×

Περιποίηση προσώπου μετά την εφηβεία


Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και χρειάζεται την αντίστοιχη φροντίδα και περιποίηση, προκειμένου να καθυστερήσουμε τα σημάδια της γήρανσης, καθώς το δέρμα αλλάζει όσο τα χρόνια περνούν.

Από την Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο

Αρχικά, οι σωστές συνήθειες  περιποίησης που θα αποκτήσουμε κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι υψίστης σημασίας,  αφού εκείνες είναι που θα καθορίσουν και θα προσδιορίσουν την ποιότητα και την υγεία της επιδερμίδας μας στο μέλλον.

Συνεπώς σε νεανική ηλικία υιοθετούμε όλες εκείνες τις συνήθειες που θα βοηθήσουν να διατηρήσουμε τη δροσιά και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Αυτό που απαραίτητα χρειάζεται η επιδερμίδα από τα 17 και μετά είναι τρία πράγματα.

  1. Ένα προϊόν ντεμακιγιάζ

  2. Ένα τζελ καθαρισμού για το πρόσωπο

  3. Μία αντιηλιακή κρέμα με ενυδατικούς παράγοντες ανεξάρτητα από την εποχή ή τον καιρό
Σε αυτή την ηλικία η επιδερμίδα είναι λαμπερή και φωτεινή, το δέρμα ανανεώνεται και είναι πλούσιο σε κολλαγόνο. Ο συστηματικός καθαρισμός και μια καλή ενυδατική κρέμα ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος είναι αρκετά. Καλό θα ήταν μια επίσκεψη σε δερματολόγο για έναν ιατρικό καθαρισμό ώστε να απομακρυνθούν  ρύποι και σμήγμα.

Αυτά τα βήματα θα πρέπει να τηρούνται ανελλιπώς τουλάχιστον μέχρι τα 25-30, αν φυσικά δεν έχουν προκύψει δερματικά προβλήματα (σπυράκια ή δυσχρωμίες).

Αν θέλουμε να κρατήσουμε μακριά φραγμένους πόρους, σπυράκια και θαμπάδα, καλό θα ήταν μία φορά την εβδομάδα να κάνουμε απολέπιση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην κυτταρική ανάπλαση. Βέβαια, το νεανικό δέρμα είναι ευαίσθητο σε ισχυρά συστατικά, συνίσταται ένα ήπιο προϊόν απολέπισης.

Προκειμένου να προλάβουμε τα σημάδια του χρόνου, ξεκινάμε σχετικά νωρίς τη χρήση των αντιγηραντικών προϊόντων,  χωρίς να είμαστε υπερβολικοί. Ένα serum χωρίς «βαριά» συστατικά θα προλάβει τα σημάδια του χρόνου. Προτιμάμε κάποιο με αντιοξειδωτικά και πλούσιο σε βιταμίνη C για λάμψη.

Μετά την ηλικία των 25-30, το δέρμα σταματά να ανανεώνεται με τον ίδιο ρυθμό. Οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται και η παραγωγή κολλαγόνου έχει αρχίσει να μειώνεται. Όλα τα παραπάνω φυσικά και εξακολουθούμε να τα τηρούμε, προσθέτοντας στην καθημερινή  ρουτίνα τη χρήση της κρέμας για την περιοχή των ματιών.

Ο/Η δερματολόγος κατόπιν διάγνωσης θα δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μετά από κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, καθώς διαθέτει πλήθος αποτελεσματικών αγωγών, σε συνδυασμό συνταγογραφούμενων  σκευασμάτων με δερμοκαλλυντικά προϊόντα.

Η δερματολόγος μας, είναι αποκλειστικά εκείνο το πρόσωπο που θα μας προτείνει τις κατάλληλες φροντίδες ομορφιάς και εξατομικευμένες θεραπείες με σκοπό την επιβράδυνση της γήρανσης. Υπάρχει πλήθος σύγχρονων θεραπειών αντιγήρανσης, , όπως το Prp, το Fractional Laser, το Botox, τα peelings τελευταίας τεχνολογίας και πολλές ακόμη.

Συνεπώς οι επισκέψεις στη δερματολόγο δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο κατά την περίοδο της εφηβείας και τα προβλήματα αυτής. Η δερματολόγος είναι δίπλα μας  σε κάθε ηλικία για κάθε πρόβλημα του δέρματός μας.

Η Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος μας παρέχει με απόλυτη ασφάλεια στον χώρο του ιατρείου της, όλες τις θεραπείες κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής δερματολογίας με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους θεραπειών προσώπου και σώματος. Για κάθε πρόβλημα του δέρματός μας, εμπιστευόμαστε μόνο τη δερματολόγο μας, καθώς είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για τη σύσταση θεραπειών και αποκατάσταση βλαβών αυτού.

Η Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη είναι Διδάκτωρ Μsc της Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης του «Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός», μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολόγων - Αφροδισιολόγων, μέλος CAMIG.

Ιατρείο: Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811 

www.laderma.gr
www.dermatologos-glyfada.gr
www.facebook.com/EiriniLagogianni
www.instagram.com/eirini_lagogianni

Ευχαριστούμε τη γιατρό Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη (Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811) για τις χρήσιμες πληροφορίες.