×

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας στην ηλικία των 20 χωρίς υπερβολές.


Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας σχετίζεται με την ηλικία μας, καθώς κάθε δεκαετία έχει τις δικές της ανάγκες. Όταν είμαστε στην ηλικία των 20, η ρουτίνα ομορφιάς μας πρέπει να είναι απλή... ένα προϊόν καθαρισμού, μία απλή ενυδατική κρέμα προσώπου, μία ενυδατική κρέμα ματιών και φυσικά αντηλιακό, μπορούν να χαρίσουν σε μια γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή την ηλικία τη λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα που επιθυμεί.

Όταν είσαι λοιπόν 20 ετών θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα σου, δύο βασικά βήματα που θα βάλουν τα θεμέλια για μια πραγματικά υγιή επιδερμίδα.


Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις "το εύκολο" για σένα προϊόν ντεμακιγιάζ ώστε να αφαιρείς το makeup πριν κοιμηθείς. Είναι ένα βήμα που πολλές νεαρές κοπέλες παραβλέπουν λόγω κούρασης ή βαρεμάρας και την επόμενη ημέρα ξυπνάμε σαν αρκουδάκια πάντα λόγω της μουτζούρας που έχει κάνει η μάσκαρα. Το σημαντικότερο όμως μειονέκτημα του να κοιμάσαι βαμμένη είναι ότι φράζουν οι πόροι και το δέρμα δεν αναπνέει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια και να οξύνονται οι πόροι, κ.α..


Ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα είναι η αντηλιακή προστασία. Το αντηλιακό δεν το φοράμε μόνο για να μην καούμε ή να μην κοκκινίσουμε από τον ήλιο, αλλά να προστατέψουν την επιδερμίδα μας από την αντηλιακή ακτινοβολία UVA & UVΒ που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο βλαβερή. Η UVA ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα (γι’ αυτό φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα), το γυαλί και την επιδερμίδα. Δεν προκαλεί πόνο και μπορούν να εισχωρήσει πολύ βαθιά, φτάνοντας στα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ ευθύνεται για τη φωτογήρανση, τις κηλίδες, τον καρκίνο του δέρματος, κ.α.. Από την άλλη οι ακτίνες UVB αποτελούν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη γη. Οι ακτίνες αυτές ευθύνονται για το μαύρισμα μας, αλλά και για το ηλιακό έγκαυμα, δυστυχώς και για τους καρκίνους του δέρματος.

Αυτά τα δύο πολύ απλά βήματα θα βοηθήσουν την ποιότητα της επιδερμίδα σου όσο μεγαλώνεις  να παραμείνει υγιής.

Τα προϊόντα που σου προτείνω είναι:


To Diadermine Washgel Micellar Purifying με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης είναι ένα απαλό καθαριστικό που αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και απομακρύνει το σμήγμα και τους εξωτερικούς ρύπους. Διατηρεί το pH του δέρματος στα φυσιολογικά του επίπεδα χωρίς να προκαλεί ξηρότητα. Η επιδερμίδα μένει απαλή, καθαρή και ενυδατωμένη.

Το Apivita Aqua Beelicious Eye Gel είναι ένα δροσιστικό τζελ ματιών με σουπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση που διαρκεί και αναζωογονεί την περιοχή γύρω από τα μάτια, μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των σημαδιών κούρασης και δημιουργεί μία τέλεια βάση για την εφαρμογή του concealer. Δεν έχει άρωμα και είναι οφθαλμολογικά ελεγμένο.

Η CeraVe Facial Moisturising Lotion έχει δημιουργηθεί μαζί με δερματολόγους, ενυδατώνει αποτελεσματικά και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού σε πρόσωπο και λαιμό. Αυτή η ελαφριά, μη λιπαρή κρέμα προσώπου, με 3 απαραίτητα ceramides, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ, παρέχει όλη την ημέρα ενυδάτωση, μετά από μία μόνο χρήση. Δεν έχει άρωμα, μη φαγεσορωγόνα, δεν φράζει τους πόρους, δεν ερεθίζει και είναι κατάλληλη για ευαίσθητο δέρμα.

H Uriage Bariesun Moisturizing Cream SPF50+ είναι ένα αντηλιακό που συνδυάζει ένα σύμπλοκο φίλτρων υψηλής κάλυψης και ανοχής, με δύο δερματολογικές πατέντες για την προστασία του δέρματος, της φωτογήρανσης που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και UVB και το μπλε φως. Έχει ελαφριά και με ευχάριστο άρωμα υφή, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα και έχει αντιοξειδωτική δράση. Δεν ερεθίζει και είναι κατάλληλη για ευαίσθητο δέρμα.

Αν το δέρμα σου ταλαιπωρείται από ακμή, ο δερματολόγος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σου πει τι πρέπει να χρησιμοποιείς.