×

50 Χρόνια Starbucks: Μοιραζόμαστε Μαζί το Πάθος μας για Καφέ


Στα Starbucks, γιορτάζουμε σημαντικές ημέρες - ορόσημα με καφέ, την καρδιά της ύπαρξής μας. Φέτος, με αφορμή την 50η επέτειό της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο και την 19η επέτειό στην Ελλάδα, τα Starbucks μας προ(σ)καλούν ξεκινώντας την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, 1η Οκτωβρίου, να κάνουμε μαζί τη διαφορά, απλά αλλάζοντας μικρές καθημερινές μας συνήθειες, που έχουν όμως ισχυρό θετικό αντίκτυπο όταν τις κάνουμε  πράξη όλοι μαζί.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Οκτωβρίου όσοι λάτρεις του καφέ επισκεφθούν ένα από τα καταστήματα Starbucks με το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, θα απολαύσουν δωρεάν καφέ φίλτρου από το αγαπημένο χαρμάνι Pike Place®, σε Tall μέγεθος. Ένα μικρό

Μόνο για αυτή την Παρασκευή, 1η Οκτώβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα Starbucks και μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα να απολαύστε όλα τα ροφήματα espresso με την προσφορά 1+1. Γιορτάστε μαζί μας, μια ξεχωριστή ημερά, γιατί ξέρουμε ότι ο καφές έχει τον τρόπο του να μας φέρνει πιο κοντά.

Το πάθος και η αγάπη μας για τον καφέ είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, κάθε κούπα και ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι τη φορά. Για εμάς, είναι σημαντικό εκτός από το να σας προσφέρουμε εξαιρετικής ποιότητας καφέ, να φροντίζουμε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας καφέ και τους ανθρώπους που μας βοηθούν, από τον κόκκο καφέ στο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι και από από τον καλλιεργητή καφέ στον πελάτη.

Φέτος, Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και κοιτάμε μπροστά στο μέλλον με αυξημένη την αίσθηση του επείγοντος και τη βούληση ότι πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να φροντίσουμε τους ανθρώπους και τον πλανήτη που μοιραζόμαστε.

Διασφάλιση για την βιωσιμότητα και το μέλλον του καφέ:

Η Starbucks αγοράζει το 3% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, που καλλιεργείται από περισσότερους από 400.000 καλλιεργητές καφέ. Για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος του καφέ τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις κοινότητες καλλιεργητών καφέ, η εταιρία δεσμεύεται για 100% καλλιέργεια, αγορά και πώληση καφέ με υπευθυνότητα και ήθος  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Conservation International.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Starbucks έχει επενδύσει περισσότερα από $150 εκατομμύρια για την υποστήριξη των καλλιεργητών καφέ και των κοινοτήτων τους, πέρα από την ανώτατη δυνατή τιμή που καταβάλλει για τον υψηλής ποιότητας καφέ που έχει καλλιεργηθεί μέσα από ηθικές διαδικασίες.

Διαθέτει ένα δίκτυο υποστήριξής με εννέα Κέντρα Υποστήριξης Καλλιεργητών σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την δωρεά 100 εκατομμυρίων καφεόδεντρων ανθεκτικά στις ασθένειες στους καλλιεργητές καφέ έως το 2025. Χρηματοδοτεί με παροχή δανείων καλλιεργητές καφέ για να εφαρμόσουν πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας και να βελτιώνουν τις υποδομές τους.

Τέλος, στηρίζει και προωθεί την ενδυνάμωση ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες και τις οικογένειες που ζουν σε κοινότητες καλλιέργειας καφέ, τσαγιού και κακάο.

https://stories.starbucks.com/fifty/