×

Η H&M παρουσιάζει την Ιnnovation Co-Exist story, μία animal-friendly συλλογή με την έγκριση του οργανισμού PETA

Η H&M είναι περήφανη που λανσάρει την «Co-Exist Story», μια animal-friendly συλλογή μόδας, η οποία έχει εγκριθεί εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA). 

Η Co-Exist Story είναι η τρίτη έκδοση της πρωτοβουλίας Η&Μ Innovation Stories, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και στοχεύει στην προβολή πιο βιώσιμων καινοτομιών, υλικών και σχεδίων. 

Η συλλογή γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων έχει σχεδιαστεί για έναν σύγχρονο κάτοικο της πόλης που κινείται μεταξύ πάρτι αργά το βράδυ και πεζοποριών νωρίς το πρωί. Η συλλογή συνδυάζει καινοτόμα υλικά που υποκαθιστούν ζωικής προέλευσης υλικά και προέρχονται από πιο βιώσιμες πηγές με μία πρωτοποριακή αντίληψη της μόδας. Εντυπωσιακοί όγκοι, ρούχα κατάλληλα για πάρτι με αναφορές στη δεκαετία του '90 και λειτουργικά ρούχα για βόλτες, όλα μαζί με πρωτοποριακά υφάσματα όπως το FLWRDWN ™, μια εναλλακτική λύση που προέρχεται από αγριολούλουδα, και το VEGEA ™, ένα φυτικό υποκατάστατο των δερμάτων που έχουν ως βάση το λάδι ή έχουν ζωική προέλευση.

Τα βασικά κομμάτια για τις γυναίκες περιλαμβάνουν μια υπερμεγέθη faux γούνα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό φόρεμα με έναν ώμο και ένα εντυπωσιακό τελείωμα με κρόσσια από ECONYL®. Για τους άνδρες ξεχωρίζει το ανακυκλωμένο υπερμέγεθες άνορακ με εκτύπωση γκράφιτι και streetwear αισθητική. Στα γυναικεία αξεσουάρ, οι μπότες από φυσικό καουτσούκ Yulex® βρίσκονται στο επίκεντρο , ενώ στα ανδρικά τα άνετα φουσκωτά παπούτσια από FLWRDWN™.

Για τα παιδιά, τα ανακυκλωμένα νάιλον άνορακ και τα φουσκωτά μπουφάν από FLWRDWN™  έρχονται σε εκκεντρικές αποχρώσεις, ενώ τα μπλουζάκια και τα loungewear ζωντανεύουν με σλόγκαν σε μπαλώματα που εκφράζουν υποστήριξη στο ζωικό βασίλειο και υποστήριξη για το έργο του PETA.

 «Η συλλογή «Co-Exist Story» αποτελεί την επιτομή της διαρκούς δέσμευσής μας στην H&M να εξερευνούμε καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις στα υφάσματα που έχουν ζωική προέλευση, ενώ παράλληλα προσφέρουμε στους πελάτες μας την τελευταία λέξη της μόδας. Η H&M και ο PETA βρίσκονταν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο καθ ’όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας και είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το πολύτιμο έργο που κάνει ο PETA καθημερινά.», δηλώνει η Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor της H&M.

 «Μεγάλο μέρος του έργου μας στον PETA επιτυγχάνεται μέσω των εποικοδομητικών σχέσεων που δημιουργούμε με εταιρείες όπως η H&M, στην προσπάθειά  μας να βάλουμε τέλος στη χρήση υλικών που έχουν ζωική προέλευση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την H&M για μια συλλογή που διαθέτει υπέροχα vegan σχέδια που είναι πιο φιλικά στον πλανήτη και τα ζώα που ζουν σε αυτόν.», σημειώνει η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του PETA, Laura Shields.

 «Σχεδιάσαμε αυτή τη συλλογή για τους σύγχρονους ανθρώπους, αυτούς που αγαπούν την κοινωνική ζωή  στην πόλη αλλά λαχταρούν εξίσου τα Σαββατοκύριακα φορώντας τις αδιάβροχες λαστιχένιες μπότες τους βυθισμένοι στη φύση. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συνδυάσουμε δύο μεγάλες αγάπες: το ευέλικτο, μοντέρνο design με πιο βιώσιμες, εγκεκριμένες από τον PETA εναλλακτικές λύσεις υλικών που έχουν ζωική προέλευση.», αναφέρει η Malin Dubois, Senior Designer στην H&M.

Η συλλογή Co-Exist Story θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στο hm.com από τις 4 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την καμπάνια

Η καμπάνια της «Co-Exist Story» φωτογραφήθηκε από τον Johnny Dufort, με την επιμέλεια της Alexandra Carl στο vegan καταφύγιο ζώων που βρίσκεται στο Norfolk, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια ζώων του Ηνωμένου Βασιλείου για διασωθέντα ζώα φάρμας, με την έγκριση του PETA.

 Σχετικά με την πρωτοβουλία H&M Innovation stories

Η πρωτοβουλία H&M Innovation Stories ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και περιλαμβάνει μια σειρά θεματικών συλλογών αφιερωμένων στην προώθηση πιο βιώσιμων υλικών, τεχνολογιών και διαδικασιών παραγωγής. Η πρώτη έκδοση, «Science Story», ανέδειξε πρωτοποριακά βιώσιμα υλικά. Η δεύτερη, «Color Story», προέβαλε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους βαφής των υφασμάτων. Η τρίτη, «Co-Exist Story», επικεντρώνεται στην animal-friendly μόδα και τις εναλλακτικές λύσεις υφασμάτων που υποκαθιστούν αυτά που έχουν ζωική προέλευση, και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2021.