×

Greek Beauty: Alchemia Handmade Self-Care Rituals


Το Alchemia είναι εμπνευσμένο από την τελετουργία ολιστικής κάθαρσης του νου, σώματος και της ψυχής και έρχεται να επαναπροσδιορίσει την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, προσφέροντας μια μοναδικά μινιμαλιστική εμπειρία spa στο σπίτι.

Το Alchemia, ενθαρρύνει την ελευθερία και ευελιξία στη χρήση των προϊόντων.  

Με σαπούνια που μοιάζουν με γλυπτά και μάσκες περιποιήσεις που έρχονται σε μορφή σκόνης και συνοδεύεται από θεραπευτικούς άργιλους και περιλαμβάνει συστατικά όπως γάλα γαϊδούρας και κατσίκας, βούτυρο καριτέ, αλοή βέρα και φυσικά απολεπιστικά όπως ο καφές, το ρίζι, ο κουρκουμάς και ο παπαρουνόσπορος. Το σχήμα των σαπουνιών είναι εμπνευσμένο από βότσαλα προσεκτικά διαλεγμένα από τις πανέμορφες παραλίες των Παξών. Τα βότσαλα αυτά έχουν δημιουργήσει τις βάσεις, τα καλούπια, των μοναδικών Alchemia Soaps.


Τα αρώματα είναι εμπνευσμένα από όλες τις άκρες του κόσμου και οι συσκευασίες των προϊόντων είναι απλές, επαναχρησιμοποιούμενες και φτιαγμένες για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά. Η έμπνευση πίσω από αυτό το brand είναι αποτέλεσμα των ερεθισμάτων που έχει πάρει από την ζωή και τις περιπλανήσεις της στον κόσμο η ιδρύτρια της εταιρίας, Άλκηστις Βενετοπούλου. Θέλοντας να δημιουργήσει προϊόντα για τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει περιορισμένο χρόνο αλλά χρειάζεται να επανασυνδεθεί με το σώμα του, να κόψει ταχύτητα και να δώσει στον εαυτό του προτεραιότητα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι όλη η συλλογή προϊόντων είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει διάφορες ανάγκες και τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου


Η ιδέα και η γέννηση του brand

Το αρχικό έναυσμα της Άλκηστις Βενετοπούλου ήρθε μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της, πριν περίπου ένα χρόνο, που είχε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Ήταν τότε που οι επιλογές της αγοράς δεν κάλυπταν τις ανάγκες που είχε για κάτι αγνό και θεραπευτικό και τότε που έφτιαξε τα πρώτα δικά της χειροποίητα σαπούνια. Με ερεθίσματα από την ζωή της στο εξωτερικό, έχοντας ζήσει εννέα χρόνια στο Λονδίνο, κάποιο διάστημα στη Νέα Υόρκη και έχοντας κάνει πολλά ταξίδια στο ενδιάμεσο όπως στην Ιαπωνία, Κίνα, Μαρόκο, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Λάος, Πακιστάν και Σενεγάλη, μπόρεσε να απογειώσει και να εξελίξει μία απλή ιδέα.


Tα προϊόντα παρασκευάζονται ηθικά στο νέο Alchemia Handmade Self-Care Rituals Showroom, Παρίτση 38, Νέο Ψυχικό, Αθήνα το οποίο είναι διαθέσιμο για one-on-one ραντεβού. Εκεί θα σας υποδεχτεί η ιδρύτρια και θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο του Alchemia που είναι ένας τρόπος ζωής.

Ακολούθησε το Alchemia στα social media: @alchemia_soaps