×

Η Νιασιναμίδη είναι το συστατικό που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου!

 


Κάθε χρόνο τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος εξελίσσονται και πάντα φαίνεται να υπάρχει ένα νέο σούπερ συστατικό. Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά δεν είναι στην πραγματικότητα καινούργια, όπως στην περίπτωση της νιασιδαμίνης -απλώς η έρευνα ανέδειξε νέες ιδιότητές της.
Η νιασιναμίδη είναι γνωστή και ως νικοτιναμίδιο ή Βιταμίνη B3. Η B3 είναι μια βιταμίνη που δεν παράγει το σώμα μας και την παίρνουμε μόνο από την διατροφή. Είναι υδατοδιαλυτή κι έτσι μπαίνει κυρίως σε ορούς προσώπου και όχι σε κρέμες. Η βιταμίνη Β είναι γνωστή για την επουλωτική και καταπραϋντική της δράση και μιλάμε για όλο το σύμπλοκο.
Η νιασιναμίδη φωτίζει την επιδερμίδα, ανακουφίζει από πρηξίματα και ερυθρότητα, αφήνοντας το πρόσωπο βελούδινα απαλό και λαμπερό. H τοπική εφαρμογή της νιασιναμίδης στο δέρμα βοηθά στη μείωση της ακμής, στην εξασθένιση του αποχρωματισμού και στην επούλωση των πληγών. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι είναι χρήσιμη για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των μεγάλων πόρων του δέρματος. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της είναι πως ενυδατώνει και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμός Ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε δημοφιλής, καθώς η νιασιναμίδη έχει και αντι-γηραντικές ιδιότητες.
Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος, όπως η ακμή και η ροδόχρου ακμή, μια δερματική διαταραχή του προσώπου που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα.
Επιπλέον θεωρείται ένα ευέλικτο συστατικό που λειτουργεί καλά σε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Είναι συμβατή με άλλα συστατικά όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό νιασιναμίδης εφαρμόζοντας στο πρόσωπο, το λαιμό και γύρω από τα μάτια, ωστόσο μπορεί να είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποσότητα που περιέχεται στο προϊόν. Συνήθως η περιεκτικότητα είναι 2% και 5% αλλά μπορεί να φτάνει και το 10%. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ξεκινήστε με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα.


Το Niacinamide AHA Exfoliant είναι ένα ελαφρύ peeling που βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων και εξασφαλίζει την λεία επιφάνεια του δέρματος, ενώ παράλληλα χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και ομοιόμορφη όψη. Περιέχει 5% νιασιναμίδη η οποία ενισχύει τον φυσικό φραγμό του δέρματος και καθαρίζει τους διεσταλμένους πόρους, 3% γλυκολικό οξύ και 3% αμυγδαλικό οξύ, πανθενόλη, αλλαντοΐνη και αλόη. Να μην χρησιμοποιείται σε ευαίσθητο δέρμα, να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και το επόμενο πρωί να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό τουλάχιστον SPF 30.

Η κρέμα ημέρας Balea Niacinamide με SPF 30 βελτιώνει την επιδερμίδα, εξασφαλίζει την λεία επιφάνεια του δέρματος. Η σύνθεσή της με 10% νιασιναμίδη βοηθάει στη μείωση των διευρυμένων πόρων, εξομαλύνει τα χτυπήματα και υποστηρίζει τον φυσικό φραγμό του δέρματος. Περιέχει επίσης εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας και προβιταμίνη Β που συγκρατούν την υγρασίας του δέρματος και σας χαρίζουν μια λεία και ομοιόμορφη αίσθηση. Δεν περιέχει άρωμα και είναι κατάλληλη και για τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος.