×

6 tips για τέλεια και απαλά πόδια!


Αν και οι περισσότερες γυναίκες τα τελευταία χρόνια λένε επιλέγουν το λέιζερ, το ξύρισμα εξακολουθεί να αποτελεί την πιο κλασική και διαδεδομένη μέθοδο αποτρίχωσης, καθώς είναι γρήγορο, οικονομικό και φυσικά ανώδυνο.

Το ξύρισμα μπορεί να είναι μια διαδικασία που ακολουθείς χρόνια, υπάρχουν ωστόσο μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Να αφήνεις το ξύρισμα για το τέλος. Ο λόγος; Να ανοίξουν οι πόροι από τους ατμούς και να προλάβουν να μαλακώσουν οι τρίχες από την υγρασία και τη θερμότητα.

Κάνε απολέπιση. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και οι τρίχες αφαιρούνται πιο εύκολα, ενώ αποφεύγεις και τα ενοχλητικά σπυράκια που συνδυάζονται με τσούξιμο. 

Σε νωπή/βρεγμένη επιδερμίδα, εφαρμόζεις μια γενναιόδωρη ποσότητα από το αγαπημένο scrub σου, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.  Εκτός όμως από το παραδοσιακό scrub, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, επέλεξε ένα body wash με απολεπιστική δράση, καθώς τείνει να είναι πιο ήπιο -καθαρίζει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του δέρματος.

Μην ξυρίζεσαι με ακατάλληλα προϊόντα. Επέλεξε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή… αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το contitioner των μαλλιών σου.

Επέλεξε το σωστό ξυραφάκι. Μπορεί ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες να σου προσφέρει ένα βαθύ ξύρισμα, υπάρχει όμως ο κίνδυνος για βλάβες και κοψίματα στην επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό και ένα ξυραφάκι με 2 λεπίδες είναι το ιδανικό.

Μην αφήνεις το ξυραφάκι σου στο ντουζ. Η απάντηση είναι πολύ απλή…. Αυξάνεις το κίνδυνο να εμφανιστούν βακτήρια και φυσικά σκουριά, τα οποία προσκαλούνται από το υγρό περιβάλλον του ντουζ ή της μπανιέρας.

Ενυδάτωση, η καλύτερη σου φίλη. Είναι πολύ σημαντικό μετά την αποτρίχωση να ενυδατώνεις και να καταπραύνεις το δέρμα σου. Προτίμησε ένα λάδι σώματος ή μία κρέμα σώματος που δεν περιέχει οινόπνευμα.