×

Τα βασικά βήματα της skincare ρουτίνας ενός πολύ ευαίσθητου δέρματος


Όπως σας έχω πει σε stories, το φετινό χειμώνα η επιδερμίδα μου περνάει δύσκολα. Οι απότομες αλλαγές τις θερμοκρασίας έχουν κάνει την επιδερμίδα μου, ακόμα πιο ευαίσθητη και ξηρή -σχεδόν αφυδατωμένη. Και φανταστείτε ότι δεν έχω αμελήσει την περιποίησή της ούτε μια μέρα, ενώ χρησιμοποιώ σχεδόν μόνο δερμοκαλλυντικά κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μου.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες χειροτέρεψε με αποτέλεσμα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα να με ενοχλούν. Σήμερα θα σας δείξω ένα προς ένα τα προϊόντα που εφαρμόζω πλέον στο πρόσωπό μου και είναι approved από το δερματολόγο μου.

Καθαριστικό Προσώπου CeraVe Hydrating Cleanser 

Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Γι' αυτό και ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Cerave Hydrating Cream to Foam Cleanser είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν που συνδυάζει όλα όσα χρειάζεσαι σε 1 καθαριστικό προσώπου καθώς απομακρύνει το μακιγιάζ και καθαρίζει απαλά και σε βάθος την επιδερμίδα, ενυδατώνοντας την και προστατεύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό. Αυτό το αφρώδες καθαριστικό προσώπου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το κανονικό έως ξηρό δέρμα και χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή του μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό κατά το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα. Εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides αμινoξέα και υαλουρονικό οξύ,  προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί όλη την ημέρα.

Toner Thayers Witch Hazel Rose Petal

Αν και οι περισσότερες γυναίκες το θεωρούν περιττό, η lotion (ή το toner) είναι το προϊόν που συμπληρώνει το καθαριστικό.

H Thayers Witch Hazel με Aloe Vera και Rose Petal έχει σύνθεση από φυσικά συστατικά, χωρίς αλκοόλ parabens και προπυλενογλυκόλη, είναι κατάλληλη ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενισχύει την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τα προϊόντα μακιγιάζ και άλλες ακαθαρσίες, και εξομαλύνει την επιδερμίδα, ώστε να παραμένει λαμπερή και υγιής. Επιπλέον, η Αλόη Βέρα παρέχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

Κρέμα Ματιών

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, γι' αυτό και απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Προς το παρόν την έχω αφήσει στην άκρη και αντ' αυτού βάζω την ενυδατική μου γιατί είναι κατάλληλη και για την περιοχή των ματιών.

Ορός/Serum 

Αυτές τις μέρες αντί για ορό ή serum, χρησιμοποιώ την καταπραϋντική ενυδατική λοσιόν σε μορφή σπρέι Dermalogica Ultracalming Mist γιατί ανακουφίζει άμεσα την ερυθρότητα και την ευαισθησία. Η Βρώμη και τα δραστικά βότανα που περιέχει δρουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, εμποδίζοντας τους φλεγμονώδης παράγοντες να οδηγήσουν σε ευαισθητοποίηση, ενώ βοηθά στη μείωση της δυσάρεστης αίσθησης, του καψίματος και του κνησμού. Ενώ η Καταπραϋντική Αλόη ηρεμεί ενώ διορθώνει τα επίπεδα της υδατικής ισορροπίας που μπορεί να οδηγήσουν σε ευαισθητοποίηση του δέρματος. Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα και αρώματα.

Ενυδατική Κρέμα La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Cream

Eίναι μια καθημερινή ενυδατική που ενυδατώνει και ανακουφίζει άμεσα από τους ερεθισμούς. Συνδυάζει Sphingobioma, την νέα καινοτομία της La Roche-Posay που βοηθά στην ομαλή λειτουργία του μικροβιώματος, Νiacinamide, Neurosensine, έναν ισχυρό καταπραϋντικό παράγοντα που στοχεύει στα σημάδια ερεθισμού και ευαισθησίας του δέρματος, και ιαματικό νερό της La Roche-Posay για ενυδάτωση και ανακούφιση από την αίσθηση κνησμού.

Έχει υποαλλεργική σύνθεση και είναι κατάλληλη για δέρμα ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα με τάση αλλεργίας ή πολύ ευαίσθητο δέρμα. Επιπλέον είναι η πρώτη καθημερινή ενυδατική επανορθωτική φροντίδα ματιών από την La Roche-Posay.

Αντηλιακή Κρέμα Uriage Roséliane CC CREAM SPF50+ 

Ακόμα και το χειμώνα θα πρέπει να το θεωρήσετε βασικό βήμα (το τελευταίο) της πρωινής ρουτίνας σας για να προστατεύσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας το δέρμα σας από τις UV ακτινοβολίες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Επειδή δεν χρησιμοποιώ makeup, η καλύτερη επιλογή είναι η Uriage Roséliane CC CREAM SPF50+ που συνδυάζει πολύ υψηλή προστασία και makeup κάλυψη, αποκλειστικά για το ευαίσθητο δέρμα με τάση για ερυθρότητά. Καλύπτει την ερυθρότητα, χαρίζει ομοιόμορφο δερματικό τόνο, προσθέτει λάμψη στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA & UVB. Εμπλουτισμένο με ένα αποκλειστικό συνδυασμό από πατενταρισμένα ενεργά συστατικά, ενυδατώνει και προσφέρει μακράς διάρκειας καταπραϋντική δράση ενάντια στην αίσθηση καύσου αποκαθιστώντας τον επιδερμικό φραγμό και προστατεύοντας το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις. Είναι μη φαγεσωρογόνος, δερματολογικά ελεγμένη, έχει λεπτόρρευστη υφή και ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.