×

Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.


Το υπέροχο δέρμα δεν είναι μόνο θέμα καλών γονιδίων αλλά και σωστής καθημερινής φροντίδας, η οποία εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας μας. Πρέπει λοιπόν να υιοθετήσουμε την ιδανική ρουτίνα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Επειδή ξέρω όμως ότι βαριέσαι να διαβάζεις σεντόνια, παρακάτω δες πως μπορείς να φροντίσεις σωστά το δέρμα του προσώπου σου.

Η κανονική επιδερμίδα δεν θέλει πολλά. Στη ρουτίνα της πρέπει να περιλαμβάνει ήπιο σαπούνι, αντιοξειδωτικό όρο μία κρέμα με ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ και φυσικά αντηλιακό.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα πρέπει να ποντάρεις στην ενυδάτωση. Στην πρωινή ρουτίνα προτίμησε ένα μαλακό σαπούνι, έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια, ενυδατική με νικοτιναμίδιο και φυσικά ένα καλό αντηλιακό. Στην βραδινή ρουτίνα προτίμησε ένα μαλακό σαπούνι, έναν ορό υαλουρονικού οξέος και μία κρέμα με βιταμίνη C.

Μικτή επιδερμίδα με λιπαρό Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι). Στην πρωινή ρουτίνα επέλεξε ένα σαπούνι με γλυκολικό ή σαλικιλικό οξύ που να ρυθμίζει τη λιπαρότητα, έναν αντιοξειδωτικό ορό, μια κρέμα με πεπτίδια ή βιταμίνη Ε και το αντηλιακό σου. Στη βραδινή ρουτίνα επέλεξε ένα σαπούνι με γλυκολικό ή σαλικιλικό οξύ, μία διορθωτική κρέμα με γλυκολικό οξύ.

Αν το δέρμα σου έχει τάση ακμής, απέφυγε τα πολύ βαριά προιόντα και επισκέψου το δερματολόγο σου. Στην πρωινή ρουτίνα προτίμησε ένα καθοριστικό με σαλικυλικό οξύ που βοηθά στην ρύθμιση του σμήγματος, oil free ενυδατική και φυσικά αντηλιακό. Στη βραδινή ρουτίνα προτίμησε ένα καθοριστικό με σαλικυλικό οξύ και μία κρέμα τζέλ με γλυκολικό οξύ.

Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται μια καθημερινή απλή ρουτίνα περιποίησης, ώστε να μην επιβαρύνεται το δέρμα. Στην πρωινή ρουτίνα προτίμησε ένα ήπιο καθοριστικό, έναν ορό με φερουλικό οξύ, μία κρέμα με νικοτιναμίδιο και φυσικά ένα καλό αντηλιακό. Στη βραδινή ρουτίνα προτίμησε ένα ήπιο καθοριστικό, έναν ορό υαλουρονικού οξέος και μία κρέμα με βιταμίνη Ε.

Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό όταν πλένεις το πρόσωπο σου και μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή τις μέρες χωρίς ηλιοφάνεια.