από το παιχνίδι των γραμμών του εμβληματικού οβάλ, τα νέα μοτίβα πολλαπλασιάζουν τα οπτικά εφέ. Το οβάλ δονείται και χορεύει για να στολίζει τη συσκευασία και τα βάζα των εμβληματικών κεριών μας.



CANDLE ROSES DANCING OVAL

Αυτό το άρωμα μεταφέρει τη μυρωδιά των τριανταφυλλιών που ξεχειλίζουν με λουλούδια. Μερικές ανοίγουν ακόμα, άλλες εχουν ανθίσει, ενώ τα πέταλά τους είναι διακοσμημένα με δροσιά. Το άρωμά τους διαποτίζει τον αέρα με φρέσκες, νότες λουλουδιών

CANDLE BAIES DANCING OVAL

Αυτό το άρωμα προκαλεί την αίσθηση φρεσκάδας των φρεσκοκομμένων μούρων φραγκοστάφυλου. Μερικά μαύρα τσαμπιά έχουν ακόμα τα φύλλα τους, το «πράσινο» τους άρωμα αναμιγνύεται με το έντονο λουλουδάτο άρωμα του τριαντάφυλλου.

CANDLE FIGUIER DANCING OVAL

Αυτό το άρωμα μεταφέρει την ξυλώδη μυρωδιά των συκιών όσο το μάτι μπορεί να δει πάνω από μια μεσογειακή γη, το πυκνό άρωμα των δέντρων που αναμιγνύεται με τις πράσινες, φρουτώδεις νότες μερικών σύκων που αρχίζουν να ωριμάζουν.

Τα προϊοwντα diptyque διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο atticadps.gr/eshop και στο Hondos Center Γλυφαδα.