×

Η Brand Manager της essence μας λέει πως να κάνουμε τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι


Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τελειοποιήσουμε τη ρουτίνα περιποίησης των ποδιών μας. Και ειδικά τη χειμερινή περίοδο, επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης για τα πόδια με έντονα θρεπτικά οφέλη: όχι μόνο παρέχουν ενυδάτωση στα ξηρά πόδια, αλλά προστατεύουν επίσης τα νύχια και κάνουν το πεντικιούρ στο σπίτι παιχνιδάκι. Αλλά τι είδους φροντίδα χρειάζονται τα πόδια μας αυτήν την περίοδο;

Αυτό ακριβώς συζητήσαμε με τη Vanessa Stahlheber, Brand Manager στην essence. Με τα beauty hacks της και τα tips αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα για το τέλειο πεντικιούρ, θα πείσει ακόμη και τους πιο αρχάριους από εσάς!

1. Γιατί τα περιποιημένα πόδια είναι στην μόδα ακόμα και τον Χειμώνα;

Τα περιποιημένα πόδια δεν είναι μόνο για όταν φοράμε κομψά σανδάλια το καλοκαίρι. Θέλουμε να νιώθουμε υπέροχες και περιποιημένες, από την κορυφή ως τα νύχια, όλο τον χρόνο και να αναδεικνύουμε τα τέλεια, στιλάτα πόδια μας με σιγουριά και κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους, π.χ. όταν πηγαίνουμε για κολύμπι στην πισίνα ή απολαμβάνουμε μια μέρα σπα με τους αγαπημένους μας.

2. Σύνθημα happy feet: Τι λαχταρούν τα πόδια μας αυτή τη στιγμή;

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό: λαχταρούν ακόμη περισσότερη φροντίδα! Ειδικά τώρα, που φοράμε χοντρές χειμωνιάτικες κάλτσες και μπότες και τα πόδια μας δεν ανασαίνουν καλά, χρειάζονται μία ειδική ρουτίνα περιποίησης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές, ξηρές θερμοκρασίες. Δώστε στα πόδια σας την χαρά να απολαύσουν ένα απαλό scrub ποδιών, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά την εβδομάδα μετά από ένα χαλαρωτικό (ποδό) μπάνιο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Στη συνέχεια, ενυδατώστε έντονα τα πόδια σας, π.χ. με μια μάσκα ποδιών, η οποία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και απλά σαν λοσιόν – και διατηρήστε το δέρμα σας όμορφο και απαλό.

3. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι;

Ορκίζομαι σε μικρούς βοηθούς πεντικιούρ! Για παράδειγμα, τα μαλακά διαχωριστικά για τα δάχτυλα των ποδιών μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να βάψετε κατά λάθος τα διπλανά δάχτυλα όταν εφαρμόζετε το βερνίκι νυχιών. Επίσης, φροντίστε να εφαρμόζετε πάντα base coat κάτω από το βερνίκι για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό των νυχιών.

Παρεμπιπτόντως, τα base coat διατίθενται με διάφορα ειδικά χαρακτηριστικά – κατά τη χειμερινή περίοδο, θα πρότεινα ένα προστατευτικό base coat με ειδικά συστατικά, όπως το προστατευτικό TOE NAIL BASE COAT με λάδι από δέντρο τσαγιού που βελτιώνει την κατάσταση των νυχιών των ποδιών και τα προστατεύει από την καθημερινή τους φθορά.

4. Ποιες αποχρώσεις είναι οι αγαπημένες σας για να αναδείξετε τέλεια τα νύχια των ποδιών σας;

Όλα εξαρτώνται από την περίσταση: Τα φωτεινά χρώματα και τα cool σχέδια στα νύχια δίνουν στα πόδια ένα πραγματικά wow αποτέλεσμα για μια βραδινή έξοδο και τραβούν όλα τα βλέμματα. Αλλά αν προτιμάτε μια πιο χαλαρή και φυσική εμφάνιση, ειδικά για τους ανοιξιάτικους μήνες και τις καθημερινές εμφανίσεις σας, οι απαλές nude και ροζ αποχρώσεις ή ένα κομψό γαλλικό αποτελούν ιδανική επιλογή.

Οι βοηθοί πεντικιούρ είναι απαραίτητοι για  να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το χρωματιστό βερνίκι νυχιών χωρίς να λερώσετε τα υπόλοιπα δάχτυλα. Η εφαρμογή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη και ευχάριστη και ο καθαρισμός τους παιχνιδάκι: απλώς τα ξεπλένετε με νερό μετά τη χρήση.

5. Μπορείς να μας πεις το προσωπικό σου beauty hack για περιποιημένα πόδια την χειμερινή περίοδο;

Μου αρέσει να ενισχύω τη θρεπτική δράση στις μάσκες για τα πόδια για να χαρίσω ακόμη πιο εντατική ενυδάτωση στο δέρμα μου. Για να το πετύχετε αυτό, απλώς εφαρμόστε ένα παχύτερο στρώμα από τη μάσκα ποδιών, φορέστε βαμβακερές κάλτσες και αφήστε τη μάσκα να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, τα πόδια σας θα είναι εξαιρετικά απαλά! Ένα άλλο από τα αγαπημένα μου μυστικά: εφαρμόστε τα προϊόντα φροντίδας στα πόδια κάνοντας παράλληλα μασάζ. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από τη μάσκα ποδιών, στη συνέχεια κάντε σπειροειδείς κινήσεις με τους αντίχειρές σας από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας και τέλος, συνεχίστε στο μπροστά μέρος του ποδιού - αυτό μου επιτρέπει πραγματικά να χαλαρώσω και τα πόδια μου είναι χαρούμενα με αυτό το χαλαρωτικό time- out.

Μια τέτοια μάσκα είναι η ultra-care FOOT MASK για τα πόδια με θρεπτικό θαλασσινό αλάτι, βούτυρο καριτέ, ουρία και πανθενόλη χαρίζει στα ξηρά πόδια έντονη ενυδάτωση και κάνει το δέρμα ελαστικό, ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον φυσικό φραγμό του δέρματος. Για συνεχή φροντίδα, η μάσκα ποδιών μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά ως κρέμα ποδιών ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα για μια επιπλέον δόση φροντίδας: σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόστε ένα παχύτερο στρώμα από τη μάσκα, καλύψτε τα πόδια σας με βαμβακερές κάλτσες και αφήστε τη μάσκα να δράσει όλη τη νύχτα.