×

Η skincare ρουτίνα που έχω στα 40


Αν και το κοντέρ έχει γράψει 40, έχω αρχίσει να βλέπω αλλαγές στο δέρμα μου τουλάχιστον 1-2 χρόνια και σύμφωνα με τον δερματολόγο μου, όσο περπατάω σε αυτή τη δεκαετία θα γίνονται πιο έντονες, γιατί μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων (σ.σ. εμμηνόπαυση) και χρόνο με το χρόνο έρχεται η παύση τους (σ.σ. μείωση κολλαγόνου) και το δέρμα σιγά σιγά θα λεπταίνει, θα χαλαρώνει και θα εμφανίζει έντονες ρυτίδες.

Μέχρι τα 35 δεν χρησιμοποιούσα "πολύ βαριά" αντιρυτιδικά προϊόντα, γιατί το δέρμα μου δεν τα είχε ανάγκη. Όμως τα τελευταία 2-3 χρόνια χρησιμοποιώ προϊόντα με υαλουρονικό οξύ και την αγαπημένη μου νιασιδαμίνη. Ρετινόλη δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω λόγω της ροδόχρου νόσου. Αυτό όμως που χρησιμοποιώ ευλαβικά και είναι απαραίτητο σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι το αντηλιακό -εννοείτε ότι βάζουμε κάθε πρωί, χειμώνα καλοκαίρι, τουλάχιστον με 30 δείκτη προστασίας, προκειμένου να παραμείνει το δέρμα υγιές.

Ο διπλός καθαρισμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος στα 20 αλλά δύο δεκαετίες μετά είναι απολύτως απαραίτητος! Μπορεί να βαριέσαι να πλένεις το πρόσωπο σου, αλλά το καθαρό δέρμα είναι το α και ω για να δράσουν τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Επίσης μία συσκευή καθαρισμού σαν το FOREO είναι μια καλή επένδυση για επαγγελματικό καθαρισμό στο σπίτι.

Και τέλος, μην ξεχνάς να βάζεις κρέμα στα χέρια σου. Είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που μαρτυρούν την ηλικία.

Υ.Γ. Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Να τον φροντίζεις και να τον κρατάς υγιή. Αλλά πάνω απ' όλα να ωριμάζεις και να γίνεσαι ολοένα καλύτερος άνθρωπος. Και μην ξεχνάς πως η ηλικία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νούμερο.