×

Tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά - Πως περιποιούμαι τα μαλλιά μου


Πολλές φορές σας έχω δείξει τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μου. Έχω όμως καιρό να σας δείξω τη ρουτίνα των μαλλιών μου. Αν και μοιράζομαι αγαπημένα προϊόντα στο instagram, στο σημερινό άρθρο θέλω να σας δείξω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό και να μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές της κομμώτριας μου για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Βούρτσισε τα μαλλιά σου! Μπορεί να φαίνεται σαν το προφανές, όμως το βούρτσισμα των μαλλιών δεν ξεμπερδεύει μόνο τα μαλλιά αλλά αναζωογονεί την τρίχα και προάγει την υγιή ανάπτυξη και τη λάμψη τους. Ιδιαίτερα το βούρτσισμα των μαλλιών το βράδυ θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μπέρδεμα μακριά και όταν θα ξυπνήσετε τα μαλλιά θα είναι απαλά.

Λούσε τα μαλλιά σωστά και όσο πρέπει. Το λούσιμο των μαλλιών εξαρτάται από την υφή και την ποιότητα της τρίχας. Προσωπικά λούζω τα μαλλιά μου κάθε τρίτη μέρα. Συγκεκριμένα: λούζουμε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας το σαμπουάν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών μας με κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιούμε πάντα conditioner -το conditioner είναι όπως η ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο. Θα κρατήσει τα μαλλιά μας ενυδατωμένα και θα τα κάνει απαλά και σαφώς πιο ευκολοχτένιστα. Αποφεύγουμε την επαφή με τις ρίζες. Φυσικά δεν ξεχνάμε να τα περιποιούμαστε με μάσκες για ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα.

Θερμοπροστασία αγάπη μου! Είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύουμε τα μαλλιά από τη θερμότητα και τους εξωτερικούς παράγοντες. Γι' αυτό δεν ξεχνάμε ποτέ τα προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.

Άσε κάτω το ισιωτικό τώρα! Ωραία τα προϊόντα styling και τα περίτεχνα χτενίσματα, αλλά σε καθημερινή βάση προτιμήστε κάτι απλό χωρίς τη χρήση εργαλείων (πιστολάκι, μασιά, ψαλίδι για μπούκλες, κ.α.).

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ όλα τα προϊόντα προστασίας & styling μαζί. Γιατί εκτός του ότι δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα μαλλιά σου θα βαρύνουν, θα εξαφανιστεί ο όγκος και θα καταλήξεις με βρώμικα και λιπαρά μαλλιά.