×

Βιταμίνη C: Απαραίτητη και για την όψη της επιδερμίδας μας

Λόγω δουλειάς δοκιμάζω συνέχεια πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Ωστόσο, ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιώ συχνά στην ρουτίνα μου είναι η βιταμίνη C!

Η βιταμίνη C είναι η πιο γνωστή βιταμίνη, είναι υδατοδιαλυτή και είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα αλλά δεν αποθηκεύεται, γι’ αυτό πρέπει να τη λαμβάνουμε όχι μόνο μέσω της τροφής αλλά και επιφανειακά πάνω στο δέρμα. Λειτουργεί θεραπευτικά και καταπραϋντικά, και όταν δε συνδυάζεται με το αντιηλιακό μας, μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα και παρέχει την τέλεια προστασία. Έτσι λοιπόν η Βιταμίνη C, εκτός του ότι είναι απαραίτητη για μια υγιεινή διατροφή, έχει την ικανότητα να βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας μας.


Βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ για χαρούμενη επιδερμίδα



  • Συμβάλλει στην ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών και επούλωση των πληγών, στη δημιουργία αντισωμάτων και στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων, στην απορρόφηση του σιδήρου.

  • Είναι ένας εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας -έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει την υγρασία και να τη διατηρεί πολύ περισσότερο, παρατείνοντας έτσι την ενυδάτωση του δέρματος.

  • Προάγει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης συσφίγγοντας την επιδερμίδα. Παράλληλα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οι περιβαλλοντικές επιθέσεις, έχει δηλαδή αντιοξειδωτική δράση.

  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, κάνοντας το δέρμα νεανικό και λαμπερό. Δρα επουλωτικά, γεγονός που την κάνει ιδανική για την αντιμετώπιση ουλών, σημαδιών ακμής ή άλλες ατέλειες.

  • Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων.

  • Δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες.

  • Όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθά στην επούλωση της ακμής.

  • Παρεμποδίζει την υπερμελάγχρωση και άλλες δυσχρωμίες, αποτρέπει τη δημιουργία πανάδων και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο, καθώς έχει και λευκαντικές ιδιότητες.

  • Αν και δεν είναι αντηλιακό, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.



Γιατί να επενδύσεις σε ένα προϊόν με βιταμίνη C


Αν θέλεις ένα προϊόν που θα σε κάνει να δείχνεις λαμπερή, πιο φρέσκια κι επιπλέον θα σε προστατεύσει από όλες τις επιθέσεις του περιβάλλοντος που είπαμε πιο πάνω, θα πρέπει να εντάξεις στην ρουτίνα σου ένα προϊόν με βιταμίνη C.

Πώς την φοράς


Προτίμησε να τη φοράς το πρωί σε καθαρή επιδερμίδα και μην ξεχνάς από πάνω να τοποθετείς πάντα αντηλιακή κρέμα ώστε να μην προκαλέσεις φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα σου.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Eleusis Cosmetics - Vitamin C[/caption]

Βιταμίνη C σε σκόνη


Τα προϊόντα βιταμίνης C σε σκόνη είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσεις βιταμίνη C στην ρουτίνα σου. Είναι πιο σταθερά και επειδή την αναμειγνύεις εσύ π.χ. με την κρέμα σου, δεν αλλοιώνεται η σύνθεσή της. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης λεπτότητας διαλύεται αμέσως σε οποιοδήποτε προϊόν και χαρίζει στο δέρμα αποτελέσματα απευθείας επαφής με υψηλής περιεκτικότητας βιταμίνη C.

Πρέπει να αναμιγνύεται με τα σωστά** προϊόντα για να απορροφηθεί και στη συνέχεια να απελευθερωθεί στο δέρμα. Ξεκίνα προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα οποιοδήποτε προϊόντος ή 2-3 σταγόνες νερού, που θα τοποθετήσετε στην παλάμη σας, προσθέστε ελάχιστη ποσότητα και αναμίξτε με καθαρά χέρια και εφαρμόστε το Ενισχυμένο μείγμα στο πρόσωπό σας!

** ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΡΕΤΙΝΟΛΗ, ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ ή ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ.

Tip: Κάθε φορά που βγάζω ένα σπυράκι, αναμειγνύω λίγη από αυτή την σκόνη με νερό και το βάζω τοπικά με μια μπατονέτα, με αποτέλεσμα μέσα στην ημέρα το σπυράκι μειώνεται.

Περισσότερα για την Eleusis Cosmetics Βιταμίνη C σε σκόνη θα βρείτε στο www.eleusiscosmetics.gr