×

Η ευαισθησία της επιδερμίδας μας, γίνεται η δύναμή μας!


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπου δέρματος, δηλώνουν ότι έχουν παρουσιάσει ευαισθησία στο πρόσωπο ή το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση το δέρμα χαρακτηρίζεται από υπερ-αντιδραστικότητα, ακραία αντίδραση σε παράγοντες που συνήθως είναι καλά ανεκτοί και παρουσιάζει εύκολα ερεθισμούς, οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από μια απλή κοκκινίλα, αίσθηση καύσου, κνησμός, μέχρι και μια έντονη αλλεργική αντίδραση, όπως το έκζεμα.

Γιατί έχω ευαίσθητο δέρμα;

Η ευαισθησία που μπορεί να παρουσιάσει η επιδερμίδα οφείλεται σε εξωτερικές επιθέσεις (ηλιακή ακτινοβολία, εναλλαγές θερμοκρασίας, αέρας) και άλλοτε σε συγκεκριμένα ερεθιστικά συστατικά, ακόμα και φάρμακα. Σε αυτή την περίπτωση ο επιδερμικός φραγμός γίνεται αδύναμος, μη επιτελώντας σωστά το ρόλο του, δηλαδή τη συγκράτηση της υγρασίας στο εσωτερικό της επιδερμίδας και την εμπόδιση εισχώρησης ανεπιθύμητων παραγόντων στο εσωτερικό της. Εδώ να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ένας αλλά πολλοί τύποι ευαίσθητης επιδερμίδας και εντοπίζεται από ορισμένες ενδείξεις διαφορετικού βαθμού σοβαρότητας, μεμονωμένες και συνδυαστικά, εξηγούν τους λόγους αυτής της ευαισθησίας.


Μια ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να κρύβει κάποια δερματική νόσο, όπως:

Ατοπική δερματίτιδα: Η επιδερμίδα που πάσχει από αυτό το είδος εκζέματος εμφανίζει προδιάθεση υπερ-αντιδραστικότητας.
Δερματίτιδα εξ επαφής: Η αντίδραση της επιδερμίδας μπορεί να προκληθεί από τη χρήση στοιχείων που περιέχουν μη ανεκτά συστατικά, όπως για παράδειγμα το σκληρό νερό.
Ροδόχρους ακμή: Συνδέονται με την ευαισθησία των αιμοφόρων αγγείων σε ορισμένους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η κατανάλωση καρυκευμάτων και οινοπνευματωδών.

Αν μια κατάσταση από τις παραπάνω επιμένει και τα συμπτώματα χειροτερεύουν ανεξάρτητα από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα δερματολόγο. Όμως καλό θα είναι από τις πρώτες ενδείξεις να επισκεφτείς τον γιατρό σου.


Πως να φροντίσω σωστά την ευαίσθητη επιδερμίδα μου; 

Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού/ντεμακιγιάζ όπως το Sensibio Η2Ο Micellar Water & Sensibio Gelmoussant και προϊόντα περιποίησης προσώπου που σέβονται τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης επιδερμίδας όπως η Sensibio Defensive. Πες ναι σε μια καταπραϋντική τονωτική λοσιόν και σε ιαματικό νερό πλούσιο σε σελήνιο. Τέλος, χρησιμοποίησε υποαλλεργικά προϊόντα μακιγιάζ που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και μειώνουν την ευαισθησία της.


Η BIODERMA κάνει την ευαισθησία δύναμη!

Από όπου κι αν προέρχεται η αντιδραστικότητα του ευαίσθητου δέρματος, όποια κι αν είναι η ένταση των συμπτωμάτων, το εργαστήριο της BIODERMA δημιούργησε την κρέμα Sensibio Defensive που καταπραΰνει ενεργά όλα τα συμπτώματα για κάθε τύπο ευαίσθητου και ευαισθητοποιημένου δέρματος και ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του.

Η αποκλειστική καινοτομία της τεχνολογίας DEFENSIVE εμπνέεται από τη βιολογία του δέρματος και δρα στα αίτια του ευαίσθητου δέρματος για να αποτρέψει πιθανή αντιδραστικότητα, οξειδωτικό stress και αλλαγές στη λειτουργία του δερματικού φραγμού, που προκαλείται από καθημερινούς ερεθιστικούς παράγοντες, επιθετικούς για το δέρμα. Το ευαίσθητο δέρμα καταπραΰνεται ενεργά, παραμένει ενυδατωμένο για 12 ώρες και οι αμυντικοί μηχανισμοί του δέρματος ενδυναμώνονται.


Η Sensibio Defensive απορροφάται άμεσα, δεν αφήνει λιπαρότητα και η σύνθεσή της διαμορφώθηκε έτσι ώστε να διασφαλίζει υψηλή αντοχή –ιδιαίτερα σημαντική για το ευαίσθητο δέρμα. Θα τη βρεις σε δύο υφές: Defensive (ελαφριά και αναζωογονητική υφή που λιώνει όσο την απλώνεις) & Defensive Rich (πλούσια και θρεπτική υφή, βελούδινη αίσθηση και προσφέρει άνεση στο δέρμα) για τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος πρωί/βράδυ, χειμώνα/καλοκαίρι, αν η επιδερμίδα σου είναι μεικτή/ξηρή.