×

Βάλε το layering στη skincare ρουτίνα σου


Μήπως έφτασε ήρθε η ώρα να πάει η ρουτίνα σου στο επόμενο επίπεδο με κάτι περισσότερο από ένα απλό καθαριστικό και ενυδατική κρέμα;

Αυτό που ψάχνεις ονομάζεται layering και μπορεί κι εσύ να το εφαρμόζεις, χωρίς να ξέρεις ότι αποκαλείται έτσι.

Το layering είναι μία τάση που θέλει να δομούμε την περιποίησή μας, εφαρμόζοντας το ένα προϊόν πάνω στο άλλο. Σύμφωνα μάλιστα με τους δερματολόγους, αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει στην επιδερμίδα περισσότερα δραστικά συστατικά. Ωστόσο είναι σημαντικό όλα τα προϊόντα της ρουτίνας σου να αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να δεις πραγματικά αποτελέσματα.

Για να σας διευκολύνω να καταλάβετε καλύτερα το layering, σας παραθέτω κάποιους βασικούς συνδυασμούς για σωστό layering.

  • Γλυκολικό οξύ + Ρετινόλη αναδιαμορφώνει το δέρμα

  • Β-Γλυκάνες + Βιταμίνη C μειώνει τις φλεγμονές

  • Γαλακτικό οξύ + Γλυκολικό οξύ για πιο φωτεινό δέρμα

  • Νιασιδαμίνη + Σαλικυλικό οξύ βελτιώνει την ακμή

  • Κεραμίδια + Υαλουρονικό οξύ διορθώνει τον επιδερμικό φραγμό

  • Πεπτίδια + Βιταμίνη C ενισχύει το κολλαγόνο
Και να θυμάσαι: να ξεκινάς με την πιο ελαφριά υφή και να ολοκληρώνεις την περιποίηση με την πιο παχιά υφή.

Αγαπημένα προϊόντα για layering:



Ο ορός Dr.Jart+ Ceramidin Serum δρα ως υγρή προστατευτική ασπίδα που ενισχύει και προστατεύει την υδρολιπιδική ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας από τη χρόνια απώλεια νερού με τη δύναμη των κεραμιδίων, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα της ξηροδερμίας. Αναζωογονεί τις ταλαιπωρημένες και ξηρές επιδερμίδες, επαναφέροντας τη φυσική τους λάμψη. Eίναι δερματολογικά ελεγμένο. Χρησιμοποιείται σε καθαρή επιδερμίδα, πρωί και βράδυ.



Το L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum, χάρη στη φόρμουλα καθαρής διείσδυσης χωρίς σιλικόνη και oil-free, προσφέρει 3Χ περισσότερη ρετινόλη στην επιδερμίδα, απορροφάται άμεσα και προσφέρει την τέλεια ισορροπία της υπερ-συμπυκνωμένης καθαρής ρετινόλης (0,2% σε σχέση με την μέγιστη συνιστώμενη δοσολογία από το E.U.C. του 0,3%) μαζί με τα φυσικής προέλευσης συστατικά. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από 2-3 εβδομάδες χρήσης της και συνεχίζουν να απαλύνουν και βελτιώνουν τις ρυτίδες, καθώς και την όψη της επιδερμίδας μήνα με τον μήνα. Χρησιμοποιώ την ρετινόλη σε κάθε τύπο επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων επιδερμίδων. Βέβαια, δεδομένου ότι αυτό το ενεργό συστατικό είναι ιδιαίτερα ισχυρό, συνιστώ να δίνεται ο κατάλληλος χρόνος στην επιδερμίδα μέχρι να το συνηθίσει.



Ο vegan ορός Revolution Skincare Skincare με 10% Νιασιδαμίνη + 1% Ψευδάργυρος είναι ιδανικός για την καθημερινή φροντίδα του λιπαρού δέρματος. Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, ελαχιστοποιεί την ορατότητα των διευρυμένων πόρων και συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής με τάση για ατέλειες, τις οποίες καταπραΰνει και παράλληλα καταστέλλει αποτελεσματικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ σε στεγνό και καθαρό δέρμα. Επιπλέον είναι κατάλληλο και ως βάση για μακιγιάζ.



Tο Γαλακτικό Οξύ 5% της Ordinary έχει ευεργετικές ιδιότητες στην επιδερμίδα σε δίαφορα επίπεδα όπως στην υφή, στον χρωματικό τόνο, στην λείανση ρυτίδων. Περιέχει παράγωγο από Tasmanian Pepperberry, ένα φυτικής προέλευσης συστατικό που σύμφωνα με μελέτες βοηθάει στην μείωση των ερεθισμών μετά από χρήση οξέων καθώς και 2% υαλουρονικού οξέος. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητα ή ξηρά δέρματα.



Το La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum είναι ένα αντιρυτιδικό serum με υψηλή συγκέντρωση καθαρής Βιταμίνης C, με σαλικυλικό οξύ και καταπραϋντική neurosensine, σε φυσιολογικό pH, για να αναδείξει όλη τη λάμψη του ευαίσθητου δέρματος. Μετά τη χρήση του, το δέρμα είναι πιο απαλό, πιο ενυδατωμένο και πιο λαμπερό. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μειώνονται, η επιδερμίδα είναι πιο ομοιόμορφη. H υφή κι ο τόνος τους δέρματος βελτιώνονται και γίνονται πιο ενιαία.

Super SOS: Επειδή η επιδερμίδα του προσώπου μπορεί να αποκτήσει ευαισθησία στις ακτίνες UV του ήλιου, το πρωί πρέπει να εφαρμόζεται αντηλιακή προστασία τουλάχιστον με δείκτη SPF30.